Downlight 230 volt

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Høyvolts downlights

  Komplett rombelysning eller fleksible lysaksenter for 230 volt

  Hvor brukes høyvolts downlights?

  Det finnes utallige bruksområder for 230 volts- downlights. De fungerer som spotter for belysning av hyller, eller kan til og med lyse opp en hel stue. Med justerbare downlights blir det enkelt å lyse opp alle hjørner i rommet.

  Den store fordelen med belysning innfelt i tak er den kompakte designen: Etter installasjon er all teknologien skjult i møblene, taket eller veggen, og det er bare den dekorative ringen som fortsatt er synlig. Dette får små rom til å se større ut, ettersom ingen store lys stikker ut i rommet. Dette gjør også høyvolts downlights interessante for f.eks. en gang eller entré.

  New Tria downlights 230v hvit

  Hvordan monteres høyvolts downlights?

  Først en merknad: Den elektriske installasjonen må kun utføres av en elektriker, slik at alle sikkerhetsforskrifter overholdes.

  Etter den elektriske installasjonen bores et hull i et undertak. Det enkelte produktet avgjør målene for hullet. For å montere høyvolts downlights presses vanligvis festeklemmene på baksiden sammen og spotten føres inn i borehullet.

  Hvor dypt må hulrommet være for downlights?

  Det avhenger av produktet. Det finnes downlights med lav innfellingsdybde der et hulrom på f.eks. 30 mm er nok.

  Man bør også velge slike innfelte lamper dersom man ikke vil at rommet skal bli unødvendig lavere på grunn av undertaket. Et undertak bidrar nemlig til å gjøre rommet mindre.

  Hvilke lyskilder bruker høyvolts downlights?

  Som regel bruker høyvolts downlights en GU10-reflektorpære med halogenteknologi. I dag finnes det imidlertid også innfelte lamper med innebygde LED-lys og passende LED-ettermonteringer for klassiske GU10-fatninger.

  En viktig merknad når man bytter fra GU10-halogen til GU10-LED: Den nye lyskilden bør ha en sammenlignbar lysstyrke (i lumen), en lignende fargetemperatur (i Kelvin), en god fargegjengivelse (fra Ra 80 og oppover) og en sammenlignbar strålevinkel, for eksempel 40° for en definert lyskjegle eller 110° for bredbelysning.

  downlights 230v Riperlamp kvadratisk Gull
  Arcchio downlights 230v Jannis hoyvolt Alu borstet
  Arcchio downlights 230v Alu Solv

  Hva er forskjellen mellom høyvolts downlights og varianter med lav spenning?

  Høyvolts downlights krever ingen transformator. Som med alle innfelte lamper er de enkelte spottene koblet til hverandre, dvs. det går en ledning fra det ene lyset til det neste. Ved 230-voltslamper (høyspenning) finnes det ingen begrensning for hvor mange spotter som kan kobles i serie.

  Valget mellom høy eller lav spenning avgjøres ofte av hvor belysningen skal installeres. På bad, spesielt i de innerste beskyttede områdene, kan f.eks. kun 12-voltssystemer (lavspenning) brukes.

  Hva bør man tenke på når man installerer belysning på badet?

  Vancouver Insitu PC Front

  På badet møtes strøm og fuktighet, og dermed kan det oppstå livsfare, så installasjonen må utføres av en kvalifisert elektriker.

  Når man installerer på badet, må man være oppmerksom på hvilket beskyttelsesområde lampen skal monteres i:

  • I badekaret og dusjområdet må lampene ha IP67-beskyttelse og kan bare drives med 12 volt
  • Inntil en høyde på 2,25 m rundt dusjkabinettet og badekaret må lampene ha IP65-beskyttelse og drives med 12 volt
  • Lamper som er plassert inntil 60 cm fra badekaret eller dusjen og i en høyde av opptil 2,25 m, trenger bare å ha IP44-beskyttelse

  Trenger du faglige råd om valg, installasjon eller montering av høyvolts innfellingsspotter? Eller har du flere spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.