G9 LED-pærer

G9 LED-pærer – kompakte pærer med stiftfatning

G9-fatningen ble lenge brukt kun i forbindelse med halogenlyskilder. Til høyspennings-halogenpærer er dette en av standardfatningene. Teknologien står ikke stille, særlig ikke når det gjelder LED. Med G9 LED-pæren er det i dag en pære på markedet som er en fullverdig erstatning til G9 halogenpæren. Den kompakte LED-teknologien er som skapt til en lyskilde med så små mål som stiftfatningspæren G9. G9 LED-pæren forener kompakthet med LED-pærenes øvrige fordeler: sparsommelighet, lang levetid, slag- og vibrasjonsfast, ingen UV-stråler og en øyeblikkelig start med flimmerfritt lys. G9 LED- pæren kan vare opp til 25 ganger lengre enn halogenpærene; levetiden for G9 LED-pærene, alt etter fabrikat, ligger på mellom 20 000 og 50 000 timer. Mens det også finnes energisparepærer med G9 fatning, som er enda mere energieffektive enn halogenpærene, kan de ikke konkurrere med G9 LED-pærer. Også når det gjelder størrelsen, kan energisparepærene ikke følge med G9 LED-pæren.

G9 LED-pæren – ingen temperaturspott som halogenpæren

Varmeutviklingen som for gløde- og halogenpæren er en forstyrrende sideeffekt, er ikke et tema ved G9 LED-pæren. I alle fall spiller det ikke noe særlig stor rolle. En annen fordel ved G9 LED-pæren er nemlig at det utvikles forholdsvis lite varme, og lampens temperatur går kun fra 60 °C til 100 °C i den bakerste delen av lampen.

Stiftfatningen G9

Med sin G-fatning har G9 LED-pæren en fatning utstyrt med to pins. Disse er plassert med en avstand på 9 mm fra hverandre. Pins som i tilfellet med G9 LED-pæren, også kalles stifter, gir G9-pærer deres navn: ”Stiftfatningspærer”.


  • 425 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Alle priser inkluderer mva og toll
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.