Vegglamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Slik lyser vegglampene opp veggene dine

  En vegglampe er noe mer enn et alternativ til taklampen. Vegglampene genererer naturligvis lys og kan fungere som grunnbelysning. Vegglampen henger imidlertid (hvis den er riktig montert) i blikkfeltet. Den bidrar dermed i større grad til utformingen av rommet, i motsetning til taklampen.

  På lampegiganten.no finner du tips om hvordan du velger riktig vegglampe og installerer denne.

  Hvordan velger du riktig vegglampe?

  Tenk først gjennom dette: I hvilket rom skal vegglampen henge og hva skal jeg ha den til? Noen vegglamper er mest dekorative. Noen er nydelige designobjekter. Belysningen er naturligvis en del av objektet. Likevel spiller lyset en underordnet rolle i dette tilfellet. Noen vegglamper består av spotter og lyssetter deler av rommet. Andre fungerer som allmennbelysning.

  Hva slags lampe trenger du?

  Vegglamper som effektbelysning

  En vegglampe fungerer som effektbelysning på to måter: ved hjelp av lampehusets form og farge eller ved modellering av lyset. Modellert lys stråler for eksempel opp- og nedover i strukturerte lyskjegler. En utmerket måte å forme rommet på og passer like godt hjemme i stuen som på en elegant restaurant eller i en hotellobby.

  Hvis lampehuset skal bidra til stilen i rommet, må du stille følgende spørsmål: Hvilken innredningsstil har rommet? En vegglampe kan være svært enkel og moderne eller den kan fungere som et lysende høydepunkt i rommet. Det første du bør tenke på er derfor stilen. Du kan for eksempel velge:

  Og det er ikke det hele. En vegglampe i tre kan ha en form- og fargegivning som får den til å virke like tung som møblene i en gammel herregård. Den kan også virke lett og ledig, noe som kjennetegner den skandinaviske stilen.

  Spørsmålet er: Hva ønsker du?

  vegglamper

  Vegglamper til grunnbelysning

  Har du strømuttak i veggen, men ingen i taket? Da bør du velge lyssterke vegglamper med mange lumen som sørger for grunnbelysning i rommet. Det optimale er vegglamper som stråler opp- og nedover eller i andre retninger mot veggen. Det gjør at lyset reflekteres og sendes ut i rommet. Her snakker vi om indirekte belysning.

  Viktig forutsetning: en lys veggfarge. Mørke farger “sluker” lyset.

  Vegglamper til lyssetting av bestemte områder

  Dette omfatter blant annet vegglamper med spot og bildelamper. Spotter kan benyttes i stedet for klassiske nattbordslamper, for lyssetting av vitrineskap, lenestoler etc. Bildelampen lyssetter og fremhever malerier, foto og lignende. Den genererer derimot ikke grunnbelysning i rommet.

  Hvor høyt bør en vegglampe henge?

  Generelt: Unngå at lampen sender lyset rett i øynene. Ellers vil du bli blendet. Og det er ukomfortabelt. Hvis lyset sendes opp- og nedover, anbefaler vi at du monterer lampen på øvre tredel av veggen. Det tilsvarer omtrent øyenhøyde.

  Lampen vil da henge slik at den tar seg best mulig ut. Har du en kjent designlampe, ønsker du sikkert at den skal være mest mulig synlig.

  vegglamper

  Men pass på: Har du en sittegruppe i nærheten av lampen, må du også unngå å få lyset rett i øynene hvis du sitter der. Tilpass lampen og lysstrålingen til situasjonen i rommet.

  Selvfølgelig fins det vegglamper som ikke blender. Lamper med satinert skjerm er et eksempel på dette. Disse dekker til lyskilden akkurat nok til at den ikke blender, men uten at det går ut over lysstyrken. Disse passer spesielt godt som baderoms- og speillamper.

  Hvordan monteres vegglamper?

  Vegglampen bør fortrinnsvis monteres slik at det ikke er direkte sikt inn mot lyskilden verken ovenfra eller nedenfra. Installerer du lampen ca. 5 cm over øyenhøyde er det nesten sikkert at du ikke blir blendet. Monteringshøyden vil da være fra ca. 1,70 m til 1,80 m.

  Se til at du følger instruksjonene i monteringsanvisningen og sikkerhetsanvisningene. Lampegiganten anbefaler å la en elektriker installere vegglampen på korrekt måte. Vi bryr oss om din sikkerhet.

  Hva med lamper med ledning og støpsel?

  Da trenger du kun å feste den til veggen. Vegglamper med støpsel er en god løsning hvis du ikke har direkte strømuttak i veggen. Det passer godt hvis du for eksempel leier bolig og ikke kan endre på strømuttakene. Som regel er det ikke noe problem å bore et par hull for å kunne montere en lampe med ledning og støpsel.

  Hvordan er det med lamper som er beregnet for tak?

  Noen vegglamper kan benyttes i taket, og noen taklamper kan monteres på veggen. Dette er alltid oppgitt i produktbeskrivelsen til lampegiganten.no. For: Om dette fungerer eller ikke, er produktavhengig. Det spiller jo ingen rolle hvor vakker taklampen er hvis skjermen ikke passer for veggmontering.

  vegglamper

  Vegglamper er ingen enkel sak. Kanskje har du noen spørsmål. Vi svarer deg gjerne: Ta kontakt med oss på telefon 23 96 04 30 eller send oss en melding via kontaktskjema. Du vil få en personlig rådgiver. Vi ser fram til å høre fra deg.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.