Hotelbelysning
UTTRYKKSFULLT OG FUNKSJONELT LYS TILPASSET ETHVERT BEHOV

Moderne hotelbelysning

Et hotellbesøk er et høydepunkt - spesielt for ferierende. Men det kan også være en begivenhet å avholde konferanser i profesjonelle omgivelser på utsøkte hoteller. For å oppnå dette er hotelleiere også avhengige av raffinerte belysningskonsepter, som ikke bare skal gi gjestene en enestående opplevelse, men også berøre og inspirere dem emosjonelt med varierte og interessante belysningsløsninger.

Hva bør man være spesielt oppmerksom på når det gjelder hotellbelysning?

Lobby
Lobby, restaurant og bar

I dag overlapper belysningen i lobbyer og foajeer, restaurangen, bar- og resepsjonsområdet ofte hverandre, men gir likevel optimale forhold for det tiltenkte formålet døgnet rundt. Fargetemperaturen brukes ofte til å skape en stimulerende eller spesielt koselig atmosfære. Moderne aksentbelysning gjør områder som f.eks. hotellbaren til en fryd for øyet.

Rom
Rom

Ett rom - men mange belysningsløsninger. På et hotellrom kan du slappe av og jobbe på svært liten plass. Derfor bør hvert rom være utstyrt med et omfattende utvalg av lyskilder som kan styres av gjesten, for eksempel leselamper, gulvlamper, generell belysning fra taklamper eller til og med garderobebelysning.

Utendorsbelysning
Utebelysning

Hotellets eksteriør, fasader, inngangsparti, terrasser og balkonger er hotellets ansikt utad. Riktig iscenesatt gir disse områdene et innbydende og profesjonelt inntrykk fra første stund og imponerer gjestene allerede før de kommer inn i bygningen. En rekke spotlights og lyskastere med ulike lysvinkler, fasadebelysningslamper med justerbart lys og lignende armaturer gir et bredt spekter av muligheter.

Konferenserom
Konferanserom

Hotellets møtelokaler og konferanserom må vies spesiell oppmerksomhet for å overbevise direktører, ledere og spesialister fra anerkjente selskaper om netopp dette hotellet. En fargetemperatur som gjør det mulig å arbeide konsentrert, er for eksempel like viktig som et blendingsfritt sted for drøftelser og forhandlinger. DIN EN 12464-1 regulerer det grunnleggende, men det er lysplanleggeren som sørger for at belysningen virkelig blir betagende.

De juridiske kravene til konferanserom i henhold til DIN EN 12464-1 må også overholdes.

Konferenserom
Konferenserom
Type rom, visuell oppgave eller aktivitet Belysningsstyrke Blending (UGR/L) Ensartethet (U/O) Fargegjengivelse (R/A) Særlige betingelser
Konferanselokaler og møterom 500 19 0,60 80 Belysningen skal kunne reguleres

Hotell-lamper: Våre bestselgere

God belysning krever profesjonell rådgivning

Juridiske bestemmelser

Våre lysplanleggere er godt kjent med de juridiske standardene for belysning. Det finnes for eksempel spesifikasjoner for belysningsstyrke i henhold til DIN EN 12464-1:

  • Resepsjon/kassekontor, bardisk: 300 EmEm

  • Kjøkken: 500 Em

  • Restauranter, spisesaler, bankettsaler 200 Em anbefales, forutsatt at det skapes en behagelig og passende omgivelsesbelysning, lysfargen utelukkende varmhvit.

  • Selvbetjeningsrestauranter: 200 Em

  • Buffet: 300 Em

  • Konferanserom: 500 Em

  • Gangarealer: 100 Em

Optimal nødbelysning er også viktig når det gjelder belysning av fluktveier, som foreskrevet i standarden DIN-EN-1838 og rundt 30 andre standarder, forskrifter og direktiver. Det riktige utvalget av konforme armaturer for nødbelysning og belysning av rømningsveier får du selvfølgelig også hos Lampegiganten Professional, din one-stop-shop og rådgiver for all belysning.

Hotelbelysning lovgivning
Våre referenseprosjekter

Lampegiganten lysplanlegging

Lysplanleggingsteamet hos Lampegiganten Professional har en passende løsning for alle individuelle ønsker og budsjetter. For eksempel har flere prosjekter allerede blitt utstyrt med kvalitetsmerker som Flos eller Artemide etter behov.

Referenseprosjekter
Referenseprosjekter
Kontaktskjema

For dataene som sendes inn via kontaktskjemaet vårt, gjelder personvernreglene.

De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.

© 2024 Lampenwelt GmbH