Dimbar LED-pære

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Dimbare LED-lyskilder

  Du vet at LED-lyskildene er mer energieffektive enn den tradisjonelle glødepæren. Likevel vil du ikke gi avkall på det koselige lyset fra den gode gamle glødepæren. Det må du heller ikke. Her er den gode nyheten: Du kan naturligvis også dimme LED-lyskildene slik at lyset blir koseligere. Men dette gjelder kun hvis lyskilden er laget for det.

  led lyskilde lampenwelt.com

  Hvordan vet jeg om LED-lyskilden er dimbar?

  Det er enkelt. I nettbutikken vår finner du underpunktet “dimbar” under produktdetaljer. Forpakningen er også merket. Det er derfor en enkel sak. Naturligvis svarer våre fagfolk også gjerne på dine spørsmål. Du finner kontaktinformasjonen lenger ned.

  Hvordan finner jeg en dimbar LED-pære med riktig sokkel?

  Også her kan du finne svaret under produktdetaljer. Under “fatning” kan du lese hvordan lampen din må være for å passe til lyskildens sokkel. Den praktiske filterfunksjonen gjør dette enkelt for deg. Her kan du hake av det du trenger. For eksempel G9, E14 eller GU10.

  Hvilken dimmer passer til dimbare LED-lys?

  Du har allerede kjøpt den dimbare lyskilden? Da har du tatt det første skrittet. Nå trenger du bare passende dimmer. På forpakningen kan du lese hvilken dimmer som passer. Ofte er det dimmere med fasesnitt- eller faseavsnittstyring. Dette vil du gjerne ha en nærmere forklaring på? Ta gjerne kontakt med våre fagfolk. Du finner kontaktinformasjonen lenger ned.

  Hvorfor brummer og flimrer den dimbare LED-pæren?

  Det kan vi fortelle deg: Du bruker antakelig feil type dimmer. Vær nøye med å sjekke hvilken dimmer som passer til den dimbare lyskilden. Dette finner du under tekniske data. Du finner også informasjon om kompatibilitet på forpakningen.

  led lyskilde fatninger

  Hva skjer hvis du dimmer LED-lyskilder som ikke kan dimmes?

  Har du tenkt at du vil prøve å dimme en LED-pære som ikke har dimmefunksjon? La det heller være. Dette kan skje: For det første kan dimmeren bli skadet. For det andre vil sannsynligvis lyskilden begynne å flimre og flakke. Eller den går ikke på i det hele tatt. I verste fall slutter den å virke. Hvis du har uflaks må du kaste både dimmer og lyskilde.

  Et godt råd: Om du likevel skulle finne på å sette inn en ikke-dimbar lyskilde og bare lar være å dimme den, sier vi: Gjør ikke det. Selv om du stiller inn dimmeren på 100 prosent, kan dette ødelegge både dimmeren og lyskilden. Det er bare å godta: De passer ganske enkelt ikke sammen. Det fins ingen unntak her. I dette tilfellet er løsningen: bytt ut dimmeren med en vanlig bryter.

  led lyskilde osram

  Fins det dimbare LED-lyskilder fra Osram?

  Har du goder erfaringer med en spesiell produsent? Ønsker du å kjøpe lyskilder fra denne produsenten også neste gang? Det er en smart beslutning. Det som fungerer bør man jo ikke endre på. Hvis du for eksempel har gode erfaringer med Osram, bør du hake av dette merket i produsentfilteret. Slik får du frem dine personlige valg.

  Fins det også dimbare retrofit-LED-lyskilder?

  En oppklaring: Alle LED-lyskilder med velprøvde, gamle sokler er retrofit-lyskilder. E27, E14 og G9 er for eksempel standard sokler. Hvis du ser etter en dimbar LED-lyskilde med E27-sokkel, er det, som du sikkert forstår, en retrofit-lyskilde.

  Hvilke lyskilder kan jeg sette inn i min uplight?

  Hvis uplighten har en dimmefunksjon, må du også benytte dimbare LED-lyskilder. Det viktige er at alt er kompatibelt. E27-lyskilder brukes ofte i uplight. Men også andre pærer kan benyttes, avhengig av modell.

  Du kan gjøre det slik: Finn frem uplighten din i vår nettbutikk og klikk i det høyre feltet på “velg reservepærer”. Nå vil du få anbefalt passende lyskilde. Du trenger derfor ikke å bekymre deg for hva som passer eller ikke passer.

  Fins det dimbare LED-lyskilder med fjernkontroll?

  Har du et smart hjem? Da vet du det sikkert. Dimbare LED-lyskilder kan ikke bare styres med en app på smarttelefonen. Noen lyskilder kan du styre med en fjernkontroll. Du kan sitte komfortabelt i sofaen og styre lysfarge, multifargefunksjon og dimme lysstyrken.

  led lyskilde fargeskiftende


  Trenger du rådgivning om lyskilder og kompatibilitet? Ta gjerne kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon
  eller via kontaktskjema – vi lover rask tilbakemelding.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Ikke gå glipp av våre Black Week-tilbud!

  Meld deg på nyhetsbrevet nå og få de beste tilbudene først!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.