RÅDGIVER

SOVEROMSBELYSNING
8 hacks for en fin atomsfære og mer komfort

Et taklys, to nattbordslamper og vips så er soveromsbelysningen på plass? Slik var det kanskje før, men i våre dager har belysning for soverommet mange fasetter å ta hensyn til. Det sett betyr det også at alle interiørentusiaster vil kunne finne noe de liker. Hva man bør ta hensyn til angående soveromsbelysning, hvilke trender og stiler som finnes og hvordan man kan skape en hyggelig atmosfære med indirekte belysning - alt dette får du lese i våre guide til soveromsbelysning.


#1

Hvilke stiler passer på soverommet?

Fra moderne til romantisk interiørstil - alt er mulig når det gjelder belysning på soverommet. Med alle mulige trender og stiler står spesielt ett aspekt i fokus: nemlig å skape en koselig atmosfære med mange indirekte lyskilder, slik at du ikke blir direkte blendet når du står opp om morgenen.


Populære stiler for soverommene er den koselige skandinaviske stilen, som gir lune toner med enkle farger og naturlige materialer, og den orientalske chicen, som gir en ekstra porsjon romantikk.

Lette stiler slik som moderne herregårdschic, lekfull vintage-stil eller solfylt middelhavsutseende passer også inn som på soverommet. Utvalget er mangfoldig, og for hver stil som allerede hersker der inne, finnes det en matchende drømmelampe som vil sette prikken over i-en for atmosfæren. En ting som alle stiler har til felles: I tider med moderne LED-teknologi hører selvfølgelig LED-belysning også til det moderne soverommet.

Alle nattbordslamper


#2

Alternativer til tradisjonelle nattbordslamper

En bordlampe på nattbordet er ett trygt valg - riktignok også et veldig tradisjonelt alternativ. Imidlertid gir moderne lamper mye mer soveromslys! En ting i tiden akkurat nå: en pendellampe ved siden av sengegavlen - som gjør det gøy å lese om kvelden!


Vegglamper bak eller ved siden av sengegavlen bringer også ekstra vakkert lys inn på soverommet. Velg helst lamper i trendy farger og materialer. En titt på den moderne glødelampen med retro sjarm er heller ingen dum idé.

Et annet stilig alternativ til nattbordslampen er gulvlampen. Plassert i hodehøyde ved siden av sengen - til høyre og venstre i tilfelle dobbeltseng - gir den optimalt lys for å bla gjennom favorittmagasinet ditt om kvelden. Disse gulvlampene kommer også med nyttige funksjoner slik som smartlys og induksjonsladeplate, perfekt å ha stående ved sengekanten.

Alle gulvlamper


#3

Sengebelysning: ingen mer famling etter lysbryteren om natten

Så snart en tå stikker ut av sengen, tennes lyset! Dette er mulig med striper og små nattlys som er montert under sengen. Takket være en sensor som reagerer på bevegelser i området ved sengekanten, betyr dette at du ikke trenger å famle etter lysbryteren når du står opp i mørket.


Nattlys som gjør mer enn vanlig, slik som å reagere på bevegelse i mørket, er selvfølgelig alltid velkomne på soverommene våre. Et tips er nattlyslamper med USB-port som kan brukes til å lade smarttelefonen.

Også en lur idé: bærbare nattlyslamper med skumringssensor og oppladbart batteri, som kan tas med hvor som helst. Om de også har en krok for å kunne henges opp, er fleksibiliteten vanskelig å takke nei til!

Alle stikkontaktlamper


#4

Smarte lysideer for mer komfort og trivsel

En taklampe på soverommet som kan styres av smarttelefonen og skinne i et bredt utvalg av farger - gir komfort og atmosfære på soverommet! Og det er ikke bare de klassiske lyspærene som har blitt smarte med tiden - areal- og effektbelysning er også tilgjengelig i smarte varianter!


