LED

Gjør hjemmet vakkert med led-belysning

Belysning er viktig for hvordan vi opplever rom og design. Tenk på hvordan du føler deg på et kjøkken med kraftig, hvit belysning kontra et kjøkken med mykt og varmt lys. Nytt lys er det enkleste ansiktsløftet du kan gi hjemmet ditt.

Hvordan velger jeg belysning?

Hvordan man velger belysning er først og fremst en smakssak. Er du opptatt av kvalitet og moderne design er LED det beste valget på markedet. Mange ønsker seg varmhvitt lys i stuen og ved spisebordet og litt sterkere, hvitere lys på kontor, kjøkkenbenk og bad. Hos oss finner du LED-belysning til alle rom og alle typer boliger, enten du ser etter belysning inne, ute, hjemme eller på hytta. Du kan velge mellom ulike produsenter, størrelser, former, far-ger, sokler, energiklasser og hvorvidt pæren kan dimmes eller ikke. Vi i Lampegiganten.no har mange flotte LED-lamper å velge mellom for innendørs belysning, fra den 180cm lange pendellampen Pero med lys som kan dimmes (2700 lm) til den elegante hengelampen Costa med satinert glass og 5 pendler i ulike høyder (2700 lm). Vi har også mange gode løsninger for utelys, blant annet solcelledrevet spotlight for vegg- og bakkemontering (trenger ikke veggkontakt) med 6000 lm.

 • Stort utvalg av innendørs belysning fra tak- og pendellamper, vegg- og gulvlamper, bordlamper, spotlights, downlights og panel
 • Mange gode løsninger for utendørs belysning fra vegglamper, taklamper, sokkel-lamper, gatebelysning, utespotter og nedfelt belysning
 • Stort utvalg av lyspærer

Riktig belysning med LED

Hvordan vite hvilket lys man bør velge? Noe av det viktigste er hvilket type lys man får, varmhvitt eller kaldhvitt og formen på pæren. Dette kan du velge helt selv og utvalget er stort. Når du skal sjekke hvor sterkt lys en lampe gir skal du se etter antall lumen, ikke antall watt. Jo flere lumen (lm), desto sterkere lyseffekt. Når det gjelder ulike lystoner deles det oftest inn i varmhvit, hvit og kaldhvit. For å finne riktig ’farge’ på lyset du ønsker, sjekker du antall Kelvin – jo høyere Kelvin desto mer blåhvit lys. For eksempel har dagslys rundt 4000K, mens gamle glødelamper har rundt 2700K. Til skrivebord eller kjøkkenbenk anbefales det en høyere K-verdi. Fargegjengivelse, altså pærens evne til å se farger klart, opplyses som Ra. Alle lamper som selges til husholdninger i dag må ha minst 80 Ra.

 • Flere lumen gir sterkere lys
 • Høyere K-verdi gir kaldere hvitt lys
 • Jo høyere Ra-verdi, desto bedre fargegjengivelse
 • På kontorpulten kan høy lumen (for eksempel 550) og K-verdi (for eksempel 6000) være et smart valg for riktig belysning
 • I stuen kan man velge en lampe med lavere lumen (for eksempel 400), og K-verdi litt lavere enn dagslys (for eksempel 3000K)
LED-vegglampe
LED-utebelysning

Hva er fordelene med LED-lamper?

LED er gode nyheter både for forbrukere og for miljøet. LED bruker nyere og mer moderne teknologi sammenlignet med eldre typer som glødelamper eller halogenlamper. Noe av det beste med å bytte til LED er at de er langt mer energieffektive og har lengre levetid enn tradisjonelle modeller – en LED-pære varer typisk 25 000 timer. Det betyr både lavere strømregninger og færre pærer som må byttes. La oss ta et eksempel: si at du har fire 20 W spotlights i taket i entréen som du bytter ut med Fleksibel LED-spot Adea med 4 lys à 3 W. Dette enkle grepet vil redusere energiforbruket ditt på lys i entréen med 85 %.

 • LED er et fornuftig valg for både økonomi og miljø
 • En LED-pære som er tent fem timer om dagen kan vare i over 13 år
 • Spar opptil 85 % av energiforbruket til belysning ved å bytte til LED-lamper
 • Vår kundeservice hjelper deg gjerne med dine spørsmål


 • 425 000 produkter på lager
 • 30 dagers åpent kjøp
 • Alle priser inkluderer mva og toll
23 96 04 30

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2019, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.