Ekstra rabatt: 11 % fra 1199 kr | 14 % fra 1799 kr på nesten alt
Du forventer kanskje at en design taklampe har et spesielt design? Da finner du helt sikker det du leter etter. Men design betyr noe mer enn et “spesielt utseende”. Allerede for et århundre siden hadde skolen Bauhaus designere med stor innsikt, som for eksempel professor Wilhelm Wagenfeld: enkelt, funksjonelt design er både tidløst og stilfullt! “Vi overdriver ikke når vi påstår at originale designklassikere vanligvis holder seg godt i flere tiår”, sier Carsten Hotzan, direktøren hos Tecnolumen.
Mange nye, moderne designede taklamper har da også enkel utforming. LED-teknologien har vært med å bidra til dette. Denne kompakte lysteknologien muliggjør for eksempel et slankt, stavformet design. De rette linjene og fokuset på formålet med lampen er også i tråd med filosofien til Bauhaus. Stor lysstyrke fra en nesten usynlig lyskilde virker dessuten futuristisk.
Denne typen design er svært populær i den moderne boligen:
Gullfargede design taklamper skaper markante kontraster i et lyst interiør. Slagmetalloverflater er spesielt populære nå til dags: Overflaten er ikke glatt, men har en egen struktur (som om den er laget med en hammer). Gullfargede lamper gjør seg svært godt i stuen – men forestill deg en lignende lampe i gangen!
En lampekropp i tre er førstevalget når du vil skape koselig stemning. Disse finner du både innenfor den skandinaviske stilen og innenfor den moderne, ryddige minimalismen. Tre er både pent, varmt og mykt og bidrar til en avslappende stemning i stuen.
Lampeskjermer i glass trenger ikke å være matte med halvkuleform. Moderne bruk av glass er slik: tynne, høyverdige glasskiver skjuler de svært lyssterke LED-lysene. Designet er utrolig rent, det virker lett, men aldri skjørt. Et slikt minimalistisk design vil fremheve en toppmoderne innredning med høyglansede, rustfrie fronter, integrerte hvitevarer og ergonomiske systemer.
I hvilket rom vil du imponere gjestene dine?
I stuen passer det utmerket med en design taklampe. Det er sikkert her du oppholder deg mest (og det samme gjelder gjestene dine). Taklampen er uten tvil et passende supplement til allmennbelysningen. Du ønsker bare noen få lyskilder i rommet? Og taklampen skal være hovedlyskilden? Da må du passe på at lampen ikke bare er dekorativ, men også genererer mye lys. Et snirklete design kan bidra til at lyskilden delvis gjemmes bort slik at lysstyrken reduseres. Dette er ikke noe du må bekymre deg for hvis du velger en flott designet taklampe! Det å være lysdesigner innebærer også at du oppfyller kundenes krav til godt lys. Fontana Arte-designeren Francesco Librizzi har følgende treffende formulering:”Lysstyrken, typen lys og det inntrykket som kundene har av lampen som objekt går hånd i hånd. Lampekroppens design er altså like viktig som lyset fra lampen”.
På badet må du forholde deg til ulike beskyttelseskrav som må komme foran ønskene dine om design. Den viktigste egenskapen du skal se etter når du velger en design taklampe til badet er kapslingsgraden. Denne angir hvor motstandsdyktig lampen er mot smuss og fremmedlegemer. Baderommet er et våtrom, noe som betyr at lampens kapslingsgrad må være i henhold til forskriftene. Lamper med kapslingsgrad IP44 benyttes ofte på badet. Jo nærmere lampen skal monteres dusjen eller badekaret, desto høyere må kapslingsgraden være. Ta gjerne kontakt med våre fagfolk for råd. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.
På soverommet vil en stilfull design- eller designer-taklampe komme til sin rett. For eksempel i form av en gullfarget taklampe i tekstil. Lamper i tekstil overbeviser ikke bare med et behagelig utseende, men også med et behagelig mykt lys. Skjermen i tekstil fungerer som et deksel som filtrerer lyset på en behagelig måte. Lekne modeller som Velion Slamp eller de slanke LED-modellene fra Escale er også populære. Det viktige er at alt i rommet skal være behagelig. For noen betyr dette bruk av tre og tekstil, mens det for andre kan være en taklampe i krom. Hva synes du er hyggelig?
