Ekstra rabatt: 11 % fra 1199 kr | 14 % fra 1799 kr på nesten alt
Solcellelamper er jo både praktiske, stilige og fremfor alt miljøvennlige og gjør det enkelt å skape flotte lyspunkter i hagen. Men også hageveiene, innkjørselen og inngangspartiet får sikker belysning. Solcellelampene fungerer naturligvis ikke bare som dekorasjonsbelysning, men kan også benyttes som for eksempel vegg- og veilamper. Solcellelamper kan altså være både dekorative og praktiske.
Hva om denne praktiske, stilige og miljøvennlige lampen kombineres med en bevegelsessensor? Kombinasjonen er ganske enkelt fantastisk. Fremfor alt på hageveier og lignende. Lyset tennes nemlig kun når det er behov for det. Verken før eller senere. Slik sparer du energi og skåner i tillegg lyskilden.
Du kan så klart ikke montere en veilampe på veggen eller en vegglampe langs veien. Det sier seg selv. Og ellers: Du kan prinsipielt montere den nye solcellelampen der du har behov for den. Hvis du vet hvor du ønsker å montere lampen er det viktig å forsikre seg om at den utsettes for tilstrekkelig med sollys på dette stedet. Uten sol har ikke solcellelampen noen energi. Og uten energi får du ikke lys. Slik er det. Og uten lys må du famle deg fram for å finne nøkkelhullet i kveldsmørket. Det optimale er å plassere solcellelampen slik at solcellepanelet er vendt mot sør. Da er du sikker på at solcellelampen får nok sol.
Vårt tips: Stedet hvor du ønsker og hvor du må plassere solcellelampen har ikke nok sol. Hva skal du gjøre med det? Det gjør ingenting. Da er det bare å finne en solcellelampe med separat solcellemodul. Denne vil være koblet til lampen med en ledning. Dermed kan du montere lampen akkurat der du ønsker det, mens du plasserer solcellemodulen der hvor den utsettes for tilstrekkelig med sol.
Husk: velg solcellelampe med tilstrekkelig kapslingsgrad. Opplysning om lampens kapslingsgrad finner du enkelt ved å ta en titt i produktdetaljene. Uansett hvor i hagen, på gårdsplassen eller på veggen du plasserer solcellelampen, så vil den utsettes for vær og vind. Dette vil variere. I tabellen får du en oversikt over hvilken beskyttelse
En ting er sikkert: Det fins ulike bevegelsessensorer. En ting har de imidlertid til felles, nemlig at de vil gjøre livet litt enklere ved å tenne og slukke lyset automatisk. Begrepet bevegelsessensor omfatter i grunnen alle de ulike teknologiene. Den vanligste typen bevegelsessensor, som brukes ute i hagen og dermed også på solcellelamper, er utstyrt med infrarød-teknologi (den kalles også PIR-sensor = passiv infrarød sensor). Denne typen bevegelsessensor har en pyrosensor som reagerer på endringer i varmestrålingen i registreringsområdet.
Registreringsområdet kan variere fra lampe til lampe. Det beste er å ta en titt i produktbeskrivelsen. Her finner du sensorens registreringsvinkel og registreringsområdet og kan dermed vurdere hva som passer best i ditt uterom. For en vei er det for eksempel tilstrekkelig med en registreringsvinkel på 120 grader. Synes du 120 grader er alt for lite? Du ønsker kanskje 360? Det er ikke noe problem. Det fins også. Disse kan som oftest også justeres med linser.
Naturligvis er de det. LED er jo ikke bare fremtidens lysteknologi, men også nåtidens. Hva er resultatet når du kombinerer moderne LED-teknologi med miljøvennlig solcelleteknologi og en praktisk bevegelsessensor? En enda bedre kombinasjon. Du finner alt i en og samme lampe som du kan benytte i hagen. Ønsker du en oversikt over fordelene med LED? Det skal du få. Her er de:
Moderne LED-lys...
sparer 90 % strøm sammenlignet med tradisjonelle glødepærer og 60 % sammenlignet med halogenpærene
gir umiddelbart 100 % lysstyrke så snart lampen tennes
har svært god lyskvalitet med hensyn til fargegjengivelse og lysfarge
er svært kompakte og muliggjør dermed slanke design
Laget av høykvalitetsplast, aluminium eller glass. Eller til og med i rustfritt stål. Solcellelamper med bevegelsessensorer finnes også i en rekke ulike materialer. Og ett av dem er faktisk rustfritt stål. Hvorfor rustfritt stål? Det er ganske enkelt. Fordi rustfritt stål for lengst har blitt en klassiker, spesielt til utendørs bruk. Og med god grunn - eh, gode grunner:
Rustfritt stål ser rett og slett bra ut. Alltid. Og overalt.
Rustfritt stål er svært stabilt.
Rustfritt stål er rett og slett mindre følsomt for korrosjon.
Rustfritt stål er temperaturbestandig.
Rustfritt stål er enkelt å rengjøre.
Det kan vi dessverre ikke gi deg noe generelt svar på. Batterienes holdbarhet avhenger av typen og kan variere mye. Hvor lenge solcellelampen lyser er ikke bare avhengig av typen solcellelampe, men også av kvaliteten. For å være mer nøyaktig: det avhenger av batterienes kvalitet og av lyskilden. I tillegg avhenger det av mengden solenergi som er tatt opp i løpet av dagen. Lysetiden kan dermed variere fra 5 til 20 timer. De fleste solcellelamper lyser imidlertid mellom 8 og 10 timer.
Det skulle bety lys akkurat når du trenger det og på ønsket plass. Plasseringsstedet kan variere. Du tenker kanskje at dette ikke er mulig? Men det er det. Det fins nemlig solcellelamper med bevegelsessensor og jordspyd. Det gjør det. Og det er utrolig praktisk. Disse lampene...
bruker solenergi til å lyse opp slik at du finner fram i kveldsmørket.
Men bare når du trenger det. Ellers ikke. Da er lyset av. Dette gjør at du sparer energi, og i tillegg skåner du lyskilden.
Takket være jordspydet kan du enkelt omplassere disse lampene. Du kan sette dem akkurat der du ønsker det. Du trenger ikke å kontrollere fundamentet eller legge ledninger.
Visste du det? Ønsker du en lampe med bevegelsessensor bør du satse på LED-lys. Årsaken er: LED-pærene lyser umiddelbart med 100 % lysstyrke uten forsinkelse. Dette gjør også halogenlampen og den tradisjonelle glødepæren, men disse er jo ikke lengre noe alternativ. Hva med sparepærene? Nei, disse er heller ikke noe godt valg. Disse trenger en viss starttid. Og de er ingen vits i å ha en bevegelsessensor som lyser når det er for seint.
Har du flere spørsmål angående solcellelamper med bevegelsessensor? Da kan du sende oss en melding ved å benytte vårt kontaktskjema. Ønsker du å snakke direkte med våre fagfolk er det bare å ta kontakt med oss på telefon 23 96 04 30.
***Gjelder kun varer som er merket med «På lager. Levering før jul» på kjøpstidspunktet. Levering før jul kan kun skje hvis det i tillegg til bestillingen også er foretatt betaling eller er tilgjengelig til og med i dag (dette gjelder spesielt betalingsmåten «Forskuddsbetaling»). Når det gjelder omfangsrike varer, vil fraktleverandøren kontakte deg og avtale en leveringsdato som vi ikke har noen innflytelse over. Vi sender vanligvis bestillinger som en komplett leveranse. Hvis bestillingen din også inneholder produkter som ikke er merket som lagerførte, gjelder den lengste leveringstiden.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.