Guide
Lysfarve

FARGETEMPERATUR / KELVIN Lett forklart

Fargetemperatur - også kalt lysfarge - endrer atmosfæren i rommet. Forskjellige lyse farger gjør at den virker varmere eller kjøligere. Derfor er det viktig å være oppmerksom på fargetemperatur når du kjøper en ny lyskilde eller en lampe med permanent installert LED-teknologi, for å velge riktig lys for å hjemmet og jobben.

Hva er fargetemperatur / lysfarge?

I motsetning til farget (RGB) lys, betyr fargetemperatur alltid effekten av det hvite lyset. Hver lyskilde består av forskjellige spektralfarger. Summen av disse fargene resulterer i en (annen) hvit farge, som oppfattes som "varm","nøytral" eller "kald". Fargetemperatur måles i Kelvin (K).

Hva er fordelene med lysstyring via app?

Lysfarger

Varmhvitt lys (mindre enn 3000 K)

Universalhvitt (3300 til 5300 K)

Dagslyshvitt (mer enn 5300 K)

Varmhvitt

Varmhvit <3.300 Kelvin

Det perfekte lyset for avslapning og opphold. Den ser varm og koselig ut og brukes derfor hovedsakelig i stue, spisestue eller soverom.

Universalhvitt

Universalhvit 3.300 bis 5.300 Kelvin

Et objektivt lys som fremmer konsentrasjon og ytelse. Av denne grunn brukes den spesielt på hjemmekontoret, kjøkkenet og badet.

Dagslyshvitt

Dagslyshvit >5.300 Kelvin

På grunn av den høye andelen blått, har kaldhvitt en aktiverende effekt på biorytmen. Den brukes i industrien og i privat sektor f.eks. i kjelleren eller verkstedet.

Lysfarge

Kan man justere Kelvin?

Ja, denne tilleggsfunksjonen er kjent som CCT-kontroll. Dette betyr at individuelle lyskilder kan brukes fleksibelt i forskjellige situasjoner. Innstillingen gjøres ved hjelp av fjernkontroll for passende lyskilder og LED-lys, og med smarttelefon eller stemmestyring for smarte hjemmebelysningssystemer.

Kelvin

Hvor mange Kelvin har en lyspære?

En konvensjonell glødelampe har en fargetemperatur på rundt 2700 Kelvin. Selv i dag regnes lyset fra glødepæren som det perfekte levende lyset. Derfor er moderne lyskilder, som LED-pæren, basert på denne lyskilden når det gjelder lyskvalitet og utseende.

HCL lamper

Hvordan fungerer HCL-lamper?

Moderne kontorbelysning er avhengig av automatisk regulert fargetemperatur og lysstyrke for å støtte bioritmen og dermed helsen til de ansatte: Human Centric Lighting (HCL). Økende lysstyrke og aktivering av lys om morgenen til varmhvitt om kvelden (5500 til 2700 K)..

Wie viel Kelvin hat echtes Tageslicht

Hvor mye Kelvin er det i ekte dagslys?

Naturlig dagslys har en blålig lysfarge med en fargetemperatur på - avhengig av tid på dagen - mer enn 5500 Kelvin. Navnet "dagslys" for blålig belysning kommer fra lysfargen på naturlig dagslys. I likhet med ekte dagslys har dette lyset en stimulerende effekt.

De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.

© 2024 Lampenwelt GmbH