Husnummer -lys

Belysning av husnummer

Når man velger husnummeret, kan man ikke kun tenke dekorativt. Husnummeret har et viktig formål: huset, hvor husnummeret er satt, skal være lett å finne for gjestene. Dessuten finnes det i mange kommuner offentlige forskrifter med hensyn til husnumre, som må overholdes.

Innføring av husnumre

I gamle dager da det ikke fantes husnumre enda, hadde bygningene navn. De stammet som oftest fra huseierens yrke eller profesjon. Fra det 18. århundre ble husnumrene innført i de største byene. På grunn av at mange hadde de samme navnene på bygningene sine, ble det nødvendig med et bedre system. Uansett om man er på landet eller i byen i dag, kan enhver bygning bli funnet og identifisert på grunn av veinavn og husnumre. I mange byer finnes det retningslinjer som beskriver nærmere hvordan husnumrene skal monteres.

Ikke bare nyttig i nødsituasjoner: belyste husnumre

Det er utrolig nyttig å kombinere lys og husnummer. På denne måten kan husnummeret sees selv i mørket. Blir husnummeret belyst med solarteknikk, er man helt uavhengig av strømtilførselen. For å belyse husnummeret sitt kan et godt alternativ være energibesparende LED'er. De er utrolig slitesterke og holdbare.

Det belyste husnummer fører til at taxisjåfører, bud og eventuelt ambulanse finner et bestemt hus med én gang.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.