T8 / G13 lysrør

T8 G13 lysstoffrør

Gassutladningslamper med 360° lysstråling

T8 G13 lysstoffrør

Hva er en T8 G13 lysrør?

I et T8 G13 lysrør er det edelgass og en liten mengde kvikksølv. Lyset genereres ved gassutladning, og lyskilden kalles derfor ofte for gassutladningslampe. Betegnelsen neonrør, som ofte brukes, er ikke korrekt.

Elektroner strømmer gjennom glassrørene og reagerer med et fluoriserende stoff. Dermed gjøres UV-strålingen om til synlig lys.

T8 G13 lysrøret leveres med standard effekt på 15 W, 18 W, 30 W, 36 W eller 58 watt og en standard rørdiameter på 8/8 tommer, det vil si 26 mm. Standardlampesokkel har en pin-avstand på 13 mm.

Den drives av konvensjonelle eller elektroniske forkoblinger med lave tap.

Hvor brukes T8 G13 lysrør?

Lyset fra de første T8 G13 lysrørene hadde en svært høy fargetemperatur noe som gir et kaldt lys. Lysrørene ble derfor først og fremst brukt i garasjer eller i andre bruksrom. Utviklingen av varme lysfarger har gjort at T8 G13 lysrør har fått et bredt bruksområde. Lyskilden brukes mye i speilbelysning, i funksjonelle taklamper og i noen typer utelamper.

Pass på: T8 G13 lysrørene fins i ulike lengder (for eksempel 120 eller 150 cm). I nettbutikken opplyser vi alltid om passende lyskilde til ulike lamper. Hvis du skal kjøpe en reservelyskilde, må du være oppmerksom på lysstyrken i lumen, fargetemperaturen i kelvin og passende lengde.

dekorasjonsbelysning ute lamper
G13 led tube lysstoffrør

Kan T8 G13 lysrør erstattes med LED?

Også T8 G13 lysrør kan erstattes med LED-lyskilder av høy kvalitet. Disse har høyere energieffektivitet og lengre levetid enn gassutladningslamper.

Hva er forskjellen mellom et T8 og et T5 lysrør?

Sokkelens diameter er forskjellig: Et T5 lysrør har en diameter på 16 mm, mens et T8 lysrør har en diameter på 26 mm. Uavhengig av sokkelen varierer også rørenes lengde, den elektriske effekten, lysfargen og lysfluksen i rørene.

T5 8W master tl mini lysstoffrør
G13 18W tld super lysstoffrør

Trenger du mer informasjon om T8 G13 lysrør, tilhørende forkoblinger eller lengder? Eller har du flere spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

100 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.