Hvordan det hele begynte

Historien om Lampenwelt Gmbh, firmaet hvor Walter Neumüller og de to brødrene Thomas og Andreas Rebmann er er daglige ledere, strekker seg helt tilbake til 1999. I dag vet de alle, at de på det rette tidspunktet tok en lys beslutning og at veien til målet har blitt til sammen med mange dyktige personer.

30 000 lamper og lys, rundt 240 høymotiverte og fagkompetente medarbeidere, 8.000 kvadratmeter med kontor- og lagerfasiliteter, mer enn 10 års erfaring, og samt over 500 positive kundetilbakemeldinger på den uavhengige portalen Trustpilot for kundeanmeldelser – disse tallene er resultatet av suksesshistorien til Lampegiganten.no, Europas førende Online faghandler for lamper og lys.

Det hele begynte i 1999 da firmagründer og direktør, Thomas Rebmann, startet å selge kvalitetslamper over eBay ved siden av hans utdannelse til å bli en elektroingeniør. På dette tidspunktet var midlene begrenset, man måtte improvisere, utvikle egne ideer og ha maksimal utnyttelse av midlene som var til rådighet. En tilnærming som også i dag gjør Lampenwelt dynamisk. Det som egentlig var ment som en ekstrainntekt, utviklet seg etterhvert til en stor suksess. Man forsto ønskene til kunden og man gav mer enn gjennomsnittet. «På denne tiden (slutten av 90-tallet) var den elektroniske handelen fortsatt i sin barndom. Men med utmerket service, høy motivasjon og utholdenhet har vi lykkes i å vinne tilliten til både kunder og leverandører» forteller Thomas Rebmann fra den første tiden.

I 2002 startet man med et utvidet produktutvalg på en egen internettplattform. Ved stadig voksende kundegruppe besto den straks av både privat- og bedriftskunder. Etter et stort og vellykket oppdrag bestemte Thomas og Andreas Rebmann seg for å etablere selskapet Rebmann Lichtsysteme GbR, dette var i 2004. I samme året kjøpte de domenet www.lampenwelt.de. Investeringen i en ny butikk-software og intenst arbeid med et kundeorientert utvalg av produkter, ga muligheten til å oppgradere bedriften til en høyere klasse i 2007. Fra Lichtsysteme GbR til Lampenwelt GmbH & Co.KG.

På grunn av stor vekst flyttet bedriften i 2009 til Schlitz, i nærheten av Fulda, først til et tidligere skogbruks-hus og i 2010 til det nybygde administrasjonsbygget i Seelbüde. Det markerte, moderne bygget har på kveld- og nattestid et opplyst inngangsparti og på dagtid har man god utsikt over Schlitz gjennom de store panoramavinduene. Kontorbygget har den høyeste standard slik at medarbeiderne har en optimal arbeidsplass både for effektivt arbeid og trivsel.

I juli 2012 ble et nytt logistikksenter tatt i bruk, hvor moderne teknikk benyttes og muliggjør utsending av flere tusen pakker daglig. På grunn av utvidet lagerkapasitet har vi og fått muligheten til å forbedre leveringsdyktighet. Logistikken i Lampenwelt GmbH er et høydepunkt når det gjelder fusjon av kundefokus, nyskapende idéutvikling samt den nyeste teknikken. Her kan du få en liten rundtur: Lampenwelt-logistikken.

I de siste årene har Lampenwelt åpnet nettbutikker i flere europeiske land. I 2013 ble det åpnet en nettbutikk for de norske kundene under navnet Lampegiganten.no og gleden er stor over at vi kan tilby vårt store og unike sortiment til norske kunder.

I forbindelse med forandringen av selskapsstrukturen ble Lampenwelt GmbH & Co. KG i mai 2015 omdannet til Lampenwelt GmbH. Samtidig ble ledelsen for Lampenwelt utvidet med den nye administrerende direktøren og aksjonær, Walter Neumüller. Den andre nye aksjonæren, Christian Becker, styrker den forretningsmessige ledelsen av selskapet. Det nye Lampenwelt GmbH holder også under de nye aksjonærene fast på den gamle og velprøvde kursen til Lampenwelt: „Å tilby hver kunde den passende drømmebelysningen og dertil gi fagkompetente råd“. Denne firmapolitikken har ført til vekst for Lampenwelt, som vi også vil bygge videre på i fremtiden. Åpningen av vår første engelske butikk i Mai 2015 vitner om denne strategien. Det engelske markedet er svært konkurranseutsatt og her ønsker vi å få fortfeste.

Vår bedriftshistorie i korte trekk

 • 1999 Salg av de første lampene og lysene over internett
 • 2002 Første egne internettplattform
 • 2004 Opprettelsen av firmaet Rebmann Lichtsysteme GbR og domenet www.lampenwelt.de blir kjøpt
 • 2007 Omgjøring og navneendring fra GbR til Lampenwelt GmbH & Co. KG
 • 2009 Flyttet til nytt kontor i Ringmauer 20 i Schlitz, Tyskland
 • 2010 Flyttet til det nybygde administrasjonsbygget, Seelbüde 13 i Schlitz
 • 2011 Byggingen av et Logistikksenter ble påbegynt
 • 2012 Det nye logistikksenteret settes i drift, på Eichberg 1 i Schlitz
 • 2013 Nytt ERP-system blir tatt i bruk
 • 2013 I juli lanseres den norske lampebutikken under domenet www.lampegiganten.no
 • 2014 ISO Sertifisering (DIN EN ISO 9001)
 • 2014 En ny og forbedret butikkløsning blir utviklet, design for logoen blir fornyet og slagordet «A bright decision» blir implementert
 • 2015 Lampenwelt GmbH & Co. KG omdannes til Lampenwelt GmbH
 • 340 000 PRODUKTER PÅ LAGER
 • KUN 99 KR FOR FRAKT
 • BETAL MED KLARNA FAKTURA
 • +47 23 96 04 30