Moderne gulvlamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Utsmykkinger som skaper øyer av lys: moderne gulvlampe

  Litt fakta: Det er ikke slik at alle gulvlamper kan alt. Det finnes derimot mange forskjellige modeller med så mange forskjellige funksjoner og stiler. Dette betyr: Det første du må vurdere er hva du ønsker fra den moderne gulvlampen din og hva du skal se etter. Ønsker du å kose deg med en bok eller lyse opp kontoret ditt, kanskje er du på utkikk etter en lampe til barnerommet? Den moderne gulvlampen skaper vakre øyer som lyser opp rommet og som samtidig skaper struktur uansett hvilken type rom den brukes i. Her er det kun fantasien som setter grenser.

  Hvilke typer moderne gulvlamper finnes det egentlig?

  Lampene kan grovt deles inn i følgende:

  • Klassisk gulvlampe:
   består av en lampefot, en rett stamme og for det meste en lampeskjerm. Det finnes også modeller der lyskilden er montert direkte i stammen på lampen. Den klassiske gulvlampen skaper en flott struktur i rommet og gir godt med lys.
  • Buelampe:
   har i tro med navnet en bøyd stamme. Foten kan gjemmes under sofaen slik at lampen skaper et koselig lys over sofalandskapet.
  • Uplight:
   i motsetning til de fleste gulvlampene, lyser denne lampen oppover og skaper et flott lys i taket. En uplight lyser opp taket på en helt spesiell måte som fordeler lyset forsiktig over hele rommet. I tillegg til lampen som lyser oppover har også denne typen gulvlamper en ekstra leselampe montert på en fleksibel arm. Utrolig praktisk.  
  • Gulvlampen med tre bein:
   er en helt spesiell lampe. Lampen minner om et kamerastativ og står på tre ben, og gir deg friheten til å velge mellom forskjellige skjermer. En stoffskjerm med tre ben passer perfekt i en stue med den svært populære danske Hygge-stilen. 
  moderne gulvlamper
  moderne gulvlamper
  moderne gulvlamper

  Hvilken pærer bruker man i en moderne gulvlampe?

  Vær så snill, ikke si en vanlig glødepærer. Eller en halogenpære. Er det ikke det du ser etter? Supert. Den moderne LED-teknikken har mange fordeler. Valget blir naturlig lett:

  • Økonomisk og miljøvennlig
  • 80-90% mindre energiforbruk enn vanlige lyspærer
  • 50 ganger høyere brukstid
  • Opptil 50 000 timer med lys
  • Svært god varmekontroll og holdbarhet

  Tips: Det er svært vanlig at lyspærene allerede er ferdig installerte på LED-gulvlamper. Heldigvis finnes det en løsningen slik at du kan bytte til LED helt enkelt - nemlig gulvlampe med fatning. Bytt enkelt og greit ut lyspæren med en LED-pære som passer med sokkelen.

  Er moderne gulvlamper dimbare?

  Ja, det er faktisk noe som heter dimbare gulvlamper! Dette gjør rommet skikkelig koselig. En dimmefunksjon er akkurat det du trenger. Hvis du ønsker å sikre at du får en modell med dimmefunksjon, velg alternativet for dimming i filteret i nettbutikken. Velg mellom “Dimmer” eller “Touchdimmer”, så får du akkurat det du ønsker deg.

  I hvilke rom kan du sette inn en moderne gulvlampe?

  Det er fullstendig opp til deg selv. Om du ønsker å sette den i stuen, spisestuen, soverommet, kontoret eller barnerommet. En moderne gulvlampe som passer til interiøret blir alltid en hit. Tips: I svært små rom er det ikke anbefalt å sette inn en gulvlampe. Dette fordi man trenger litt gulvplass til en slik lampe. Det er heller ikke å anbefale å plassere gulvlamper i våtrom, slik som kjøkken og bad. Dette fordi gulvlamper med korrekt IP-kapslingsgrad er vanskelig å finne.

  moderne gulvlamper
  moderne gulvlamper
  moderne gulvlamper

  I hvilke farger og materialer finnes den moderne gulvlamper?

  Akkurat dette temaet kan man snakke lenge om. Uansett smak eller stil vil du finne flotte modeller som passer. Her finner du alt fra enkle design til iøyenfallende modeller med store ben av tremateriale i typisk skandinavisk stil. Alt tilgjengelig i flere forskjellige former og farger. For at du skal kunne finne akkurat det du leter etter enklere, har vi tatt i bruk filtrene “Farge” og “Materiale”.

  Er du ikke helt sikker på hvilken type moderne gulvlampe som passer i din bolig? Da er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30  eller via kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.