Kun

Ekstra rabatt: 10 % fra 1299 kr | 13 % fra 1799 kr - på nesten alt

Opptil 70 % på 15 000+ produkter

Fakkellamper

Filtrer og sorter
Filtrer og sorter 0
Sortering Popularitet
Farge
Stilretning
Materiale
Pris
Bruk
Merke
Dimbar
Fatning
Med bryter
Beskyttelsesklasse
Lyspære inklusiv
Med bevegelsessensor
Form
Med fjernkontroll
Antall lyskilder
Kan reguleres i høyden
Innebygget LED
LED
Bredde (i cm)
Bruk
Wattstyrke
Bruk
Høyde (i cm)
Bruk
Utstikk / dybde (i cm)
Bruk
23 produkter
Filter
kr 599,00
Veil. pris - 5%
Veil. pris kr 632,50
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 529,00
Veil. pris - 47%
Veil. pris kr 999,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
Veil. pris - 19%
kr 529,00
Veil. pris - 19%
Veil. pris kr 659,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
Veil. pris - 35%
kr 399,00
Veil. pris - 35%
Veil. pris kr 619,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
Veil. pris - 39%
kr 729,00
Veil. pris - 39%
Veil. pris kr 1 199,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 659,00
Veil. pris - 29%
Veil. pris kr 929,00
Veiledende prisen er produsentens anbefalte utsalgspris på produktet.
kr 1 179,00
kr 3 949,00
kr 2 649,00
kr 4 349,00
kr 1 479,00
kr 2 199,00
kr 3 299,00
kr 10 499,00
kr 4 949,00
kr 3 649,00
kr 6 599,00
kr 4 299,00
kr 4 549,00
kr 2 549,00
kr 4 799,00
kr 4 274,05

Veggfakkel:

En tidsreise fra middelalderborgen til dagens moderne hjem

Veggfakler forbinder vi gjerne med en beroligende, flakkende flamme som sørger for lys og varme i en romantisk borg. Dette vakre bildet har imidlertid ikke noe med virkeligheten å gjøre. I middelalderen fungerte faklene som lys- og varmekilder. Borgene, hvor disse faklene var å finne, var egentlig ikke noe romantiske (men tvert imot kalde og uten oppvarming). De hadde dårlig luft og var fulle av sot.

Hvis noe er romantisk, så er det den moderne veggfakkelen. Denne tar seg godt ut i hjemmet ditt med sitt nydelige design og flotte lys og lager verken sot eller dårlig luft. Låter dette moderne? Det er det også. I denne rådgiveren forklarer vi hvordan du kombinerer et rustikt uttrykk med moderne belysning i en moderne bolig.

Er alle veggfakler antikke?

Vi forbinder riktignok veggfakkelen med middelalderen, men denne funksjonelle lys- og varmekilden er blitt til et moderne innredningsobjekt. Det betyr imidlertid ikke at alle veggfakler ar et moderne design.

Du finner rustikke fakler med komponenter i jern med imitert rust, men også fakler i tre. Formene er grovere, men faklene kan også ha utskjæringer og pynt, spesielt i middelalderstil. En mellomting er vegglamper i fakkelstil. Disse er gjerne i de tradisjonelle fargene mørkebrun og svart, mens designet er moderne. Disse tar seg godt ut for eksempel i en innredning i landlig stil. Du finner også moderne varianter. Disse har abstrakte former. De er gjerne i kromfarget metall eller i klart glass (i tillegg til lampeskjermen). Dette er materialer som ser fine ut og som er med på å forme lyset.

Hvilken stil liker du best?

veggfakkel
veggfakkel
veggfakkel
veggfakkel

Fins det fakkellignende vegglamper med bryter?

Det hadde jo sikker vært stilig å løpe rundt med en fakkel eller et lys for å tenne veggfakkelen. I alle fall om du gjerne skulle hatt litt middelalderpreg i hjemmet ditt. Men ærlig talt: Slik gjør vi det ikke i dag. Det er både mer sikkert og med komfortabelt (og ikke minst mer tidsriktig) og ha en bryter på selve vegglampen.

De fleste veggfakler kan selvfølgelig betjenes med en vanlig lysbryter. En separat bryter har selvfølgelig noe eget. Det er noe eget med en separat lyskilde med rustikk eller moderne sjarm.

Får du veggfakler med LED?

Ved første øyekast er kanskje en veggfakkel med LED svært lite rustikk for en som ønsker å skape middelalderpreg i den rustikke boligen. Se nøyere etter. Du kan alltids sette inn en stilfull LED-mignonpære i en veggfakkel med fatning. Denne pæren sparer ikke bare strøm, men genererer også koselig belysning (pass på at lysfargen er varmhvit). En smarthuspære kan dessuten generere en flakkende effekt. Dette minner jo temmelig mye om en rustikk veggfakkel?

Du får imidlertid også fakkellamper med innebygget LED-teknologi. Disse har ingen mignonpære eller kolbeformet lyskilde. Man kan spørre seg hvor lyset genereres i den tynne, kromfargede lampekroppen. Du vil oppdage: Disse “veggfaklene” har et svært moderne design. De passer kanskje ikke inn i en rustikk middelalderstil, men gjør seg godt i et moderne interiør.

veggfakkel

Hvilke veggfakler se ut som ekte fakler?

Er det kun veggfakler i tre med jernringer og ekte flamme som er stilriktig? Nei, det stemmer heldigvis ikke. En tradisjonell veggfakkel ville utløse røykvarsleren, og en smart røykvarsler ville ha sendt pushvarsler til smarttelefonen.

Siden vi er inne på smarthus: En smarthuslyskilde med flakkeeffekt minner mye om et ekte stearinlys. Hvis du velger en antikk vegglampe i rustikk utførelse med jernfarge (eventuelt i rustfarge), eventuelt med detaljer i tre og med en beige lampeskjerm som skjuler lyskilden, vil den minne mye om en ekte veggfakkel. Bare at denne er moderne og tidsriktig. Røykvarsleren vil dessuten ikke pipe.

veggfakkel
Vis mer Vis mindre