Opptil 70 % på over 25 000 produkter + opptil 13 % ekstra på nesten alt
E27-LED-pærene er miljøvennlige, energibesparende og moderne. De sørger også for nostalgisk sjarm. De er laget for å erstatte de tradisjonelle glødepærene som passer inn i de gamle, gode lampene med E27-fatning. Noen av disse ønsker vi jo å beholde. Da er det klart at man må kunne bruke LED. Derfor fins det E27-LED-pærer, såkalte retrofitlyskilder.
E-sokkelen har fått navnet fra Thomas Alva Edison. E27- sokkelen er en av de to standard soklene til den tradisjonelle glødepæren. E14-sokkelen er den andre. Hva står E27 for? Tallet sier noe om sokkelens diameter. Denne er nemlig 27 mm.
Det finner du ut av ved å se i produktdetaljene i nettbutikken: Kolbens lengde og diameter er merket og kan variere fra lyskilde til lyskilde. Den klassiske kolbeformen kan for eksempel ikke sammenlignes med en mignonpære. Det beste er derfor alltid å måle på forhånd hvilken størrelse som passer til lampen.
Vi er jo vant med å se på watt-tallet på den tradisjonelle glødepæren. En 60-watts glødepære var for eksempel standard. Slik er det ikke lenger. Effekten oppgis fortsatt i watt. Denne verdien kan imidlertid ikke sammenlignes med glødelampens watt-tall. Vi bruker kun lysfluksen når vi skal sammenligne tradisjonelle glødepærer med LED-pærer. En 60-watts glødepære har for eksempel en lysfluks på 806 lumen.
Gammel vane er vond å vende, og du synes kanskje at det var enklere med watt? Vårt tips: I nettbutikken har vi satt opp sammenligningsverdier slik at du kan bruke den gamle måten å tenke på med 25, 40, 60 watt osv. Disse verdiene finner du også på forpakningen.
Hvorfor brummer det? Hvis du har funnet ut at brummingen kommer fra lampen, kan det skyldes følgende: Det kan være at du bruker feil dimmer eller at LED-pæren ikke er dimbar.
Dette må du vite: Pærer som ikke er dimbare skal ikke drives med dimmer. Ellers kan både dimmeren og pæren ødelegges. Våre fagfolk gir gjerne råd når du skal finne dimmer til en dimbar pære. Det er bare å ringe oss på telefonnummeret som er angitt nedenfor.
Ønsker du enkle løsninger uten ekstra tilbehør? Da kan du glede deg: Det fins faktisk noen lyskilder som kan dimmes med den vanlige veggbryteren. Det betyr at du kun trenger en bryter og ingen dimmer. Har du allerede en innebygget dimmer, kan denne erstattet med en bryter. Tips: Vi kan for eksempel anbefale SceneSwitch-lyskildene fra Philips. Med lysbryteren kan du både dimme og endre lysfargen på disse.
Hvor stor bør lyskjeglen til lampen din være, spør du? Grovt sett skilles det mellom tre ulike strålevinkler som egner seg til ulike formål:
smal lysstråle: til spotbelysning av bilder og skulpturer
mellombred stråle: for å fremheve bestemte områder i rommet
bred lysvinkel: til omgivelsesbelysning i oppholdsrom
Tipp: Det spiller også en rolle hvor langt lyskilden befinner seg fra objektet. Jo lenger unna, desto større blir lyssirkelen som skapes.
Har du ikke lyst til å binde deg til en bestemt lysfarge? Det forstår vi. Da er en lampe med justerbar lysfarge det rette for deg. Bruk filteret “lysfarge” i nettbutikken og velg mellom varmhvit, dagslys eller kanskje multifarget.
Du kan velge mellom:
2 700 kelvin → varmhvit (lysfarge som for en 60-watts glødepære)
3 000 kelvin → varmhvit (litt kjøligere varmhvit)
4 000 kelvin → universalhvit/nøytralhvit (kjølig, hvitt arbeidslys)
6 500 kelvin → dagslyshvit (svært kaldt, nesten ubehagelig blått lys, må ikke forveksles med naturlig dagslys)
…i tillegg fins det også RGBW-pærer som kan lyse i andre farger (multifargefunksjon) enn hvitt (W står for hvit)
Du får den i alle former, også med nostalgisk preg som den tradisjonelle glødepæren. Nå får du LED-pærer i alle mulige former akkurat som for den tradisjonelle glødepæren. Du kan altså erstatte en tradisjonell glødepære med en LED-pære 1:1. Alt blir som før. Det eneste er at du sparer energi og penger. Du slipper å stadig måtte skifte lyskilde og du skåner miljøet. Hva venter du på?
Siden LED-pærene tåler mange slukk og tenn, kan de også benyttes i lamper med bevegelsessensor. De passer perfekt, for bevegelsessensoren trenger umiddelbart full lysstyrke. LED-pærene genererer 100 prosent lysstyrke.
Ønsker du å ha det bekvemt og komfortabelt? Da passer det utmerket å styre belysningen med fjernkontroll. Du kan bare glede deg: Du finner LED-pærer som leveres med fjernkontroll. Du kan dimme, tenne, slukke, endre farger, justere tidsur, slå på ulike effekter og mye mer med disse pærene (avhengig av utførelse). Det er bare å prøve det ut.
Ja, det fins. Disse har LED-lystråder som minner om glødetrådene i den tradisjonelle glødepæren. Bare at disse er med LED. Disse pærene med nostalgisk utseende har samme form som tradisjonelle pærer og er dermed praktiske retrofitlyskilder. Det er bare å skru pæren inn i den gamle lampen din.
Klart det. Du får E27-pærer i alle varianter: i matt, klar og som toppforspeilet lyspære. Sistnevnte type har forspeilet lampehode. Denne egner seg perfekt i åpne lamper hvor den sørger for blendingsfritt lys. Du slipper å bli blendet hvis du ser direkte på lyskilden.
Liker du flerfarget? På festen passer det spesielt godt med farget lys. Dette kan du realisere på ulike måter.
Du kan kjøpe E27-LED-pærer med fargede kolber. Lyslenker har ofte dette. Sørger for flotte effekter i hagen eller i festlokalet.
Du kan kjøpe en E27-LED-lyskilde med valgmuligheter slik at du kan velge alt fra varmhvitt til dagslys og multifarget. Slik får du fleksibel belysning tilpasset situasjon og stemning.
Vil du vite mer om lyskilder? Våre fagfolk hjelper deg gjerne. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30 eller ganske enkelt via kontaktskjema.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.