Innebelysning Stue / spisestue

Stuebelysning: kreative belysningsideer til husets hjerte

Stuen er en verdig kandidat til tittelen “husets hjerte”. Det er det flere årsaker til: Her får du besøk. Rommet er derfor representativt og sier noe om hvilken stil du har. I stuen leser du, ser på tv, leker, gjør håndarbeid, prater, ler og slapper av. Her bør det derfor være koselig. Belysningen kan bidra til begge deler. Stuebelysningen fremhever stilen din og sørger også for behagelig stemning. Stuelamper er dessuten funksjonelle: de kan bidra med riktig belysning i ulike situasjoner – lysfargen og lysstyrken kan endres og styres smart.

LED-gulvlampe Sarrione i stål, matt nikkel

Hvordan lyssetter jeg stuen best mulig?

Her finnes det ikke noe riktig eller galt. Men du kan gå ut fra noen punkter for et passende belysningskonsept. Punkt en: Det er ikke nok med en lampe i stuen. Det er lett å forklare hvorfor: Denne bør sørge for grunnbelysning som lyser opp hele rommet og som gjør at du kan orientere deg. Her passer det for eksempel godt med en taklampe.

Det neste er å sørge for belysningspunkter – stikkordet her er områdebelysning. En gulvlampe for lesing gir for eksempel ønsket effekt. Så er det stemningsbelysningen. Alle dekorlamper og LED-striper hører inn under denne kategorien. Du ønsker sikkert koselige effekter i stuen.

Hvilke lamper til stuen hører inn under belysningskonseptet?
Nå vet du at ulike lamper oppfyller ulike kriterier i en vel gjennomtenkt belysningskonsept. I følgende oversikt viser vi hvilke lamper du kan velge mellom til stuen:

Hvilke lamper til stuen hører inn under belysningskonseptet

Nå vet du at ulike lamper oppfyller ulike kriterier i en vel gjennomtenkt belysningskonsept. I følgende oversikt viser vi hvilke lamper du kan velge mellom til stuen:

 • Taklamper til stuen:
  Det beste er å starte slik: Finn en fin taklampe til stuen. Hvordan skal du vite hvilken taklampe som er den rette i stuen? Ved å benytte filteret kan du finne fram til drømmelampen. Her kan du velge ønsket stil, favorittfarge og ønsket materiale. Deretter kan du velge ut flere egenskaper som er viktige for deg. For eksempel fjernkontroll eller dimmefunksjon. I resultatlisten vil du da få opp de lampene som passer best til dine ønsker.

Forkromet taklampe Reza
Taklampe Maple med blader, 38 cm
 Jorunn - tekstil LED taklampe, svart og gull
 • Vegglamper til stuen:
  En taklampe er naturligvis ikke det eneste svaret på ordentlig grunnbelysning. Du kan også satse på vegglamper i stuen. Du finner utallige, moderne vegglamper i alle mulige stilretninger. Disse fungerer som flotte blikkfang. Siden disse, i motsetning til taklampene, henger i blikkhøyde, får de naturligvis mer oppmerksomhet. Eksklusive lamper kommer helt til sin rett på stueveggen.

 LED-lampe Sandor med unikt lys 15W
1020228
Effektiv LED metallhengende lampe Greka
 • Gulvlamper til stuen:
  Stuen kan deles opp i ulike soner som kan lyssettes på ulike måter. Du kan for eksempel ha en lesekrok, en del for tv og en del for håndarbeid. Gulvlampen sørger for flott belysning her. Lampen fungerer dessuten som et blikkfang i stuen – ikke minst på grunn av størrelsen. Flotte farger, materialer og mønstre skaper pene effekter i rommet. Også når lampen er av. 

Tekstil gulvlampe Alia med LED-lampe
Gulvlampe perle 196 cm, glass skygge grå
 Artemide Tolomeo Maxi LED-gulvlampe
 • Pendellamper til stuen
  Hvis du har en taklampe, trenger du ikke noen pendellampe? Det stemmer ikke. En pendellampe i stuen lyssetter jo sjelden hele rommet. Som regel sørger den for lyssetting av en bestemt del. Den kan for eksempel lyssette sofagruppen hvor dere gjerne samles for å spille spill. Eller den sørger for belysning av avlastningsbordet ved siden av sofaen. Du kan aldri få for mange flotte lyspunkter. Dessuten fungerer pendellampenesom flotte blikkfang i stuen.

 LED anheng lys Thunder Ø 30 cm
1054120
3031745
 • Bordlamper til stuen 
  Disse passer perfekt på sidebordet eller avlastningsbordet. Det er ikke noe som passer bedre her enn bordlampen. Den lille, dekorative lampen leveres i alle tenkelige stilretninger. Den setter ikke bare sitt preg på stilen i rommet, men kan også være svært funksjonell. For alle som elsker teknologi, fins det lamper helt spesielle tilleggsfunksjoner. Lampen kan for eksempel ha dimmefunksjon eller fjernkontroll for endring av lysfargen. 

