:format(jpeg))
Moderne belysningskonsepter for storkjøkkenbransjen
I restauranten møtes god mat og moderne gastronomisk design for å skape en vellykket kveld. Et profesjonelt belysningskonsept skaper en atmosfære som inviterer deg til å bli værende og komme tilbake. En sofistikert blanding av direkte og indirekte belysning brukes til restaurantbelysningen.
Bruksområder
:format(jpeg))
I restaurantens gjesteavdeling brukes det flimmerfritt, behagelig lys for å skape privatliv i publikumsområdet. Utvalgte lysfarger og -intensiteter setter også oppvasken i perfekt scene. Lampegiganten.no Professional anbefaler fargegjengivelsesverdier på minst Ra 90 og belysningsstyrker på rundt 200 lux. I tillegg er belysningen i restauranten - hvis den er dimbar - optimalt forberedt for skiftende scenarier som for eksempel fester.
:format(jpeg))
Spesielt i barer og kafeer blir den første kontakten med gjesten etablert og kommunisert i baren og ved disken. Et eksempel på en belysning som er fengslende fra første stund, er LED strip lighting. Enten på undersiden av benkeplaten, i en fordypning i den nedre delen av benken eller bak gjennomskinnelige materialer som opalglass eller akrylglass.
:format(jpeg))
Attraktiv utendørsbelysning er en integrert del av restaurantens belysningskonsept, siden det er det første gjesten legger merke til. Som regel er det også det ytre inntrykket som avgjør om en restaurant er verdt et besøk. Veilampene gir blant annet også større sikkerhet for gjester og ansatte.
:format(jpeg))
Den utvendige belysningen av restauranten gjenspeiler identiteten til interiøret. Enkle bygningsfasader kan fremheves visuelt med designorientert cateringbelysning. Vi anbefaler også lamper i rustfritt stål, som tåler ekstreme værforhold, er korrosjonsbestandige og enkle å rengjøre.
:format(jpeg))
Lysene på kjøkkenet utsettes for høye nivåer av varmt fett, damp og høye temperaturer. Lamper til våtrom med kapslingsgrad IP54 er derfor et minimum. For praktisk bruk av belysningen anbefaler vi gruppebrytende og dimbart lys samt en fargegjengivelse på Ra ≥ 90 for perfekt tilberedning av mat.
:format(jpeg))
Gjestetoaletter er avgjørende for serveringssteder som serverer alkoholholdige drikker, er større enn 50 m² og/eller har mer enn 50 sitteplasser. Funksjonell baderomsbelysning i restaurantens toalettområde sørger også for at gjestene er helt fornøyde i dette området.
Våre anbefalinger
:format(jpeg))
Som for alle offentlige eller kommersielle steder gjelder det også for belysning i serveringsbransjen klart definerte regler for å sikre at gjester og ansatte kan oppholde seg der på en trygg måte. Arbeidsplassforskriftene A 3.4 og DIN EN 12464-1 er viktige. Disse anbefales til belysning i restauranten:
- 100 lux: Korridorer
- 200 lux: entré, spisestue, toaletter
- 300 lux: kassa og buffé
På puber og barer er belysningsstyrke under 100 lux en del av konseptet. Dette gjør det klart at riktig belysning i serveringsbransjen ikke kan beregnes ved hjelp av formler, men er utformet som et helhetlig belysningskonsept som gjenspeiler restaurantens identitet.
En generell regel er at jo høyere rommene er, desto høyere må armaturene monteres, og desto kraftigere og flere lyskilder.
:format(jpeg))
Restaurantlamper skal helst ha en CRI > 90 for å få maten til å se god ut. En koselig fargetemperatur på 1 200 - 2 700 Kelvin understreker den behagelige stemningen i serveringssektoren. Et svært dynamisk lysbilde som leder øyet, er spesielt tiltalende og behagelig for øyet. Et eksempel er en påfallende opplyst bakvegg i baren og et diskret sitte- og loungeområde.
Lysdesign for catering og restauranter
Lampegiganten.no Professional har i flere år hatt et nært samarbeid med kaffehuskjeden "Coffee Fellows". Selv på mindre kafeer, som for eksempel her i Braunschweig, skaper profesjonell lysdesign en stemningsfull atmosfære og hygge.
:format(jpeg))
Belysning for en 2 i 1-kafé + butikkløsning
:format(jpeg))
Moderne belysningsløsninger for hygge