Messing/gull taklamper

Gull og messingtaklamper for et vakkert lys

Hvis du har innredet boligen din med antikke og verdifulle møbler og boligtilbehør, skal disse også settes i scene av den riktige belysningen. Det er derfor viktig at det ikke bare er riktig lys på riktig sted, men stilen og designet på selve lampen spiller en rolle. Med en gulltaklampe eller messingtaklampe kroner du rommet på en stilfull måte. Gull- eller messingtaklamper er din garanti for et opphøyet lys.

Glinsende lyspunkter med messing- og gulltaklamper

Både gull og messing har gjennom årtusener blitt brukt som råstoffer til forskjellige gjenstander, slik som mynter, smykker, veggmontering eller lysestaker. Det er derfor ikke overaskende at vi framstiller lamper i gull og messing også i dag. Gjennom skjæret fra lyset, kommer den glinsende overflaten av gull eller messing særlig godt til uttrykk. Messingtaklamper fås blant annet i typene patinert eller glinsende. Også fargen på messing-taklampene kan variere: hvis det er mindre sink i, blir messingen brunere, mens mer sink gir en mer gullaktig farge.

Gull- og messingtaklampenes historie

Gull er et kjemisk stoff og tilhører edelmetallene. Gjennom årtusener har gull blitt brukt til fremstilling av rituelle gjenstander, mønster og smykker. På grunn av sin glansfulle overflate egner gull seg også særlig godt som materiale til fremstilling av gulltaklamper. Også messing har blitt flittig brukt gjennom årene, og kan dateres brukekyndig helt tilbake til 3.000 år f.Kr. Mange messing/gull-taklamper teller utseendemessig til antikke eller klassiske lamper, så de passer ekstra godt til en innredning bestående av antikviteter.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.