De lekne lampemodellene har derimot ingenting på kontoret å gjøre. Det behagelige lyset fra en tekstillampe gjør at du får lyst til å lukke øynene i stedet for å holde de åpne og gyve løs på papirbunken som ligger foran deg. Enkle Bauhaus-lamper eller minimalistiske LED-taklamper sørger for stilfull belysning på kontoret og fremhever samtidig god design. For øvrig: I stuen passer det best med varmhvit belysning. På kontoret vil derimot et universalhvitt lys fremme effektivitet. Vær oppmerksom på dette når du skal kjøpe LED-lyskilder (til design taklamper med fatning) eller designlamper med innebygget LED-teknologi. Informasjon om lysfarge finner du i nettbutikken til Lampegiganten under produktdetaljer og punktet “lysfarge”.
De fleste kjente merkeprodusentene lager også flotte taklamper. Likevel produseres det ikke like mange design taklamper som f.eks. designpendellamper eller designbordlamper. Hvorfor er det slik? Det kommer av at taklampene som oftest henger utenfor synsfeltet. Du legger derimot fort merke til en bordlampe eller en pendellampe som henger ned i rommet. Og de fleste designere vil jo naturligvis at det de lager skal synes!
Om designeren vil at taklampen skal være mer synlig, lager han den selvfølgelig slik at den henger mer ned i rommet. De klassiske Bauhaus-lampene har derimot diskre utforming – her er det lyset som er i fokus.
Ulike typer design blant taklamper:
Design taklamper fra Slamp har gjerne kreativ og leken utforming.
Taklampene fra Artemide er, i likhet med de andre lampetypene fra denne produsenten, laget med vekt på funksjonalitet.
Taklampene fra FLOS vekker begeistring med sitt strukturerte lys (som f.eks. “Moni”) eller materiale (som f.eks. “Ariette”).
Bopp integrerer høyverdig LED-teknologi i et minimalistisk design.
Taklampene fra Tecnolumen er Bauhaus-produkter og kombinerer funksjonalitet med et design som var like aktuelt for hundre år siden som det vil være om hundre år.
... eller søk i vår produsentoversikt etter din yndlingsfabrikant.
Mange designere satser fortsatt på å utstyre taklampene sine med konvensjonelle fatninger. Og hvorfor ikke? Du kan uansett skru inn en LED-pære i alle typer fatninger. Å satse på fast innebygget LED-teknologi gir imidlertid designeren noen fordeler. De kompakte, små LED-lysene gjør at designeren kan utforme lampene på en helt annen måte.
LED-lys er dessuten tidsriktig for den moderne designeren. Det å utvikle et godt design handler like mye om bruk av teknologi som om utforming.
LED-lys står for:
høy energieffektivitet: bra både for miljøet og bankkontoen
lang levetid: vedlikeholdsfri belysning
umiddelbart 100 % lysstyrke: du trenger ikke å vente lenge på det perfekte lyset
utmerket lyskvalitet: behagelig lys og svært god fargegjengivelse
Siden taklamper sørger for grunnbelysningen i et rom og du er vant til å dimme lyset, er som regel design taklampene også dimbare. Dette gjelder også lampene med LED-teknologi. Pass bare på at det står “ja” på linjen “dimbar” under produktdetaljer. Hvis dimmer ikke er inkludert i leveransen (dette ser du hvis det står “følger ikke med” på linjen “dimmer”), er det bare å ringe våre fagfolk for råd om kompatible dimmere. Kontaktinformasjonen finner du nedenfor.
Har du flere spørsmål angående design taklamper, kjente merkevarer eller dimbarhet? Våre fagfolk hjelper deg gjerne. Ring oss på telefon 23 96 04 30 eller skriv til oss ved å benytte kontaktskjemaet.
***Gjelder kun varer som er merket med «På lager. Levering før jul» på kjøpstidspunktet. Levering før jul kan kun skje hvis det i tillegg til bestillingen også er foretatt betaling eller er tilgjengelig til og med i dag (dette gjelder spesielt betalingsmåten «Forskuddsbetaling»). Når det gjelder omfangsrike varer, vil fraktleverandøren kontakte deg og avtale en leveringsdato som vi ikke har noen innflytelse over. Vi sender vanligvis bestillinger som en komplett leveranse. Hvis bestillingen din også inneholder produkter som ikke er merket som lagerførte, gjelder den lengste leveringstiden.
De gjennomstrekede prisene tilsvarer produsentens anbefalte utsalgspris.
Alle priser er inkl. 25 % mva. fraktkostnader kommer i tillegg.