Opptil 70 % på over 25 000 produkter + opptil 13 % ekstra på nesten alt
Utendørslamper er utsatt for mye!
De utsettes for regn og hagl. Om sommeren brenner solen, og om vinteren må de holde ut mange minusgrader. Alle disse miljøfaktorene sliter på lampene, bortsett fra på solcellelampene som helst skal utsettes for mest mulig sol.
Med ...
fagmessig drift,
regelmessig rengjøring,
egnet plassering
og valg av riktig IP-kapslingsgrad
kan du forlenge levetiden på utendørslampene dine.
Men materialet som lampen er laget av er også med på å bestemme holdbarheten. Og uansett hvem du spør, er alle enige om en ting: vegglamper i rustfritt stål er et godt valg – nesten uansett hvor du bor! Dersom du bor i nærheten av sjøen bør du heller velge saltvannsresistente vegglamper. Disse lampene anbefales alle som bor innenfor 10 km fra havet. Lamper i rustfritt stål tåler ikke den salte sjøluften slik disse lampene gjør.
Først et faktum: Også vegglamper med skjerm i polykarbonat eller glasskjerm kan være av svært høy kvalitet og ha lang levetid. Så lenge du ikke velger de aller billigste lampene, vil du som regel ha glede av utendørslampene dine i lang tid. Lamper i rustfritt stål har imidlertid noen fordeler som gjør at de er svært fordelaktige:
Rustfritt stål ser flott ut. Alltid og overalt.
Rustfritt stål er motstandsdyktig mot rustdannelse.
Rustfritt stål er stabilt.
Rustfritt stål tåler temperatursvingninger.
Rustfritt stål er lettstelt.
Men rustfritt stål er ikke noen garanti i seg selv for høy kvalitet. Det fins faktisk rustfritt stål i ulike kvaliteter.
Du kommer langt ved å velge materialer av høy kvalitet. Merkeprodukter fra STEINEL eller PHILIPS er gode valg.
Ønsker du belysning ved innkjørselen til garasjen, ved inngangsdøren eller langs den smale stien: Utendørs vegglamper i rustfritt stål er svært anvendelige. De er da også svært ulikt utrustet. Noen viktige kriterier som gjør det lettere for deg å velge lampe:
er uten tvil den beste belysningsløsningen. Sammenlignet med tradisjonelle glødepærer sparer disse 90 % energi, de har lang holdbarhet på antall tenn/slukk og kan lyse i opptil 50 000 timer. Dette bør derfor nesten alltid være førstevalget når du skal velge utendørsbelysning.
er lurt overalt hvor du ønsker praktisk belysning. Bevegelsessensoren sørger for at belysningen bare er på når det virkelig er nødvendig. Dermed sparer du energi og skåner lyskilden.
Men: Unngå sparepærer. Disse trenger nemlig en viss starttid før de lyser med full lysstyrke. Disse passer derfor ikke når du trenger lys umiddelbart! LED-lys genererer imidlertid umiddelbart 100 % lysstyrke (akkurat som tradisjonelle glødepærer og halogenpærer). De egner seg dermed godt som belysning ved inngangen og som sikkerhet mot innbrudd.
Vegglamper i rustfritt stål med lysutslipp på to steder
En lampe med oppadrettet og nedadrettet lys fungerer først og fremst som effektlys. Vær oppmerksom på at refleksjonsflater utendørs ikke teller så mye. Det betyr at lyset opp langs husveggen ser fantastisk flott ut, men du har ikke så mye nytte av det når du går langs hagestien.
For å fremheve fasaden anbefaler vi vegglamper i rustfritt stål med tosidig lysutslipp. Da er det best å ikke benytte bevegelsessensor, for fasaden kommer naturligvis mest til sin rett når lyset er på hele tiden. LED-teknologien vil da også sørge for å spare strøm.
Vegglamper i rustfritt stål må kobles til en strømtilkobling på fasaden, så fremt de ikke drives med solenergi. Det beste er å la en elektriker montere lampen. Monteringsveiledning til lampen følger med i leveransen fra Lampegiganten.
Det beste er å tenke ut på forhånd hvor du ønsker å plassere vegglampen. Hvor høyt skal den henge på veggen? Dette er vanskelig å oppgi nøyaktig med et tall og avhenger naturligvis av boligen, beliggenheten og menneskene som bor der. Det fins imidlertid noen retningslinjer som er verdt å følge:
Dette er nok det beste tipset og gjelder både innen- og utendørs. Hvis vegglampen blender når du står ved inngangen slik at du heller vil se bort, henger lampen feil. Blir du blendet, ser du ikke ordentlig, og da er det lett at du trår feil, hopper over et trappetrinn eller kommer bort i en blomsterkrukke. Dette unngår du ved å montere lampen ca. 5 cm over øyenhøyde, altså ikke lavere enn 1,70 m til 1, 80 m. Lampens lysfall (om den stråler rett mot deg) påvirker naturligvis også blendingseffekten, og det samme gjør et blendingshemmende deksel, f.eks. i polykarbonat.
Det er selvfølgelig viktig at du ikke henger deg fast i lampen med ullgenseren eller at du ikke kommer bort i lampen med fulle handleposer. Selv om du selv kanskje ikke tar skade av det, er det ikke bra for lampen. Du kan uansett unngå begge deler. Letteste måte å unngå det på er å plassere lampen høyere.
Skal du montere lampen i en smal passasje er det viktig å være oppmerksom på hvor mye lampen stikker ut slik at den ikke innskrenker plassen unødvendig mye. Her passer det best å bruke en lampe med mindre dybde som ikke stikke så mye ut.
Angivelse av dybde/utstikk finner du under Produktdetaljer for hvert produkt på Lampegiganten.no.
Ønsker du å snakke med noen og få nærmere råd om din utebelysning? Ta kontakt med våre fagfolk på telefon eller bruk kontaktskjemaet. Vi gleder oss til å sørge for effektiv og imponerende belysning i ditt uterom.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.