LED taklampe Morik, lang, fire flammer
1020548
Vis Ogiva - svart og gull tekstil bordlampe
 • Spotter og innfellingsspotter til stuen
  Innfellingsspotter
  som felles diskre inn i veggen passer også fint inn i stuen. Disse bør du vurdere før du eventuelt pusser opp. Det er nemlig ikke like enkelt å montere en innfellingsspot som en vanlig spot. En spot kan du enkelt montere for å fremheve et foto eller et maleri på stueveggen. Monteres de som takspotter, kan de også sørge for nødvendig allmennbelysning. De fleste spotter kan rettes i ønsket retning – hvis lampen har flere spotter kan de rettes i alle mulige retninger.

6500588
Billedlampe Speil med justerbart sted
LED innfelt downlight Andrej, rund, nikkel, sett med 3

Skal jeg satse på LED også i stuen?

Når du hører argumentene for LED, er det egentlig ingenting å diskutere. Hvem er det som ikke vil spare, være miljøvennlig eller benytte nesten vedlikeholdsfri teknologi med lang levetid? Denne oversikten viser hvorfor LED-pærene også hører hjemme i stuen:

 • sparer 90 % energi sammenlignet med tradisjonelle glødepærer

 • sparer 60 % energi sammenlignet med halogenpærer
 • LED-lys har 50 ganger lengre levetid sammenlignet med tradisjonelle glødepærer
 • LED-lys inneholder ikke kvikksølv og er derfor miljøvennlige
 • LED-lys har ingen glødetråd som kan brenne av og er derfor svært holdbare
 • LED-lys har en levetid på opptil 50 000 timer
 • LED-lys lyser umiddelbart 100 % når de tennes

Du visste kanskje dette? LED-belysning i stuen er nesten standard. Og ofte har du ikke noe valg når det kommer til lyskilde. Det er nemlig vanlig at lampene leveres med innebygd LED-teknologi. Dette muliggjør stilige, kompakte design som ikke ar mulige ved bruk av den tradisjonelle glødepæren. 

Hvilken belysningsstyrke er passende i stuen?

Det er vanskelig å gi et standardsvar på spørsmålet om hvilken lysstyrke du trenger i stuen eller hvor mange spotter eller andre lyskilder som må til. Dette er subjektivt og avhenger også av hvordan rommet er ellers. Det kommer an på veggenes farge og struktur, antall gjenstander i rommet, plassering og farger på disse osv. Belysningen må tilpasses hvert enkelt rom – det fins ingen standardløsning. God planlegging av belysningen er alfa og omega for at du skal trives.

Har du noen spørsmål? Da er det bare å ta kontakt med våre fagfolk så skal vi ta det steg for steg. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.

LE KLINT Swirl 3 Medium - anhengslampe i sølv

Kan moderne lamper til stuen dimmes?

Hva kjennetegner stuen? Korrekt: Den skal være hyggelig. Det ville vært synd om belysningen ikke bidro til dette. Men dimbar belysning bidrar til dette. Hvis dette er viktig for deg, bør du hake av for “dimbar” i filteret. Da vil du få en oversikt over alle lamper til stuen som er dimbare. Hvordan de dimmes kan du lese om i artikkelbeskrivelsen. Lampene kan for eksempel dimmes med en easydim-funksjon, en berøringsdimmer, en fjernkontroll eller med en spesiell veggbryter. Har du spørsmål om dette, er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor. 

I hvilke materialer lages lampene til stuen?

Er materialet som lampen er laget av like viktig for deg som selve lysvirkningen? Da bør du benytte filteret “materiale” når du er på leting etter en ny lampe til stuen. Da vil du få en oversikt over hva som fins. Du vil garantert også finne favorittmaterialet ditt, enten det er tre, messing, bronse, kobber eller krystall. Eller kanskje lar du deg begeistre av noe helt nytt. Hva med betong til den rustikke loftsleiligheten eller papir til lette lyskreasjoner. La deg rett og slett inspirere.  

TECNOLUMEN Trabant fjærlampe 16 cm, mattlins
 Anheng lampe Marike, opal glass ball hvit
 Anhenglys PILA

I hvilke stiler lages det lamper til stuen?

Stuen er virkelig rommet for å eksponere ulike stiler. Det er her du har besøk og det er her du kan skape og vise fram din egen stil. Dette gjør du elegant med ulike designlamper til stuen , med designgulvlampen, designtaklampen og designpendellampen. Du finner imidlertid lamper til stuen i mange andre stilretninger. Kanskje liker du den skandinaviske stilen fra nord eller heller den landlige stilen med et landlig preg. Ved å benytte filteret “stil” vil du finne mer ut av de ulike stilretningene.

 Bordlampe Tarbes, kobber
Hengelampe Cossano 38 cm brun

Har du flere spørsmål om valg av stuebelysning? Da er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

 • 1 200 000 produkter på lager
 • 30 dagers åpent kjøp
 • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.