Kun

Ekstra rabatt: 11 % fra 1299 kr | 14 % fra 1899 kr - på nesten alt

VILLE SOMMERTILBUD | Opptil 65 %

Skap- og møbelbelysning

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Form
Farge
Med bevegelsessensor
LED
Med bryter
Pris
Bruk
Merke
Beskyttelsesklasse
Materiale
Med fjernkontroll
Batteridrevet
Lysstrøm totalt (i lm)
Innebygget LED
Lyspære inklusiv
Lengde (i cm)
Bruk
Vi kan ikke finne noen varer som samsvarer med de valgte filtrene.

Møbellamper og skapbelysning – både praktiske og estetiske

De er små og diskre. Så snart de tennes, vet du: Det har lønt seg. Det lønner seg å kjøpe og montere møbelbelysning. Du vil elske resultatet. Det er ingen grenser for hvor kreativ du kan være. Noen praktiske ideer til løsninger som tar seg godt ut:

 • Monter utenpåliggende møbellamper som uplight oppe på skapet i stuen, og du vil bli begeistret over resultatet.

 • Elsker du å lese og har en stor bokhylle i stuen? Vis den fram. Det kommer virkelig til sin rett med møbelbelysning.

 • Kan du ikke la det være? Du har rett og slett samlemani? Da passer det fint å montere møbellamper på vitrineskapet slik at tingene dine fremheves.

 • Ærlig talt: Det er irriterende når du skal finne fram klær om morgenen og du ikke ser hva du har i klesskapet. Da hjelper det godt med møbellamper.

 • Har du skygger på arbeidsbenken? Det er ikke bra. Ved å montere møbelbelysning kan du kutte den minste grønnsak med største presisjon.

moebelbelysning
moebelbelysning

Hvordan fester du møbellamper?

Du kan gjøre det på tre ulike måter:

 • Du monterer en plastring på en glatt overflate og stikker lampen inn. Du trenger ikke å bore i møblene, men legger til 1 – 2 cm.

 • Bor et blindhull og sett ned lampen med en monteringsfjær. Vipp ned fjæren, og du er ferdig. Fjæren opptar ca. 5 cm på hver siden av lampen og er synlig.

 • Bor et blindhull som lampen klemmes fast i. Du trenger da ikke noen ekstra høyde. Du slipper forstyrrende elementer og ser kun lampen. Dette er en optimal løsning for vitrineskap og hyller.

Er dette alt for komplisert? Ta er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.

moebelbelysning

Hvilke typer møbellamper finnes det?

Vi deler dem inn i følgende typer: 

Ønsker du flere detaljer? Vær så god:

Møbelbelysning for innfelling har et diskre design og forsvinner praktisk talt i treverket. Belysningsteknisk sett er disse lampene imidlertid førsteklasses. De har den samme stemningsfulle effekten som utenpåliggende spotter eller utenpåliggende møbellamper.

Utenpåliggende spotter monteres utenpå møblene, noe navnet også antyder. De fremhever bøker, skulpturer og annet interiør på en stemningsfull måte. Dette er rett og slett flott stemningsbelysning.

Benkarmaturer passer perfekt på kjøkkenet. Det er viktig med optimal lyssetting av arbeidsbenken. Hvis du har overskap, kommer disse ofte i veien for taklampen, noe som går ut over benkebelysningen. Det beste er da å montere benkearmaturer slik at du ser godt når du skal lage mat. Tips: Liker du det enkle, bør du vurdere LED-striper som kan limes på. Disse utvikler svært lite varme og egner seg perfekt som møbellamper.

moebelbelysning
moebelbelysning

Møbelbelysning for utenpåliggende montering monteres på møblet. Ikke inne i det. Den forsvinner derfor ikke inn i skapet, men opptar plass. Hvilken nytte har den: Den lyssetter den mørke kroken og sørger for fin stemningsbelysning.

Hvilken belysningsteknologi egner seg i møbelbelysningen?

Svaret er sikkert ikke overraskende: LED er naturligvis førstevalget. Fordelene er mange. Her er noen av dem: 

 • LED-lyskilder sparer 60 % strøm sammenlignet med halogenpærer. I forhold til tradisjonelle glødepærer sparer de til og med 90 %.

 • LED tåler mange slukk/tenn og kan tennes og slukkes så ofte du vil.

 • LED-lys har en levetid på opptil 50 000 timer. Halogenpærene slutter å fungere allerede etter 4 000 timer.

I hvilke rom kan du bruke møbelbelysning?

I prinsippet overalt hvor det står møbler. Fra kjeller til loft. Noen ideer:

 • På kjøkkenet: som benkebelysning

 • På soverommet: for lyssetting av klesskapet eller for å fremheve sengen på en stemningsfull måte

 • I stuen: for fin stemningsbelysning i vitrineskapet eller i bokhyllen

 • På barnerommet: for å gjøre hyllen med leker enda mer innbydende 

Må møbelbelysningen tilsluttes strømnettet?

Du kan velge: stikkontakt eller batteri. Ønsker du å unngå ledningskaos: Velg lamper med batteri. Vil du helst bruke strømnettet? Det går også fint: Det er bare å finne en passende lampe. Ta en titt i artikkelbeskrivelsen.

moebelbelysning
moebelbelysning

Tennes møbelbelysningen av seg selv?

Hvis du ønsker det, ja. Det gjør den ved hjelp av bevegelsessensor. Den kan imidlertid også betjenes manuelt med bryter. Bevegelsessensorer er uansett praktiske. Når du skal finne en passende t-skjorte i skapet, sørger sensoren for å tenne lyset når skapet åpnes. En bevegelsessensor gjør det også enklere hvis du må opp og ut på kjøkkenet om natten for å drikke. Lyset tennes så snart du viser deg. Det er svært praktisk. 

Er sikkerhetsmerking viktig?

Tidligere ble lampene merket med “M”. Dette garanterte at møbelbelysningen kunne tas i bruk uten fare, forutsatt korrekt installering. I dag merkes ikke belysningen på samme måte. Denne merkingen er ikke lenger påkrevd. Ta kontakt med våre fagfolk om du er usikker på om lampen passer som møbelbelysning. 

Har du flere spørsmål angående disse praktiske møbellampene? Ring gjerne våre fagfolk på telefon 23 96 04 30 eller ta kontakt via kontaktskjema – vi lover rask tilbakemelding.

Vis mer Vis mindre