GX53 LED-pærer

GX53 LED-pæren – en superflat og meget sparsommelig lyskilde

Hovedårsaken til at LED- lyskilder enda ikke er så utbredt, er at de har kun egnet seg til bruk i oppholdsrom, men dette kan etter en rasende utvikling innenfor LED-teknologien ikke lenger betegnes som berettiget. GX53 LED pæren er oppbygningsmessig lik andre GX53-lyskilder og kan fungere som fullverdig erstatning for f.eks. GX53-kompaktlysstoffrør. Med en avstand på 53 mm mellom sokkelens to kontaktdeler, kan man kalle GX53 fatningen for en kjempe blant lyskildefatninger. GX53 LED-pæren er derimot noe mindre i høyden. Med en diameter på 75 mm og en høyde på 25 mm er GX53 LED-pæren uten tvil en svært flat lyskilde, som egner seg perfekt til innbygningslamper, og kan også anvendes i åpne lamper og møbler innendørs. Setter man en GX53 LED-pære utendørs, skal den av sikkerhetsgrunnen beskyttes med et beskyttelsesglass.

Fordelene ved GX53 LED-pærer

Det er ikke bare den flate bygningsform av GX53 LED-pæren som gjør den forutbestemt til å innsettes i innbygningslamper, men også deres lave varmeutvikling. I motsetning til glødepærer som kun omdanner 5 % av energien til lys og resten til varme, kan LED-pærer omsette 30 % av den tilførte energien til lys. Derved avgir de på den ene siden vesentlig mer lys, og på den andre side har de også en lavere varmeutvikling i selve pæren. Siden lysdiodene i en GX53 LED-pære maksimalt blir 60 °C, egner LED seg særlig til belysning av varmefølsomme objekter. Utover det, produserer GX53 LED-pærer ingen UV eller IR stråling, og egner seg derfor til museumsbelysning, dvs. belysning av lysfølsomme objekter.

Til sammenligning med alle andre lyspærer er LED-pærer som GX53 LED-pæren allerede nå nummer én når det gjelder lengst levetid. Enkelte GX53 LED-pærer oppnår en levetid på opp til 50 000 timer og overgår dermed selv så langt den mest energieffektive energisparepæren.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.