RÅDGIVER

BADEROMSBELYSNING
6 tips for mer funksjonalitet og en koselig stemning

Belysningskonseptet på badet skal basere seg på proporsjonene til baderommet: Har du et lite, vinklet bad med skråtak, eller har du mye plass tilgjengelig? Du bør også spørre deg selv om du ført og fremst verdsetter det rent funksjonelle med badet, eller om også velvære og stemning er viktig. Følgelig gjelder det å supplere den funksjonelle baderomsbelysningen med mer dempet og dekorativt lys. Indirekte lys i varme lyse farger passer utmerket for dette formålet. For god baderomsbelysning er det også viktig å planlegge riktig IP-grad for hvert våtromsområde - jo nærmere badekaret eller dusjen, jo høyere IP.


#1

Riktig taklampe
på badet

For generell belysning på badet er taklamper, downlights og takspotter veldig passende. Når det gjelder materialer, må du sørge for at de tåler fuktigheten godt. En lampeskjerm i stoff eller papir er for eksempel malplassert i et fuktig rom. Når det gjelder lyskilder, anbefales som for andre rom moderne LED-belysning.

Som med all baderomsbelysning, er riktig IP-beskyttelsesklasse sentralt for taklamper. Avhengig av hvor på badet lampen skal plasseres, må IP-klassifiseringen være tilsvarende. En innfelt lampe rett over dusjen faller for eksempel innenfor et strengere beskyttelsesområde enn en taklampe midt i rommet utenfor fare for direkte kontakt med vannsprut.


#2

Speilbelysning

Å stå opp om morgenen betyr gjerne også dusje og gjøre seg klar for dagen, og å sminke eller barbere seg er en naturlig del av denne rutinen. Hvis du bare har takbelysning, er det sannsynlig at du ikke får tilstrekkelig lys på ansiktet. Derfor er belysning rundt baderomsspeilet et must for morgenrutinen - enten i form av et speil med innebygd lys eller i form av vegg- og påhengslamper rundt speilet.

Har du behov for ekstra godt lys for delikate oppgaver slik som plukking av øyenbryn? Da er små og opplyste speil for veggen eller stående på servanten den perfekte løsningen. Disse har en fleksibel arm for ekstra praktisk betjening, og garanterer et best mulig resultat av morgenrutinene!


#3

Dusj- og badekarbelysning

Dusj og badekar regnes som beskyttelsesområde 0 og kan bare være utstyrt med armaturer som minst har tallet 7 som andre siffer i IP-beskyttelsesklassifiseringen. Disse armaturene er beskyttet mot midlertidig nedsenkning i vann.

Armaturer som skal installeres rett over badekaret og dusjen (i beskyttelsesområdet 1) må minst være sprutsikre - dvs. minst ha 5 som andre siffer i IP-beskyttelsesklassifiseringen. Hvis du ikke har et dusjkabinett, inkluderer beskyttelsesområdet 1 et vertikalt område på opptil 120 cm rundt dusjhodet. For høyden regnes 2,25 meter.


#4

Baderomsbelysning for små rom og skråtak

Det mest egnede for badet på loftsrom med skråtak er innfelt baderomsbelysning. De kan perfekt monteres i himlingen, uten å ta mye plass. Alt som trengs er en takforbindelse og et boret hull som den innfelte armaturen kan presses inn i.

Et annet og plassbesparende tips er speilbelysning på veggen ved eller over speilet. Også spotter og belysning under skapet er lure alternativer. Med design som tar liten plass kan man dermed oppnå god effekt og en fin oase av velvære på badet.


#5

Indirekte belysning for en behagelig stemning

Badet er mer enn bare et rom for dusjing og tannpuss. Gjør du baderomsbelysningen riktig er alt tilrettelagt for å gjøre badet til husets velværesentrum - perfekt å bygge videre på med for eksempel boblebad, varme i gulvet og badstue.

Indirekte lys i varme og lyse farger skaper akkurat den rette stemningen for velvære. Fra diskret belysning bak speilet, LED-striper i hyller, kommoder og vegger til veggarmaturer med indirekte lyseffekt, valget er ditt - for individuelle lysscenarier.


#6

Dimmbar belysning og lys med fargekontroll

Morgenstunden betyr for mange av oss en forfriskende dusj og å gjøre seg klar til dagen som kommer. Godt og naturlig hvitt lys på badet har en herlig og oppkvikkende effekt på sinnet, og det gjelder for både morgenfuglen så vel som syvsoveren.

Men på ettermiddagen og kvelden, når det er tid for å roe ned, bør badet være et beroligende sted å oppholde seg på. Her kommer belysning med dimmefunksjon og mulighet for fargeveksling til sin fulle rett. For deg som vil ta det enda lenger: en lampe som ikke bare gir koselig lys, men som også spiller favorittsangen din med sin integrerte høyttaler, er prikken over i-en når det gjelder atmosfære.


FAQ: Ofte stilte spørsmål om baderomsbelysning

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.