Taklamper gang

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Taklamper i gangen

  Hvilke taklamper passer i gangen?

  Mens taklamper i gangen er praktiske for å forhindre at du snubler når du kommer hjem eller går opp og ned trappene, bør de også passe inn i den omkringliggende innredningen. Faktisk er det viktig å ha god gangbelysning fordi det påvirker førsteinntrykket folk får når de kommer inn inngangsdøren din.

  Det beste alternativet for gangbelysning er en taklampe, da den ikke får en trang gang til å virke mindre, noe som kan skje hvis man bruker bordlamper på et sidebord. Hvis gangen er romslig og har egnede vegguttak, er vegglamper et utmerket alternativ.

  Lindby Mitis led-taklys
  En god løsning for belysning i rektangulære korridorer er spotlights med flere pærer. Lysene bør være plassert midt i gangen, og en spot med tre pærer kan rettes mot området under og mot hver ende av rommet. En modell med fire eller flere lys tilbyr imidlertid flere muligheter, for eksempel å rette en spotlight mot en kommode.
  Lindby Mendosa LED-taklampe rund
  Én enkelt sentralt plassert taklampe er en god løsning, spesielt i rektangulære ganger. Siden korridorer kan inneholde trapper og trinn som kan medføre en ulykkesrisiko, anbefales det å bruke en lysstyrke på 100–150 lm/m². Dersom lysstyrken ikke er nok for bestemte aktiviteter, som å ta på seg en jakke, kan man spare mye plass ved å legge til et speil med innebygde lys.
  Lindby Kimari LED-taklampe
  Smart Home-taklamper er et moderne belysningsalternativ for gangen. Det fargevekslende lyset kan justeres for å gjøre det innbydende for gjestene, og det kan tilpasses til din personlige smak. Disse taklampene i gangen kan også styres med en app, slik at du kan gå rett inn i en sikker, godt opplyst gang når du kommer hjem.
  Steinel RS D1 D2 V3 LED-taklampe

  Hva er fordelen med bevegelsessensorer for taklamper i gangen?

  Taklamper i gangen med bevegelsessensorer slår på lyset automatisk så snart du kommer inn i gangen. Dette reduserer risikoen for ulykker fordi du aldri glemmer å slå på lyset. Og fordi det slår seg av automatisk, bidrar det til mindre energisløsing.

  Utendørs vegglamper har for eksempel et oppdagelsesområde som bestemmes av en oppdagelsesvinkel, mens sensoren til en rund eller firkantet taklampe i gangen ofte fungerer i 360°. Dette betyr at oppdagelsesavstanden angis som diameter – med lyset som midtpunktet.

  Hvilke taklamper passer for lange og/eller smale korridorer?

  Vanlige taklamper i gangen er av og til ikke nok for å lyse opp ganger med en bestemt form. Det finnes imidlertid effektive og enkle løsninger for å få god lysstyrke i hele korridoren i smale og langstrakte korridorer, ja, til og med korridorer som strekker seg rundt et hjørne.

  Euluna takspot Top, seks lyskilder
  Takspotter med flere lyspærer med lang, tynn armatur er en populær og effektiv måte å oppnå komplett belysning på i lange eller smale ganger.
  Arcchio Ensar 3-fase
  Skinne- og vaiersystemer med presist plasserte spotlights er en enda mer fleksibel løsning som kan tilpasses ganger i alle former og størrelser.

  Finnes det taklamper med LED for gangen?

  Ja, så absolutt!

  Fordelen med en LED-taklampe i gangen (eller hvor som helst i hjemmet, for den saks skyld) er at du kan spare opptil 90% strøm sammenlignet med konvensjonell belysning. De har også høy koblingsstabilitet, noe som betyr at de ikke vil ryke hvis de slås på og av gjentatte ganger. Dette er flott fordi hyppig av- og påkobling av lysdioder knapt påvirker levetiden på steder som i gangen.

  En annen fordel med LED-lys er når du legger til en bevegelsessensor.

  Hvorfor?

  Fordi LED-lys umiddelbart når 100% lysstyrke. Den trenger altså ikke en oppstartstid for å nå maksimal lysstyrke, slik tilfellet var med sparepærer.

  Arcchio LED-Panel Brenda CCT fjernkontroll
  Et av de mest populære alternativene for takbelysning er LED-paneler. Bredden og lengden kan justeres etter målene til gangen din, og den flate designen gjør at selv de smaleste korridorene ser bredere ut. De er også skånsomme mot øynene, så de vil ikke blende deg når du kommer inn.
  Lindby Mairin LED-taklampe
  I stuer og ganger blir lys i minimalistiske, geometriske former stadig mer populære. Disse formene ville aldri vært mulig med vanlige glødepærer. Du finner designer i alle former og farger som passer til innredningen i akkurat din gang.

  Har du flere spørsmål om taklamper i gangen eller trenger du råd? Da kan du ta kontakt med våre kunnskapsrike eksperter. Fyll ut vårt kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.