Det ser ut som en lykt - men i virkeligheten er det et smart LED-lys som kan styres mens du ligger på senga, ved hjelp av mobiltelefonen. Med milde fargeforandringer i opptil 16 millioner forskjellige farger, er det bare fantasien som setter grenser for atmosfæren på soveværelset.

Vi har lært at lampearmaturer også kan være møbler. Men de kan faktisk erstatte stereoanlegget også. Smarte modeller som ikke bare lyser opp, men også spiller av favorittspillelisten din fra smarttelefonen, hører hjemme i ethvert moderne soverom!

All smart belysning


#5

Funksjonelle lysideer for det skrånende taket

Hvis du har soverommet ditt på loftet, kan du glede deg over en hærskare av ideer og konsepter når det gjelder belysning. Det skrånende taket kan for eksempel utstyres med spotlights, innfelt lys eller LED-paneler og striper. Ofte kan disse også styres fra mobilen.


Et kabelsystem er også en lur og samtidig stilig løsning for å sette lys på de skrånende trebjelkene. Med koblingsstykker kan lyssystemet dermed tilpasses individuelt - selv rundt hjørner.

Lysekroner og pendellamper er også egnet for skrånende vegger - de ser spesielt tiltalende ut i kombinasjon med rustikke bjelker. Og hvis du ikke vil våge deg opp stigen i det hele tatt, er gulv- og bordlamper en god match for loftet. Velg i så fall en lampe med fleksible lampeskjermer for et direkte lys, så blir dette alt annet enn en nødløsning.

All spotter


#6

For spesielle effekter:
Stjernehimmel og mer

På soverommet er det god plass til effektbelysning. Et belyst sminkespeil, for eksempel, som også kan brukes til å lade en smarttelefon takket være USB-porten, er i dag et må-ha for kommoden.


Men også taklamper som simulerer stjernehimmelen kan være akkurat det som gjør atmosfæren på soverommet ditt ekstra interessant. Det er best å velge en modell du kan utvide med tilleggsmoduler og styre med fjernkontroll.

Dekorative lamper som eventyrlamper gir også soverommet sjarm og atmosfære. Hva med for eksempel lysende braketter som du kan sette bildene dine på?

Alle speil med lys


#7

Lysende møbler eller lamper med oppbevaringsplass?

Du kan aldri ha nok oppbevaringsplass på soverommet - en hylle her, et lite bord der. Dette er perfekt for oppbevaring av lektyre, smykker og smarttelefonen, rett ved sengen. Hvis hyllen samtidig er en soveomslampe, er kombinasjonen vanskelig å slå. I tillegg ser det også stilig ut!


Så praktisk - en flott gulvlampe som også fungerer som garderobe! Med slike lamper er det bare å hente frem en kleshenger, så kan du la antrekket henge klart til neste dag, rynkefritt og perfekt belyst.

Lamper med oppbevaringsplass er også perfekte som nattlampe. Slik kan du enkelt legge fra deg kriminalromanen når lyset kan slås av. Vi sier: Drøm søtt!


#8

Skapbelysning:
La klær og eiendeler skape atmosfæren

Hektisk roting i det mørke skapet - dette hører fortiden til! Med garderobelys i form av spotter, LED-lysstriper og innfelt lys får du full oversikt over garderoben.


Viktig her er fargegjengivelsen, som er beskrevet med forkortelsen Ra. Ra 100 regnes som dagslys og er perfekt for å se fargen på antrekket ditt, slik det vi ta seg ut ute i dagslys. Ra 80 og over gir generelt god fargegjengivelse, Ra 90 og over gir veldig god fargegjengivelse, der fargenyansene i klærne ikke vil bli forvrengt.

Hvis du ikke vil bore skapet fult med skruehull, kan du trygt stole på teip. Små spotter for garderobebelysning kommer allerede med limstrimler på baksiden - for dette er noe mange har ventet på.

All garderobebelysning


FAQ: Ofte stilte spørsmål om soveromsbelysning

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.