Northern

Northern
Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Farge
Pris
Bruk
Form
Stilretning
Merke
Beskyttelsesklasse
Kapslingsgrad
Dimbar
Materiale
Saltvannsresistent
Inkl. forover- og tilbakefunksjon
Kan reguleres i høyden
LED
Med bevegelsessensor
Lyspære inklusiv
Innebygget LED
Med bryter
Med fjernkontroll
159 produkter
Filter
kr 12 499,00
Veil. pris - 9%
Veil. pris kr 13 740,75
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 5 799,00
Veil. pris - 8%
Veil. pris kr 6 343,48
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 4 610,29
kr 5 650,21
kr 3 685,92
kr 5 399,00
Veil. pris - 5%
Veil. pris kr 5 720,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 4 299,00
Veil. pris - 6%
Veil. pris kr 4 610,29
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 4 610,29
kr 6 461,34
kr 3 454,83
kr 2 199,00
Veil. pris - 4%
Veil. pris kr 2 299,37
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 5 199,00
kr 4 379,20
kr 3 339,28
kr 6 343,48
kr 4 699,00
kr 3 175,21
kr 6 343,48
kr 22 999,00
Veil. pris - 20%
Veil. pris kr 28 875,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 3 454,83
kr 4 145,79
kr 3 249,00
Veil. pris - 5%
Veil. pris kr 3 423,75
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 3 801,47
kr 2 877,10
kr 5 099,00
Veil. pris - 9%
Veil. pris kr 5 650,21
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 5 650,21
kr 3 349,00
Veil. pris - 12%
Veil. pris kr 3 801,47
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 10 387,60
kr 4 263,65
kr 3 175,21
kr 4 299,00
kr 3 685,92
kr 5 188,02
kr 4 620,69
kr 4 199,00
Veil. pris - 9%
Veil. pris kr 4 610,29
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 4 379,20
kr 4 599,00
Veil. pris - 11%
Veil. pris kr 5 188,02
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 3 699,00
Side
Northern i butikken

OPPDAG NORTHERN-LAMPER

NORTHERN I BUTIKKEN

Northern – „Mood Makers“

Gjør hvert rom unikt ved hjelp av lys. Skap en helt spesiell atmosfære i hvert rom – oppkvikkende eller beroligende. Dette er målet for det unge designfirmaet Northern. De unike lyskreasjonene til dette fascinerende norske selskapet handler om skandinavisk designarv. Men ikke bare dette. For disse designtradisjonene blir utvidet – i sin helt egen Northern-stil. Utvidet med moderne, overraskende detaljer. Det handler om uformelle og humoristiske elementer og innovativ coolness som gjør hvert produkt til et unikt lysobjekt. La deg inspirere av moderne, skandinavisk design skapt av Northern.

Northerns lampesortiment

Northern – Skandinaviske designtradisjoner møter

Det norske merket Northern ble grunnlagt i 2005 av Ove Rogne, og hans egne design er en del av selskapets omfattende portefølje, så vel som designene til tre andre venner i Oslo. Selv om designfirmaet er relativt ungt, har det allerede en stor fanskare rundt om i verden som vokser jevnt og trutt. Og med god grunn. Lampene fra Northern står for en helt egen, unik kombinasjon som virkelig overbeviser. Det er en fascinerende kombinasjon av design og ekstra behagelig lys for alle rom, utsøkte materialer og den høyeste kvaliteten samt en umiskjennelig skandinavisk stil. Et formelt språk som viderefører den norske designarven, men som likevel er utvidet i en helt egen Northern-stil. Utvidet med uformelle elementer, overraskende detaljer så vel som moderne, innovativ coolness, noe som gjør lampene til en umiskjennelig del av Northern-sortimentet.

