Barnerom vegglamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Vegglamper til barnerommet

  Kroner, dinosaurer, racerbiler eller sjørøverskip i blikkhøyde

  Barneromslamper fra Waldi

  Hva bør du tenke på når du skal velge vegglampe til barnerommet?

  Foreldre og barn kan velge mellom mange ulike utforminger, som søte dyr, fargeglade bilder og spennende elementer fra verdensrommet. Vi anbefaler imidlertid at du tar dine forsiktighetsregler ved valg av lamper til barnerommet.

  • Ledninger og stikkontakter bør regelmessig sjekkes for skader.
  • Varme lyskilder bør være utenfor barns rekkevidde.
  • Ingen lamper skal dekoreres med tøystykker eller papir siden dette øker brannfaren.
  • Du bør også unngå vegglamper i glass siden disse kan knuses under lek.

  Hva slags lyskilde bør du sette inn i vegglampen på barnerommet?

  Du bør alltid sette inn bruddsikre lyskilder i plast for å unngå at barnet blir skadet av glass - eller metalldeler. Sparepærer bør heller ikke benyttes på barnerommet siden disse inneholder kvikksølv som kan lekke ut hvis pæren går i stykker.

  Når det gjelder lyskvaliteten gjelder følgende også på barnerommet: Lyset bør være koselig. Du bør derfor velge en varmhvit fargetemperatur på ca. 2 700 kelvin. Dessuten elsker barn farger. De liker å kle seg ut og å male. Lyskilden bør derfor ha en fargegjengivelsesindeksminst Ra80.

  LED-pæren er den optimale lyskilden på barnerommet. Denne er energieffektiv slik at pæren kan bli stående på uten å bruke mye energi. I tillegg tåler den å tennes og slukkes mange ganger.

  Barneromslamper fra Dalber
  Barneromslamper fra Niermann

  Hvor sterkt bør vegglampen på barnerommet lyse?

  Det kommer an på vegglampens bruksområde og design. Skal den benyttes for å forbedre allmennbelysningen i rommet, eller skal den rettes mot et spesielt område, bør lyskilden generere 400 lumen eller mer. Hvis vegglampen først og fremst fungerer som dekorasjon, rekker det med færre lumen.

  Det er umulig å gi noe generelt råd om nødvendig lysstyrke siden både lysstråling, lampeskjerm, størrelsen på rommet og veggfargen påvirker lysvirkningen. Det er derfor viktig å tenke på at en 40 watts glødepære tilsvarer ca. 400 lumen, mens en 60 watts glødpære tilsvarer omtrent 800 lumen. Legg derfor merke til angivelsen av lumen når du kjøper en moderne LED-lyskilde.

  Fins det vegglamper med stikkontakt beregnet på barnerom?

  Hvis rommet ikke har strømtilkoblingspunkter på veggene, anbefaler vi vegglamper med stikkontakt til barnerommet. Disse tennes og slukkes med en bryter på selve lampen eller med en bryter på ledningen.

  Du trenger da en stikkontakt og må montere lampen på veggen. Det er viktig at du sjekker stikkontakten og ledningen regelmessig.

  Barneromslamper fra Niermann
  Barneromslamper fra Eglo

  Hvor høyt bør vegglampen henge på barnerommet?

  I øvrige oppholdsrom anbefaler vi å montere vegglamper litt over øyenhøyde, det vil si ca. 1,70 til 1,80 m opp på veggen. På barnerommet er det viktig at lyset fra vegglampen ikke blender, uansett om barnet sitter, ligger eller står.

  Mange av lampene har imidlertid lampeskjerm, noe som reduserer eller forhindrer blending. Da kan du velge fritt hvor høyt lampen skal monteres.

  Hva slags lampe gir trygghet når barnet skal sovne?

  Nattlamper og nattlys til barn som settes rett inn i stikkontakten er et godt alternativ på barnerommet siden andre lampetyper kan virke negativt inn på søvn-våken-syklusen. Nattlys gjør at du kan orientere deg i rommet og gir en følelse av trygghet.

  Vil du vite mer om vegglamper til barnerommet eller om lys og belysning? Våre fagfolk hos kundeservice hjelper deg gjerne på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

  Barneromslamper fra Dalber
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.