Husnummer-lys

Husnummer med lys

Slik finner postbud, gjester og utrykningskjøretøy fram til deg

rustfritt staal husnummer med lys paulmann

Må husnummeret være lyssatt?

Dette bestemmes lokalt. I Norge er det påbudt å sette opp husnummerskilt, og kommunene sørger for lokale, utfyllende regler om utformingen.

Fakta: Hvis husnummeret er lyssatt, er det mye lettere for postbud, ambulanse, politi og brannvesen å finne veien. Det er i alle fall ingenting som taler imot en ekstra husnummerlampe.

Alle husnummer bør plasseres slik at de er godt synlige for offentlig trafikk.

Vår anbefaling: Sett deg inn i de lokale reglene i din kommune før du endrer noe på ditt husnummerskilt. Du kan få bot hvis du bryter de lokale forskriftene.


Hva er viktig å tenke på hvis du skal ha en husnummerlampe med bevegelsessensor?

Lyssatte husnummer med integrert bevegelsessensor sparer energi. Vi anbefaler å velge et produkt hvor husnummeret alltid er lyssatt, og der bevegelsessensoren kun styrer en ekstra lyskilde.

Hvis husnummeret kun lyssettes ved registrert bevegelse, må personen være i nærheten av inngangspartiet. Det betyr at husnummerlampen ikke har noen funksjon.

For å spare energi kan du imidlertid velge en husnummerlampe med skumringssensor. Denne sørger for at belysningen tennes automatisk når det mørkner, og når det lysner, slukkes lyset.

rustfritt staal husnummer med lys wofi
soelv husnummer med lys esotec

Hvordan får husnummerlampene strømforsyning?

Mange av dagens lyssatte husnummerskilt har integrert led-belysning. Led bruker svært lite energi sammenlignet med annen belysningsteknologi. Hvis husnummerlampen har en fatning, anbefaler vi å bruke en moderne led-lyskilde.

Mange husnummerlamper er dessuten utstyrt med solcellepanel. Det er viktig at disse er av god kvalitet. I motsatt fall kan det hende at belysningen uteblir i den mørke årstiden på grunn av lite solenergi og dårlig batteri.

Når du monterer husnummerlampen er det viktig å passe på at panelet holdes rent og at det ikke plasseres i skyggen av trær eller takutstikk.

Fins det husnummerlamper i ulike design?

I likhet med andre utendørslamper er husnummerlamper i robust, lettstelt rustfritt stål populære. Antrasittfargede modeller og modeller med glasselementer er også svært populære.

Vær oppmerksom på at kommunene kan ha lokale regler for utforming av husnummerskilt. Sett deg inn i de lokale reglene slik at du unngår forelegg.

Har du flere spørsmål om husnummerlamper eller om lys og belysning? Våre fagfolk hos kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

sorte husnummer med lys lucide
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.