Utespotter

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Fritt frem for å ta hagen i bruk – skap effekter med utendørsspotter

  De kan plasseres på bakken, på veggen eller i taket. Spottene fremhever alt som befinner seg innenfor lyskjeglen. Vi snakker om utendørsspotter. Disse egner seg perfekt til lyssetting:

  • hagepaviljonger, hus, slott og borger
  • blomster, trær, strå og alt annet i hagen
  • terrasser, vegger og fasader
  • dammer, bekker og svømmebasseng
  • kunstobjekter og reklameplakater

  Du kan lyssette hva det måtte være. Dette kan du gjøre på mange måter. Det trenger ikke “bare være lyst”. Bruk av flere farger er også en mulighet. Søk på lysfarge under Produktdetaljer for å finne ut om multifarget er et alternativ. I så fall kan du velge mellom utallige fargescenarier.

  Velger du en lampe med bevegelsessensor, kan du profittere mye på det. En bevegelsessensor sørger for mer sikkerhet og stor strømbesparelse. Slik forebygger du innbrudd og oppdager eventuelle snublefeller.

  av planter
  av traer
  fasade

  Hva er viktig å vite om bevegelsessensorer?

  Mange utendørsspotter er allerede utstyrt med bevegelsessensor. Det er dessuten mulig å ettermontere bevegelsessensorer ved behov. Du finner passende produkter i kategorien Bevegelsessensorer. Du finner en praktisk installasjonsveiledning for hvert produkt. Følger du veiledningen, går installasjonen greit. Våre fagfolk svarer deg også gjerne på spørsmål.

  Hva er fordelen med en skumringssensor?

  Lyset bør tennes av seg selv når det mørkner. Lyset bør imidlertid ikke tennes når det enda er lyst. En praktisk skumringssensor garanterer dette. Da gjør det ingenting om du ikke er hjemme for å tenne hagebelysningen. Du behøver heller ikke å tenke på at lyset må slukkes når solen går opp. Dette er utrolig praktisk ute i hagen.

  Hvilken kapslingsgrad bør utendørsspotter ha?

  IP23 rekker på beskyttede og overbygde områder. Med IP44 er lampen beskyttet mot vannsprut fra alle kanter. Om lampen er spesielt utsatt for vær og vind, bør kapslingsgraden være IP55 eller til og med høyere. Dette må vurderes i hvert enkelt tilfelle. Nærmere informasjon om hvilken kapslingsgrad du bør gå inn for vil du få av din elektriker. Du kan dessuten når som helst ta kontakt med våre fagfolk.

  utespotter med sensor

  Hva de ulike sifrene står for, finner du i den påfølgende teksten.

  Siffer IPX4 Beskyttelse mot partikler
  0 Ingen beskyttelse
  1 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 50 mm
  2 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 12,5 mm
  3 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 2,5 mm
  4 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 1 mm
  5 Beskyttet mot støv
  6 Støvtett
  Siffer IP4X Beskyttelse mot vann
  0 Ingen beskyttelse
  1 Beskyttet mot vertikalt dryppende vann
  2 Beskyttet mot dryppende vann med en vinkel på opptil 15 grader
  3 Beskyttet mot lett vannsprut
  4 Beskyttet mot vannsprut
  5 Beskyttet mot kraftig vannstråler
  6 Beskyttet mot kraftig vannstråler
  7 Ingen skade ved kortvarig nedsenking i vann (opptil 1 m og 30 min)
  8 Ingen skade ved varig nedsenking i vann

  Hva er best – LED eller halogen?

  Vår anbefaling: LED-teknologien har mange fordeler. Halogenpærer er riktignok bedre enn den tradisjonelle glødepæren både når det gjelder levetid og lavt strømforbruk. Men LED-pærene er enda bedre. Med LED-pærer sparer du derfor 60 prosent av kostnadene sammenlignet med bruk av halogenpærer. Da er det ikke vanskelig å bestemme seg.

  Fins det også utendørsspotter med fjernkontroll?

  Ja. det fins – du har dermed bokstavelig talt hånd om styringen av lysfarge. Om du vil ha multifarget eller varmhvit er helt opp til deg. Se på punktet “Lysfarge” under Produktdetaljer for å finne ut om favorittspotten kan bytte farge eller ikke.

  utespott med sensor og kamera

  Fins det utendørsspotter med kamera?

  Innbruddstyver vil ikke ha lys. Og de vil slett ikke ha kamera. Utendørsspotter med kamera bidrar derfor til å øke sikkerheten rundt huset ditt. Vanligvis festes disse på veggen. Dermed utnyttes alle muligheter ved inngangspartiet. Med en app på smarttelefonen kan du for eksempel se hvem som befinner seg foran inngangsdøren din, uansett hvor du selv befinner deg. Har du i tillegg montert en mikrofon, trenger du ikke å være hjemme for å kunne snakket med de som kommer på besøk til deg. Men det er selvfølgelig ikke slik du pleier gode vennskap.

  Ta gjerne kontakt med våre fagfolk hvis du har spørsmål om funksjon og installasjon. Du finner kontaktinformasjon nedenfor.

  Fins det også solcelledrevne utendørsspotter?

  Lagre lyset for natten? Det kan du gjøre hvis du har en solcelledrevet utendørsspot. Kombinert med en bevegelsessensor er dette utrolig praktisk. Slik sørger du nemlig for lys i hagen bare når det trengs, og det helt uten strømkostnader. Batteriet skånes dermed for unødvendig bruk. Tips: Plasser solcellespotten der hvor det er mest sol på dagtid. Bare da er du sikret fulladet batteri.

  Steinel har et godt utvalg av utendørsspotter

  Firmaet Steinel er kjent for sine utendørsspotter – og også for alle andre varianter av utendørsspotter. Med utendørsspotter som LED-vegglampen XLED får du energibesparende belysning av hage og innkjørsel. Innovativ LED-teknologi og en passiv-infrarød-sensor sørger for minimalt strømforbruk. Ved behagelig lys.

  utespotter fasadebelysning
  utespotter belysning av bed

  Har du flere spørsmål om utendørsspotter? Ta da gjerne kontakt med våre fagfolk. Du når oss på telefon eller bruk ganske enkelt kontaktskjemaet .

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.