Men Northerns mål er ikke bare å kombinere skjønnhet og funksjonalitet, moderne effektivitet og de vakreste designene i et fascinerende lysobjekt, men også å gjøre hvert rom helt unikt ved hjelp av lys. For å gi hvert rom sin egen spesielle atmosfære gjennom belysningen – det være seg en beroligende, dempet stemning ved hjelp av myk, enkel belysning eller en oppkvikkende og energisk atmosfære med et slående, uvanlige lysobjekter. Hvilken atmosfære som skal skapes i rommet er selvfølgelig opp til deg – Northerns omfattende sortiment har den riktige lampen for enhver smak og ethvert bruksområde.

Skandinaviske designtradisjoner tolket på en moderne måte – Northerns sortiment

For å kunne tilby akkurat det rette lysobjektet for enhver bosituasjon, jobber Northern med et stort utvalg av designere, arkitekter og designstudioer rundt om i verden. Atle Tveit, Yuue, Frost Produkt & Martina Capelan, Hans Bleken Rud eller Morten & Jonas – dette er bare noen få av navnene på internasjonalt anerkjente designere som skaper et bredt utvalg av fascinerende lamper for Northern. Og det med suksess! Lampene fra merket gir ikke bare et svært vakkert lys i private oppholdsrom, men kan også beundres i en rekke utstillingslokaler rundt om i verden, og formidler dermed det fascinerende norske merkets engasjement for kvalitet, bærekraft og unik design over hele kloden.

Northerns sortiment er like unikt som designen på selve lampene. For eksempel er det ikke bare helt nye designer å finne der, men også nye versjoner av verdensberømte lamper. Og disse fra ingen ringere enn pioneren innen norsk lysdesign: Birger Dahl. Pendellampen Dokka og bordlampen Birdy, som Birger Dahl vant gullmedaljen for på den verdensberømte Triennale di Milano i 1954 samt Dahl-lampen av fint, håndblåst glass, ble lansert på nytt av Northern, og kan nå på nytt stråle i et svært vakkert lys hjemme hos deg. Imidlertid skal de nye versjonene på ingen måte representere «nyoppfinnelser» eller «nytolkninger» av disse lampene. Northern har heller tatt stort hensyn i å beholde de originale, unike og ekstremt vellykkede lampedesignene, deres funksjonelle egenskaper og deres fascinerende lysdesign i sin opprinnelige form, og dermed videreføre Birger Dahls arv i høyeste kvalitet med moderne materialer.

I tillegg til nyutgavene av lampene til Birger Dahl inkluderer serien hovedsakelig nye designer av kjente designere som Mark Braun eller Anne Louise Due de Fønss og Anders Lundqvist. Felles for dem er det typisk skandinaviske, enkle formspråket. Og likevel er hvert produkt unikt, overraskende og imponerer med sin kreative, moderne coolness. For eksempel bordlampen Bake me a cake av Morten og Jonas, som lar et tilsynelatende enkelt hverdagsobjekt i form av en kakelokk stråle i et helt nytt lys. Eller bordlampen Buddy av Mads Sætter-Lassen, som kombinerer et vakkert lys til skrivebordet med en praktisk penneholder. En annen viktig inspirasjonskilde for lysdesignene til Northern er den rå og ville naturen i Skandinavia og sommerens og vintersolens unike lys. Dette skaper fascinerende lys som slik som pendellampen Acorn av Atle Tveit, som minner om det tomme skallet til et eikenøtt, eller vegglampen Moo av Trond Svendgård og Ove Rogne i form av et elghode, som unikt omsetter skjønnheten i naturen til et funksjonelt produkt.


Fascinerende lyshøydepunkter fra Northern

Det Oslo-baserte designfirmaet Northern tilbyr et bredt spekter av belysningsløsninger for private boområder samt elegant design og hotellbelysning. Alt er inkludert, fra fascinerende vegg- og pendellamper til bordlamper og iøynefallende gulvlamper. Dykk ned i Northerns fascinerende utvalg og oppdag noen strålende høydepunkter nedenfor fra internasjonalt anerkjente designere.

