LED strips

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Fargerike LED-striper – et must for deg som er kreativ og liker dekor

  Liker du effekter og dekor? Da trenger du LED-striper, også kjent som LED-strips eller LED-lister. Hvis dette er noe du liker, kan du gjerne benytte LED-striper ute. Hva er egentlig LED-striper? I prinsipper er dette striper i plast med små dioder som lyser i mange farger og som kan bytte farge. Det spesielle: Stripene er svært bøyelige og er lett å tilpasse til ulike objekter – uansett om de er runde eller firkantede.

  Hvor kan du montere LED-striper?

  Denne fargerike dekorasjonsbelysningen passer overalt ute og inne. Lysene er fine å se på og skaper stemning. De kan imidlertid også være funksjonelle. Du kan for eksempel montere dem under et overskap i stedet for benkarmatur. 

  En oversikt over bruksområder: 

  • stemningsfull bakgrunnsbelysning ved siden av tv-en
  • indirekte belysning av møbler
  • balkong- og terrassegelendere
  • trappetrinn inne og i hagen
  • kommersielt på lysreklame, for eksempel for lyssetting av store bokstaver
  • på pc-en eller i bilen – du får naturligvis også LED-striper med USB-tilkobling
  led striper
  led striper moebelbelysning
  led striper bilen

  Vær oppmerksom på: Hvis du skal benytte LED-stripen ute eller inne på badet eller kjøkkenet må til ha passende kapslingsgrad. Vann og elektrisitet går som kjent ikke sammen. Hvis denne flotte dekorasjonsbelysningen har kapslingsgrad IP44 eller høyere er det en god begynnelse. Da er lampene dine beskyttet mot fremmedlegemer som er større enn en millimeter, og de er også beskyttet mot vannsprut.

  Siffer IPX4Beskyttelse mot partikler
  0 Ingen beskyttelse
  1 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 50 mm
  2 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 12,5 mm
  3 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 2,5 mm
  4 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 1 mm
  5 Beskyttet mot støv
  6 Støvtett
  Siffer IP4XBeskyttelse mot vann
  0 Ingen beskyttelse
  1 Beskyttet mot vertikalt dryppende vann
  2 Beskyttet mot dryppende vann med en vinkel på opptil 15 grader
  3 Beskyttet mot lett vannsprut
  4 Beskyttet mot vannsprut
  5 Beskyttet mot kraftig vannstråler
  6 Beskyttet mot kraftig vannstråler
  7 Ingen skade ved kortvarig nedsenking i vann (opptil 1 m og 30 min)
  8 Ingen skade ved varig nedsenking i vann
  Hvordan kobler du til og fester LED-stripene? Det er svært enkelt: LED-stripene har som regel teip på baksiden. Du kan derfor enkelt og greit feste dem på alle glatte, rene og tørre overflater. Glatte flater i glass, men også flis og metall egner seg spesielt godt. LED-stripen tilkobles med en stikkontakt. Det er bare å sette støpslet i nærmeste stikkontakt, og så kan du glede deg over effekten av de små lysene. Hvor lange er LED-stripene? De fleste LED-striper er på 1 – 5 meter. Du finner nøyaktig lengde i under produktdetaljer i nettbutikken. Er fem meter for kort? Da bør du finne en LED-stripe som kan utvides. Våre fagfolk kommer gjerne med råd. Ta kontakt på telefonnummeret som er angitt nedenfor. Kan LED-striper kuttes og kobles sammen? For de av dere som er handy: Ja, det kan de. Vi må imidlertid legge til et stort men: Du kan kun endre på LED-striper som er beregnet til det. Dette må være angitt på forpakningen. Denne informasjonen finner du også i artikkelteksten i nettbutikken. Våre fagfolk gir deg gjerne råd om hvordan du kan kutte og endre på LED-stripen. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor. Tips: Hvis LED-stripen kan kuttes er den som regel merket med små sakssymboler som viser snittkanten. Denne anvisningen må følges.
  led striper bilen
  led striper

  Hvilke merkeprodusenter lager LED-striper?

  Har du bestemt deg for hvor du vil ha LED-stripen og foretrekker en bestemt produsent? Ved å velge filteret “produsent” finner du ut hvilke produsenter du kan velge mellom. Har du flere spørsmål, vil vi gjerne høre fra deg. Det er bare ringe oss på angitt telefonnummer.

  Kan LED-striper dimmes?

  LED-stripene skal ikke bare være fargerike, men også gjøre det koselig. Og hva er da bedre enn dimmet belysning? De små diodene på den praktiske, bøyelige stripen er naturligvis også dimbare. Avhengig av produkt kan de dimmes med fjernkontroll eller med en app på smarttelefonen.

  Er fargeveksling også mulig?

  Liker du å teste ut forskjellige lysspill i ulike farger og endre på disse avhengig av stemning? Da er LED-striper med multifargefunksjon det rette for deg. Disse er angitt i kategorioversikten i nettbutikken med et sirkelsymbol i alle regnbuens farger. Når du klikker på aktuelt produkt vil dette symbolet og være angitt under produktdetaljene.

  Tips: Du får også lysstriper som ikke kan lyse i alle mulige farger, men som kan endre lysfarge fra varmhvit til dagslys. Informasjon om dette finner du også under produktdetaljer eller i sirkelsymbolet i gult og blått.

  Fins det også modeller med batteridrift?

  Du vil kanskje gjerne montere LED-striper på møbler og trapper, men vil unngå rot med ledninger? Da har vi gode nyheter. Du får nemlig også dekorative LED-striper med batteridrift – disse er altså mobile slik at du kan flytte dem rundt i boligen. Informasjon om dette finner du i artikkelbeskrivelsen. Du kan selvfølgelig også ringe våre fagfolk for å spørre om hvilke modeller dette gjelder. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.

  Hvordan kan du styre LED-striper?

  Også her er det mange muligheter. Avhengig av hva du foretrekker kan du velge mellom

  • striper som kan styres med fjernkontroll
  • striper som kan styres med en app på smarttelefonen og integreres i et eksisterende smarthussystem
  • modeller som kan justeres med en styreenhet på selve LED-stripen
  led striper

  Er du enda usikker på hva LED-stripen skal kunne? Da er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30  eller via kontaktskjema

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.