GU5.3 LED-pærer

GU5,3 LED-pære – Erstatning for lavspennings-halogenreflektorpæren

Med utviklingen av GU5,3 LED-pæren har det blitt skapt en fullverdig erstatning for lavspennings reflektorer, med fatningsstørrelsen GU5,3. Da man ved overgangen fra glødepærer til halogenpærer allerede hadde enkelte forbedringer, primært i forhold til lengere levetid og lavere energiforbruk, så kan man betegne utviklingen av GU5,3 LED-pæren sammenlignet med halogenpæren som et gigantisk skritt fremad. Levetiden for GU5,3 LED-pæren kan være over 10 ganger lenger enn en tilsvarende halogenpære. Andre fordeler ved GU5,3 LED-pæren er: lavere energiforbruk, vedlikeholdelsesfri, ingen IR- eller UV- stråling, motstandsdyktig mot støt og god fargestabilitet.

MR16 – reflektorstørrelsen på GU5,3 LED-pæren

Ved GU5,3 LED-pæren, utover angivelsen av fatningsstørrelsen, finner man også tilleggsbeskrivelsen MR16. Dette er en størrelsesangivelse som refererer til GU5,3 LED-pærens reflektor. Bokstavene MR står for ”multifaceted reflektor” (mangesidet reflektor) og gjennom tallet 16 suppleres opplysningene av størrelsen av diameteren på reflektoren. Reflektoren på en GU5,3 LED-pære har diameteren 51 mm, siden tallet 16 står for 16 åttendeler av en tomme. Fatningen i en GU5,3 LED-pære er en stikkfatning, hvor de utstikkende delene har en avstand på 5,3 mm fra hverandre.

Bruksområder for GU5,3 LED-pæren

Som reflektorpære blir GU5,3 LED-pæren gjerne anvendt til inn- eller påbyggede spott i privatrom. Også til åpne lamper er GU5,3 LED-pærer en passende lyskilde. I kommersielle områder brukes GU5,3 LED-pærer ofte til fokus- eller allmennbelysning i kiosker, barer, kaféer, restauranter eller museer. Pga. GU5,3 LED-pærer ikke utstråler UV- eller IR-stråling og også produserer minimalt med varme, er de særlig egnede til å belyse lysfølsomme objekter eller varmefølsomme produkter i museer eller butikker.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30 Tjeneste

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.