Terrassebelysning

Nyt uteplassen med stemningsfull terrassebelysning

Lyslykter gir lun stemningsbelysning

Terrassen er en magisk plass på deilige og solfylte sommerdager. Men hvorfor ikke bli sittende utover kvelden – og til og med utover høsten og vinteren? Ofte er det bare noen varme pledd og litt ekstra belysning som skal til for å forlenge sesongen og skape en lun stue ute. Men hvordan setter du den perfekte lysstemningen hjemme på terrassen?

Lamper er som regel en viktig del av innredningen vår, men ofte tenker vi ikke fullt så nøye over hva slags belysning vi har på uteplassen. Terrassebelysning har utrolig mye å si for stemningen, og er dessuten et av de aller beste virkemidlene vi har for å skape dybde, romfølelse og ikke minst varme. Uansett hvordan terrassen din ser ut, burde den ha en blanding av et lunt generelt lys og dekor- eller stemningsbelysning. Hva slags lamper du burde velge, avhenger imidlertid av både terrassens størrelse og utforming, hvordan du bruker den, om du har enkel tilgang til strøm og selvfølgelig hvordan stil du har.

Kombiner ulike typer terrasselamper

Når du skal innrede terrassen med lys, er det lurt å starte med hovedlyskildene. Har du en liten terrasse, kan du gå for en taklampe for ikke å ta opp gulvplass – eller vegglamper om terrassen ikke er overbygd. Hvis du har god plass og heller velger stålamper, kan det være fint å innrede med to eller flere for å få lyset fra flere kanter. Gulvlamper kommer i alle størrelser, fasonger og stiler, og kan både brukes som hovedlyskilder og for å skape stemning og dybde. En annen sikker vinner når du skal sette stemningen, er lyslykten. Grupper gjerne flere sammen på bordet, og lys opp mørke hjørner med større gulvlykter. Vi har også et utvalg av bordlamper som er spesielt smart hvis dere skal drive med aktiviteter som å spille spill. Og prikken over i-en? En vakker lyslenke langs gelenderet eller i taket.

Spar miljøet med LED-pærer og solcelleteknologi

Et stort pluss med terrassebelysningen vår er at lampene er godt egnet til LED-pærer. Ikke bare er LED-pærer strømbesparende og miljøvennlige, men de tåler også svært godt kulde. Og du trenger ikke bekymre deg for at de gir for kaldt lys – teknologien har kommer langt siden LED-pærene først kom, og dagens LED-terrassebelysning gir deg akkurat den varme og lune stemningen du er ute etter. Vi har også et rikt utvalg av solcelledrevne lamper, slik at du kan ha flere lyskilder uten at du trenger å få satt inn flere strømuttak.

Husk å sjekke at lampen har riktig IP-klasse

Uansett om terrassen din er åpen eller overbygd, er det viktig at belysningen er laget for utebruk. Hvis det regner kraftig kan det komme vann inn fra siden, og vinden kan blåse med seg blader og støv som kommer i kontakt med lampene. For å angi kapslingsgraden til lampene, altså i hvor stor grad lampene tåler å være i kontakt med regn eller faste partikler som støv, bruker vi systemet «IP-klasse». I nettbutikken vår kan du for eksempel se en terrasselampe som har en oppgitt kapslingsgrad på IP65. Det første tallet (her 6) angir tettheten mot faste partikler, mens det siste tallet (her 5) viser tettheten mot vann. Jo høyere tall fra 0–10, desto mer tåler lampen, og med en kapslingsgrad på IP65 er lampen støvtett og tåler kraftig spyling fra alle kanter. Det betyr at den tåler mer enn nok for å brukes på terrassen – som en generell regel kan du trygt bruke lamper med kapslingsgrad på IP44 og oppover. For belysning som skal benyttes på overbygde terrasser, kan lamper med kapslingsgrad på IP43 og oppover benyttes.

Hos oss er all terrassebelysning i en IP-klasse som egner seg for terrassebruk, slik at det blir én mindre ting å tenke på for deg.

Skap et stemningsfullt uterom med terrassebelysning

  • Forlenger sesongen: Med noen varme pledd og stemningsfull belysning kan du bruke terrassen store deler av året.
  • LED-terrassebelysning: Terrassebelysningen kan brukes med energieffektive og kuldebestandige LED-pærer.
  • Ingen installering: Flere av terrasselampene våre er solcelledrevet, så du slipper å installere flere strømuttak.
  • I din stil: Vi har et stort utvalg terrasselamper slik at du kan finne noen som både passer bruken og stilen din.
Stålampe utendørs gir god romfølelse

23 96 04 30

Ma. til fr. 09:00 – 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

kr 75 rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.12.2018, med en bestillingsverdi på minimum 550 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.