Belysning for industrien
HALLBELYSNING OG INDUSTRIELL BELYSNING

Hallbelysning for industribygninger

Industriell belysning har stor innvirkning på produktivitet og sikkerhet. Optimalisert hallbelysning gjør arbeidsplassen tryggere og øker trivselen til de ansatte. I tillegg kan alle arbeidsprosesser utføres optimalt. Til dette brukes flimmerfrie industrilamper med høy lysstyrke og egnet IP-beskyttelse, samt sensorer og DALI-lysstyring avhengig av de spesifikke kravene.

Bærekraft og energieffektivitet i industriell belysning

Vår profesjonelle, anvendelsesorienterte lysdesign og planlegging anbefaler også sofistikert LED-hallbelysning for industriell belysning. LED-industribelysning er økonomisk og bærekraftig, og det lønner seg på lang sikt å bytte til LED for eldre belysningssystemer.

Når vi planlegger belysningen, tar vi blant annet hensyn til følgende

  • Riktig plassering og avstand mellom LED-armaturene

  • Diffusorer av høy kvalitet for lavt tap av lysstyrke og høy grad av blendingsfrihet

  • Samspill med rommets arkitektur og refleksjonsegenskaper

Bærekraft

Den tyske bygningsenergiloven (GEG) og DIN V 18599 stiller klare krav til mer bærekraftig belysning. Det tyske rådet for bærekraftig bygging (DGNB e.V.) belønner lysstyringssystemer i sitt poengsystem.

Skreddersydd lysstyring, for eksempel med sensorstyrte industriarmaturer, gir ytterligere innsparingspotensial. På den annen side øker trivselen til de ansatte med HCL-kompatible armaturer som tilpasser lysstyrke og fargetemperatur til den naturlige biorytmen.

Lover og forskrifter

Juridiske krav til industriell belysning

Det finnes også mange lovpålagte krav til industribelysning. Disse er listet opp i ASR A3.4 og regulerer blant annet visse minimumsbelysningsnivåer for spesifikke arbeidsområder samt ulike kvaliteter i hallbelysningen, for eksempel blendingsverdi.

Godt lys krever profesjonell rådgivning

Vedlikeholdskostnader for hallbelysning

Når det gjelder vedlikeholdskostnader for industribelysning, representerer LED-armaturer en enorm forbedring. Konvensjonelle lyskilder som kompaktlysrør eller gassutladningslamper går raskt i stykker, blir gule eller begynner å flimre. Vedlikeholdskostnader

1. materialkostnader for utskifting av lamper og tilbehør

2. arbeids- og vedlikeholdskostnader

3. Garantibeskyttelse og varighet

Vedlikeholdskostnader

LED-hallbelysning gir derimot vedlikeholdsfritt lys i opptil 30 år på grunn av den lange levetiden, samtidig som den er betydelig mer energieffektiv takket være et betydelig bedre lysutbytte. Vår belysningsplanleggingstjeneste hjelper deg med å velge et effektivt og økonomisk belysningssystem som er tilpasset forholdene.

Bli kjent med produktene våre nå

Levetid

LED vs. normal

LED-pærer av høy kvalitet har en levetid på opptil 100 000 driftstimer og er opptil 90 % mer energieffektive enn konvensjonelle lyspærer. Sistnevnte oppnådde bare en maksimal levetid på rundt 1 000 timer og var dessuten utsatt for hyppig utskifting.

Type lyskilde Levetid (i timer) Lumen Brenntid (ved 60 timer/uke)
Glødepære 1.000 h 0,3 år
Halogenpære 2.000 - 4.000 h 0,6 - 1,2 år
Energisparepære 10.000 h 3 år
LED-pære 15.000 -100.000 h 5 - 32 år
Kvalitet: Flimmerfri, jevn og blendingsfri

Høy kvalitet er avgjørende for industriell belysning. LED-hallbelysning av høy kvalitet har ekstremt lang levetid og er derfor praktisk talt vedlikeholdsfri. Den har et betydelig lavere forbruk, slik at kostnadene spares effektivt, og de er flimmerfrie, blendingsfrie og gir et homogent lys.

HCL

Human Centric Lighting (HCL) er industribelysning som tilpasser seg menneskets og dermed de ansattes naturlige biorytme. Lysets fargespekter tilpasser seg automatisk sollysets spektrum: varmhvitt om morgenen, kaldhvitt midt på dagen og solnedgangslys om kvelden. Denne imitasjonen øker de ansattes trivsel og produktivitet.

Nettverksbasert belysning i industrisektoren

DALI- og LED-belysning for hallen

DALI er et utbredt og pålitelig grensesnitt eller bus-system for styring av armaturer som harmonerer med moderne LED-teknologi. Konvensjonelle lyspærer ble ofte dimmet ved hjelp av leading edge/trailing edge-fasedimmere. I vår belysningsdesign støtter vi integrasjon av et DALI-system med spesielle LED-drivere, avhengig av de individuelle omstendighetene og mulighetene. Vi tilbyr også løsninger for DALI-styring via radio og gateways for kommunikasjon mellom DALI og ulike smartbyggsystemer.

Kontaktskjema

For dataene som sendes inn via kontaktskjemaet vårt, gjelder personvernreglene.

De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.

© 2024 Lampenwelt GmbH