GX53 LED-pærer

GX53 LED-pæren – en superflat og meget sparsommelig lyskilde

Hovedårsaken til at LED- lyskilder enda ikke er så utbredt, er at de har kun egnet seg til bruk i oppholdsrom, men dette kan etter en rasende utvikling innenfor LED-teknologien ikke lenger betegnes som berettiget. GX53 LED pæren er oppbygningsmessig lik andre GX53-lyskilder og kan fungere som fullverdig erstatning for f.eks. GX53-kompaktlysstoffrør. Med en avstand på 53 mm mellom sokkelens to kontaktdeler, kan man kalle GX53 fatningen for en kjempe blant lyskildefatninger. GX53 LED-pæren er derimot noe mindre i høyden. Med en diameter på 75 mm og en høyde på 25 mm er GX53 LED-pæren uten tvil en svært flat lyskilde, som egner seg perfekt til innbygningslamper, og kan også anvendes i åpne lamper og møbler innendørs. Setter man en GX53 LED-pære utendørs, skal den av sikkerhetsgrunnen beskyttes med et beskyttelsesglass.

Fordelene ved GX53 LED-pærer

Det er ikke bare den flate bygningsform av GX53 LED-pæren som gjør den forutbestemt til å innsettes i innbygningslamper, men også deres lave varmeutvikling. I motsetning til glødepærer som kun omdanner 5 % av energien til lys og resten til varme, kan LED-pærer omsette 30 % av den tilførte energien til lys. Derved avgir de på den ene siden vesentlig mer lys, og på den andre side har de også en lavere varmeutvikling i selve pæren. Siden lysdiodene i en GX53 LED-pære maksimalt blir 60 °C, egner LED seg særlig til belysning av varmefølsomme objekter. Utover det, produserer GX53 LED-pærer ingen UV eller IR stråling, og egner seg derfor til museumsbelysning, dvs. belysning av lysfølsomme objekter.

Til sammenligning med alle andre lyspærer er LED-pærer som GX53 LED-pæren allerede nå nummer én når det gjelder lengst levetid. Enkelte GX53 LED-pærer oppnår en levetid på opp til 50 000 timer og overgår dermed selv så langt den mest energieffektive energisparepæren.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30 Tjeneste

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.