Hvordan det hele begynte

Historien om Lampenwelt Gmbh strekker seg helt tilbake til 1999. I dag vet gründerne og brødrene Thomas Rebmann (CEO) og Andreas Rebmann (COO), at de på det rette tidspunktet tok en lys beslutning og at veien til målet har blitt til sammen med mange dyktige personer.

40 000 lamper og lys, over rundt 500 høymotiverte og fagkompetente medarbeidere, 8.000 kvadratmeter med kontor- og lagerfasiliteter, mer enn 10 års erfaring, og samt over 2000 positive kundetilbakemeldinger på den uavhengige portalen Trustpilot for kundeanmeldelser – disse tallene er resultatet av suksesshistorien til Lampegiganten.no, Europas førende Online faghandler for lamper og lys.

Det hele begynte i 1999 da firmagründer og direktør, Thomas Rebmann, startet å selge kvalitetslamper over eBay som nyutdannet elektroingeniør. På dette tidspunktet var midlene begrenset, man måtte improvisere, utvikle egne ideer og ha maksimal utnyttelse av midlene som var til rådighet. En tilnærming som også i dag gjør Lampenwelt dynamisk. Det som egentlig var ment som en ekstrainntekt, utviklet seg etterhvert til en stor suksess. Man forsto ønskene til kunden og man gav mer enn gjennomsnittet. «På denne tiden (slutten av 90-tallet) var den elektroniske handelen fortsatt i sin barndom. Men med utmerket service, høy motivasjon og utholdenhet har vi lykkes i å vinne tilliten til både kunder og leverandører» forteller Thomas Rebmann fra den første tiden.

I 2002 startet man med et utvidet produktutvalg på en egen internettplattform. Ved stadig voksende kundegruppe besto den straks av både privat- og bedriftskunder. Etter et stort og vellykket oppdrag bestemte Thomas og Andreas Rebmann seg for å etablere selskapet Rebmann Lichtsysteme GbR, dette var i 2004. I samme året kjøpte de domenet www.lampenwelt.de. Investeringen i en ny butikk-software og intenst arbeid med et kundeorientert utvalg av produkter, ga muligheten til å oppgradere bedriften til en høyere klasse i 2007. Fra Lichtsysteme GbR til Lampenwelt GmbH & Co.KG.

På grunn av stor vekst flyttet bedriften i 2009 til Schlitz, i nærheten av Fulda, først til et tidligere skogbruks-hus og i 2010 til det nybygde administrasjonsbygget i Seelbüde. Det markerte, moderne bygget har på kveld- og nattestid et opplyst inngangsparti og på dagtid har man god utsikt over Schlitz gjennom de store panoramavinduene. Kontorbygget har den høyeste standard slik at medarbeiderne har en optimal arbeidsplass både for effektivt arbeid og trivsel.

I juli 2012 ble et nytt logistikksenter tatt i bruk, hvor moderne teknikk benyttes og muliggjør utsending av flere tusen pakker daglig. På grunn av utvidet lagerkapasitet har vi og fått muligheten til å forbedre leveringsdyktighet.

I de siste årene har Lampenwelt åpnet nettbutikker i flere europeiske land. I 2013 ble det åpnet en nettbutikk for de norske kundene under navnet Lampegiganten.no og gleden er stor over at vi kan tilby vårt store og unike sortiment til norske kunder.

I 2017 overtok firmaet 3i, investor i mellomstore bedrifter, majoriteten i selskapet. Visjonen til Lampenwelt blir etterfulgt med økt støtte: Selskapets vekst og internasjonaliseringen skal drives enda sterkere frem. Project A, en operativ VC, investerte også i Lampenwelt i 2017 i samarbeid med 3i. I forbindelse med investeringen kommer Project A, med sitt team, til å hjelpe til i flere tekniske oppgaver.

Høsten 2017 ble det utvidede logistikkbygget i Frarombach tatt i bruk. Med den nye lagerhallen har Lampenwelt nå til sammen 9 500 kvadratmeter til bruk for logistikk. Kapasiteten på utsendelse av varer har dermed steget til en kvart million pakker per måned.

I april 2018 ble Oliver Merz Chief Financial Officer (CFO) og administreredende direktør sammen med grunnlegger og CEO Thomas Rebmann. Oliver Merz var tidligere CFO i det tyskbaserte broadcasting-selskapet ProSiebenSat. 1 Media SE og medlem av ledelsen i ProSiebenSat.1 TV Deutschland GmbH. Her var han både ansvarlig for finans & controlling, strategi & drift samt Business Intelligence & Data Analytics.

Vår bedriftshistorie i korte trekk

 • 1999 Salg av de første lampene og lysene over internett
 • 2002 Første egne internettplattform
 • 2004 Opprettelsen av firmaet Rebmann Lichtsysteme GbR og domenet www.lampenwelt.de blir kjøpt
 • 2007 Omgjøring og navneendring fra GbR til Lampenwelt GmbH & Co. KG
 • 2009 Flyttet til nytt kontor i Ringmauer 20 i Schlitz, Tyskland
 • 2010 Flyttet til det nybygde administrasjonsbygget, Seelbüde 13 i Schlitz
 • 2011 Byggingen av et Logistikksenter ble påbegynt
 • 2012 Det nye logistikksenteret settes i drift, på Eichberg 1 i Schlitz
 • 2013 Nytt ERP-system blir tatt i bruk
 • 2013 I juli lanseres den norske lampebutikken under domenet www.lampegiganten.no
 • 2014 ISO Sertifisering (DIN EN ISO 9001)
 • 2014 En ny og forbedret butikkløsning blir utviklet, design for logoen blir fornyet og slagordet «A bright decision» blir implementert
 • 2015 Lampenwelt GmbH & Co. KG omdannes til Lampenwelt GmbH
 • 1 200 000 produkter på lager
 • 30 dagers åpent kjøp
 • Topp kundeservice og eksperthjelp

Ikke gå glipp av våre Black Week-tilbud!

Meld deg på nyhetsbrevet nå og få de beste tilbudene først!

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.