Tiffany-lamper

En trend som ikke går av moten så lett er tiffanystilen. I om lag 150 år har fargerike glasslamper vært så se i mange hjem. Lampene har sitt opphav i New York og finnes også i dag i mange norske hjem. Selv om stilen er gammel ser vi hele tiden nye versjoner av disse lampene.

Pendellampen KT1082+C2 | 1032394

Hvordan oppsto Tiffany-glasskunsten?

Louis Comfort Tiffany & Tiffany Glass Company


Louis Comfort Tiffany er forfaderen til Tiffany-glasskunsten: I 1878 startet jugendstil-kunstneren sitt eget innredningsfirma i New York og startet med å perfeksjonere sitt arbeid med glasskunst. Etter dette åpnet han "The Tiffany Glass Company" i New York.

Da faren hans gikk bort i år 1902 tok han også over det berømte smykke-firmaet "Tiffany & Company". Dette firmaet er verdenskjent den dagen i dag.

Alle Tiffanylamper

Fremgangsmåten innen Tiffany-glasskunst

Hvordan blir en Tiffanylampe laget?


Den tradisjonelle fremstillingen av en Tiffanylampe går tilbale til håndverkskunsten til Louis Comfort Tiffany: han utviklet en spesiell teknikk hvor hver enkelt glassdel ble dekket med en kobberfolie og samlet sammen med loddetinn. Loddetinnet fikk den karakteristiske mørke patinaen.

Produksjonsmåten innen Tiffany-glasskunst

Taklamper à la Tiffany


En lysende, fargerik oppgradering til enhver stue: taklamper i Tiffany-design sørger for en forandring i hjemmet og er absolutt et spesielt blikkfang. Foretrekker du det populære drage-designet eller foretrekker du et blomsterlig mønster? Valget er ditt!

Alle Tiffany-taklamper

Stilig veggdekor med Tiffany


Dersom du er på utkikk etter et blikkfang i et rom, hvilke lampe velger du da? Vegglamper er svaret her fordi de monteres i øyehøyde. Det gjør dem til perfekte utstillings-ambassadører for den tradisjonelle Tiffany-glasskunsten.

Alle Tiffany-vegglamper

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.