Ekstra rabatt: 11 % fra 1199 kr | 14 % fra 1799 kr på nesten alt
Kjøpe mange nok skinner i riktig lengde. Planlegge T-, X- og hjørnekoblinger. Bestemme om du vil ha strømtilkoblingen på enden eller i midten. Montere en switch-komponent for separat styring av enkelte belysningsområder med fjernkontroll.
Et skinnesystem er absolutt ikke noen enkel belysningsløsning. Men det er den mest individuelle belysningsløsningen. Hvis du ikke har noe imot å bruke stige, tollstokk, blyant og boremaskin, kan du ha mye glede av å planlegge og montere et skinnesystem. Med denne rådgiveren får du noen råd om hvordan du kan komme i gang.
Belønningen er: En belysning som
er svært godt tilpasset,
er lett å utvide,
er individuell og er et ekte unikat.
Årsaken til at valget faller på et skinnesystem i stedet for en taklampe er som regel denne: Det er kun en strømtilkobling i taket. Og denne vil man bruke til “kompleks” lyssetting av rommet.
“Kompleks” betyr at man ønsker å skape ulike belysningsområder, for eksempel som avbildet med belysning over kjøkkenbordet og i tillegg vakker bildebelysning på veggen. “Kompleks kan imidlertid også bety at du ønsker å lyssette et rom med mange vinkler på en god måte og at en vanlig taklampe ikke klarer dette.
Dette betyr “kompleks” i privatboligen.
I næringsbygg brukes skinnesystemer langt mer. I disse byggene er det “komplekse” standard. Spotter, lyskastere og pendler kan justeres i ønsket retning etter behov, noe som passer godt hvis du skal presentere varer og varetilbudet varierer. På museer brukes de for målrettet lyssetting av ulike utstillingsobjekter.
Den store fordelen både i privatboligen og i næringsbygg er skinnesystemets høye fleksibilitet (også etter montering).
230 volts skinnesystemer tilsluttes den vanlige nettstrømmen på 230 volt. Siden de ikke har noen transformator, har de ingen minstelast. Det betyr at du kan montere på flere lamper uten at skinnesystemet blir overbelastet. 12 voltssystemer (lavvoltssystemer) går på 12 volt. Her må du ha en transformator. I et skinnesystem på 12 volt må transformatoren belastes riktig.
Her kommer vi inn. Rettere sagt: Våre fagfolk hjelper deg gjerne. Ta kontakt med oss på telefon 23 96 04 30 eller send oss en melding ved å benytte kontaktskjemaet. Fortell oss om planene dine eller lag en plan sammen med oss. Vi hjelper deg med lyssettingen.
Du kan tenne, slukke, endre lysfarge, dimme og justere lyset til alle typer smarthus lamper med en fjernkontroll eller med en smarttelefon.
Og siden skinnesystemet sies å være det mest fleksible belysningssystemet, bør dette være mulig?
Helt riktig. Skinnesystemet URail fra Paulmann er et eksempel på dette. Her følger det med en passende fjernkontroll og en switch-komponent som gjør at du kan styre en bestemt del av skinnesystemet. Den delen som er koblet opp mot komponenten kan du styre med fjernkontroll. Det er selvfølgelig også mulig å sette switchen til starten av systemet slik at du kan styre hele systemet med et tastetrykk.
Lampene må være kompatible med skinnesystemet, det er helt klart. Du kan finne ut hvilke lamper som passer til et aktuelt system i oversikten vår som er sortert etter kategorier. Du kan for eksempel montere spotter, pendellamper, flate lyspaneler, pendellamper med tekstilskjerm, downlights m.m i URail-systemet fra Paulmann.
Du blir kanskje inspirert når du hører dette. Skinnesystemene gir nemlig stor frihet. Du kan for eksempel se for deg en spot som er målrettet mot godstolen din i et hjørne av rommet. Kanskje kan du ha en pendellampe over sidebordet ved siden av. Flere downlights sørger for grunnbelysningen i rommet.
Disse ulike lampene trenger vanligvis flere strømtilkoblinger i taket og i veggen. Med et skinnesystem trenger du bare en enkel strømtilkobling.
Vi anbefaler: Ta kontakt med en elektriker. I dette eksemplet med URail-systemet fra Paulmann viser vi hvor komplekst et slikt system kan være. Slik går du fram skritt for skritt:
Bestem formen på rommet. Skinnesystemer fungerer i alle typer rom, men er spesielt interessant i L-, T- eller U-formede rom.
Ta mål av rommet og planlegg områder med belysning.
Systemet kobles til et strømuttak i taket. Dette rekker til hele systemet. Dette uttaket må du ha.
Hvilken tilkobling du trenger avhenger av i hvilke retninger skinnesystemet går. Eksempel: Har du et skinnesystem som går i to retninger ut fra strømuttaket (for eksempel i et L-formet rom) trenger du midtkobling. Hvis skinnesystemet kun går i en retning, trenger du en endekobling. Hvis strømuttaket ligner en endekobling, men er noe forskjøvet slik at den ikke sitter helt på enden av skinnesystemet, benyttes en fordeler.
Skinnene fører ut fra strømtilkoblingen i ulike lengder og kobles sammen med ulike koblinger: rette koblinger, hjørnekoblinger, T- og X-koblinger, høydejusterbare koblinger og fleksible koblinger.
Områder som skal kunne betjenes separat kobles til et switch-element. I likhet med koblingene plasseres dette foran området som skal betjenes.
Klem lampene fast til skinnesystemet, skyv dem, rett dem i ønsket retning og skru dem fast. Merknad: Et skinnesystem på 230 volt, som URail-systemet, har også en maksimallast. I dette eksemplet kan den bare være maksimalt 1 000 watt.
Ønsker du å planlegge systemet sammen med oss slik at du unngår å glemme noe. Ta kontakt med oss på telefon 23 96 04 30 eller send oss en melding ved å benytte kontaktskjemaet.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.