Pendellampen Circle av Hannakaisa Pekkala

Lysekronen – mer populær i dag enn noensinne. I dag er det ikke lenger bare et belysningsalternativ for staselige bygninger og ekstravagante, store haller, men også en fascinerende lyskilde for moderne oppholdsrom. Den unge finske designeren Hannakaisa Pekkala har en helt ny tilnærming til denne spesielle lampetypen med sin pendellampe Circle. Den klassiske lysekronen får en fascinerende nytolkning og blir omgjort til en moderne, grafisk variant for uttrykksfulle, moderne oppholdsrom.

Utgangspunktet for denne ekstraordinære lampen er sirkelen, en enkel grafisk grunnform som i forbindelse med fascinasjonen for selve designprosessen blir et unikt lysobjekt. For designprosessen gjør tegningen til et tredimensjonalt objekt i flere arbeidstrinn. Med pendellampen Circle, designet i 2017, fanger den unge kunstneren som studerte ved Institute of Design & Fine Arts i Lahti i Finland, følelsen av å tegne, det vil si det første trinnet i designprosessen, og bringer den på en fascinerende måte til det endelige resultatet, lampen. Lampen er laget av en fin stålring, og vises fra alle vinkler i en ny fasett, men likevel like elegant tegnet inn i rommet. Lampens subtile, men uventede design skaper en spesiell effekt både for seg og i en komposisjon med flere lamper.

Pendellampen Dokka av Birger Dahl

Pendellampen Dokka ble tegnet i 1954 av pioneren innen norsk lysdesign, Birger Dahl. Den har en typisk skandinavisk design. En typisk design av den prisbelønte kunstneren Birger Dahl, som bevisst unngår å bruke snirkler, dekorative detaljer og annet som trekker oppmerksomheten bort fra det viktigste. Det er snarere de fine, buede formene, de klare proporsjonene, de gjennomtenkte detaljene – som den fine messingringen eller den tofargede, traktformede stålskjermen – i tillegg til den vellykkede lyseffekten som gjør den til en ekte lampeklassiker. Sammen med bordlampen Birdy, også designet av Birger Dahl i 1952, vant pendellampen Dokka den ettertraktede gullmedaljen i Triennale di Milano i 1954.

Designerpendellampe Dokka

I dag er pendellampen Dokka en av de mest innflytelsesrike lyskreasjonene i norsk designhistorie og en av de mest solgte lampene som noen gang er laget i Norge. I 2007 lanserte Northern Dokka på nytt i en ny versjon. I tillegg til nye fargevarianter som Petrol Blue, Aqua Green eller Light Grey og nye utførelser for de opprinnelige svart-hvite versjonene, var man imidlertid svært påpasselige med å beholde den originale, unike designen, de funksjonelle egenskapene og den perfekte belysningen til denne fascinerende pendellampen. Og dette overbeviser – den gang som nå!

Vegglampen Illusion Half av Hareide Design

Inspirert av den skandinaviske naturen, fremfor alt Kjeragbolten, en enorm stein som balanserer i en fjellsprekk over Lysefjorden, kombinerer denne lampen det funksjonelle med overraskende og magiske elementer, som virker inn på betrakterens blikk og dennes ideer om hverdagen og det velkjente. For vegglampen Illusion Half er en unik og fascinerende forbindelse mellom bord og bordlampe. Men dette på en helt ny og ukjent måte. For både bordet og lampen er bare halvt synlig. Den fine, minimalistiske designen ser ut til å stikke ut fra veggen, og de to møblene – helt uten bordben – later på en imponerende måte til å sveve i luften. Vegglampen Illusion Half er tilgjengelig i elegant hvitt og svart, og gir ikke bare et vakkert lys, men skaper også et lysende høydepunkt i alle rom.

Om Northern

Opprinnelsesland: Norge
Stiftelsesår: 2005 
Grunnlegger: bl.a. Ove Rogne

Adresse
Northern.no AS
Bygdøy allé 68
0265 Oslo