Lamper laget av naturmaterialer

Feel-good med tre, rotting, bambus osv.

mper laget av naturlige materialer som tre, rotting og bambus eller til og med fjær og skjell er veldig populære. De kan fint kombineres med trendstiler som skandinavisk stil, boho og vin­tage. Og de gjør også en fin figur i en veldig rustikk, landlige stilen. De finner også veien inn i interiøret i materialmiksen, for eksempel kombinerer de tre med alpint høy eller rotting med abacá (også kjent som Manila eller bananhamp). Lampeskjermer laget av slike naturlige materialer gir lyset en spesielt varm glød – og tar stemningen til nye høyder!

Back to the Woods

Hjemmekoselige tre- og drivvedlamper

Lamper laget av tre er et godt valg når det kommer til en naturlig stil i stuen. Spisebordet og lesekroken an gjøres enda koseligere med rustikke trelamper. Et bredt utvalg av fasetter kan avbildes med det fornybare råmaterialet. Lamper og lampeskjermer laget av tre finnes i alle nyanser av brunt og alle tenkelige overflatestrukturer og korn: fra tynn finer til rustikk drivved. Lamper laget av drivved er alltid unike og gir et spesielt naturlig preg til oppholdsrom. I tillegg er det å inkludere drivved i designet en svært bærekraftig form for upcycling.

Finn trelamper

Kjøp trelamper

Stilig og hjemmekoselig med rottinglamper

Fra kurvoptikk til wiensk vev

nteriørdesignere har gitt rotting en gjenoppliving – ikke bare når det gjelder møbler, men også når det gjelder belysning. I mangefasetterte fargenyanser fra lys til mørkebrun, og til og med fargerike, danner rottingnyanser en trendy symbiose med moderne lyskilder. Fra gulvlampe i wiensk vev til rottinglampen med håndknyttet skjerm.

Oppdag rottinglamper

Kjøp rottinglamper

Bærekraftig og koselig: bambuslamper

Fra hengelampen i bambus til utendørslykten

Med unntak av Europa, er bambus hjemme over hele verden. Den raskt fornybare og dermed bærekraftige råvaren finner veien til vårt kontinent for å bli videreforedlet til møbler og lamper. Følgende gjelder: Uansett om det er en flettet lampeskjerm eller en lampe laget delikat av håndsydde bambusfinerdeler: Kombinasjonen med varmt hvitt lys skaper en atmosfære uten like og kaster fascinerende lysmønstre på veggen.

Oppdag bambuslamper

Kjøp bambuslamper

Papirlamper sprer en følelse av velvære

Blikfang for ulike stiler

Håndfoldede lampeskjermer laget av håndlaget pa­pir er et uttrykk for mindfulness og en garanti for atmosfærisk lys. Naturmaterialet med sine mange fasetter understreker harmonisk utsagn om ulike livsstiler. For eksempel med lampeskjermer laget af rispapir den japanske elegansen eller med varme kombinasjoner af papir og tre i skandinavisk stil, mest kjent på Le Klint. Elegant for lesekroken: gulvlamper laget av papir.

Oppdag papirlamper

Kjøp papirlamper

Betonglamper som statement

Også i materialblanding med tre

Bland kalkstein, sand og grus. Resultatet er et trendmateriale som har blitt uunnværlig når det kommer til interiørdesign: betong passer best med industriell stil. Men den naturlige blandingen finner også innpass blant minimalistiske eller pompøse belysningsideer. Pendel-, bord- og taklamper av betong i kombinasjon med skønne filamentpærer eller i materialblanding med tre blir et spesielt blikkfang.

Oppdag betonglamper

Kjøp betonglamper

Stemningslys med fjærlamper

For lysende letthet

Fjærlamper gir en god stemning til interiøret - fra den fjærkledde nattbordslampe til gulvlampen for lesekroken.Kult-lampeserien Eos fra den danske lampeprodusenten Umage tilbyr fjærlamper i alle slags farger og fasetter. De fortryller oppholdsrom med naturlig ynde og gir inntrykk av en letthet som de flytende skyer. Og designere som Ingo Maurer har også belysningsideer med ekte gåsefjær i sin porteføljen med Lucel­li­no og Bir­die.

Oppdag fjærlamper

Kjøp fjærlamper

Ren eleganse med marmorlamper

Lysende unike gjenstande som blikkfang

Marmorlamper er et must-have når det kommer til interiørtrender som går mer mot den puristiske eller moderne stilen. Men her gjelder: marmor er ikke bare marmor. For avhengig av sammensetningen er det forskjellige farger og korn - for lysende unike lyskreasjoner i stuene. Det er alt fra buelampe med marmorfot til bordlampe med solid look. Gjerne også i materialkombinasjon med glass eller metaller.

Oppdag marmorlamper

Kjøp marmorlamper

Skinnende skjelllamper

Blikfang laget av perlemor

Skjelllamper imponerer ikke bare visuelt med sin spektakulære lyseffekt og fascinerende refleksjoner. Også akustisk gir noen modeller en beroligende merverdi - som Fun skjell-lampen fra kultdesigner Verner Panton, hvor mange perlemorblader henger ved siden af hverandre og produserer dempet lyder ved den minste bris. De som liker det ekstravagante bør også velge perlemor, fordi den spesielle overflatestrukturen skaper en skinnende glans når den utsettes for lys.

Oppdag skjelllamper

Kjøp skjelllamper

Ren kos med korklamper

Kreative lamper

Korklamper gir ethvert rom en hjemmekoselig stil. Naturmaterialet, som er hentet fra barken på korkeiken, utstråler en uberør varme som virker enda mer behagelig i kombinasjon med varmt hvitt lys. Når det gjelder bærekraft, skårer materialet høyt, fordi det ikke må felles et eneste tre for å få det. Designtips: I kombinasjon med filamentpærer utfolder kork sin puristiske naturlighet på en helt spesiell måte. Og kork bidrar også til romakustikken når det gjelder lydabsorpsjon.

Oppdag korklamper

Kjøp korklamper

Klassiske filtlamper

Bærekraftig, robust og hjemmekoselig

Ulike materialer er egnet for å lage det trendy, for det meste grå stoffet: filt kan for eksempel lages av saueull, bomull, silke eller hamp. Som lampeskjerm sprer materialet en ekstremt koselig og varm atmosfære - spesielt i materialblandingen med tre. Og også i fargerike nyanser fra rødt til blått, bidrar lampeskjermer laget av filt til den koselige atmosfæren.

Oppdag filtlamper

Kjøp filtlamper

Bærekraftige merker

og den kreative variasjonen av naturlige materialer

Et aspekt på sjekklisten for bærekraft er bruken av naturlige materialer som FSC-sertifisert tre, bambus og papir. I tillegg til utprøvde materialer, bryter noen bærekraftige merker ny mark og bruker alpint høy med blomster, banantrefibre, sjøgress eller farget skifer. Også populært: kreativ upcycling med drivved eller ombygd gjerdeved fra piletreet.

Finnbærekraftige lamper


La deg inspirere

Tagg oss på Instagram for å dele ideer og inspirasjon. Bildet ditt kan være her snart.
Mer informasjon finner du her.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.