GU5.3 LED-pærer

GU5,3 LED-pære – Erstatning for lavspennings-halogenreflektorpæren

Med utviklingen av GU5,3 LED-pæren har det blitt skapt en fullverdig erstatning for lavspennings reflektorer, med fatningsstørrelsen GU5,3. Da man ved overgangen fra glødepærer til halogenpærer allerede hadde enkelte forbedringer, primært i forhold til lengere levetid og lavere energiforbruk, så kan man betegne utviklingen av GU5,3 LED-pæren sammenlignet med halogenpæren som et gigantisk skritt fremad. Levetiden for GU5,3 LED-pæren kan være over 10 ganger lenger enn en tilsvarende halogenpære. Andre fordeler ved GU5,3 LED-pæren er: lavere energiforbruk, vedlikeholdelsesfri, ingen IR- eller UV- stråling, motstandsdyktig mot støt og god fargestabilitet.

MR16 – reflektorstørrelsen på GU5,3 LED-pæren

Ved GU5,3 LED-pæren, utover angivelsen av fatningsstørrelsen, finner man også tilleggsbeskrivelsen MR16. Dette er en størrelsesangivelse som refererer til GU5,3 LED-pærens reflektor. Bokstavene MR står for ”multifaceted reflektor” (mangesidet reflektor) og gjennom tallet 16 suppleres opplysningene av størrelsen av diameteren på reflektoren. Reflektoren på en GU5,3 LED-pære har diameteren 51 mm, siden tallet 16 står for 16 åttendeler av en tomme. Fatningen i en GU5,3 LED-pære er en stikkfatning, hvor de utstikkende delene har en avstand på 5,3 mm fra hverandre.

Bruksområder for GU5,3 LED-pæren

Som reflektorpære blir GU5,3 LED-pæren gjerne anvendt til inn- eller påbyggede spott i privatrom. Også til åpne lamper er GU5,3 LED-pærer en passende lyskilde. I kommersielle områder brukes GU5,3 LED-pærer ofte til fokus- eller allmennbelysning i kiosker, barer, kaféer, restauranter eller museer. Pga. GU5,3 LED-pærer ikke utstråler UV- eller IR-stråling og også produserer minimalt med varme, er de særlig egnede til å belyse lysfølsomme objekter eller varmefølsomme produkter i museer eller butikker.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.