Stående postkasser

Den frittstående postkasse for frihet i plasseringen

For enhver som for øyeblikket bygger et hus eller allerede har bygget, oppstår spørsmålet: hvilken form for postkasse skal det nye huset utstyres med? De to mest alminnelige versjonene er veggpostkassen og den stående postkassen. Sistnevnte er i motsetning til den første, en frittstående postkasse, som ikke monteres på veggen. Den stående postkassen monteres ved hjelp av en ramme i jorden. Det finnes to muligheter for stående postkasser: de kan enten monteres på en bunnplate på jorden, eller stikkes direkte i jorden.

Ekstrautstyr og materialer ved en stående postkasse

På grunn av deres utsatte plassering langt fra takets ly, må den stående postkassen i hvert fall være laget av et ekstra robust materiale. Derfor tilbys stål, rustfritt stål og støpt aluminium. En elsket ekstrahjelp ved en standerpostkasse er en kommunikasjonsdel som har en klokke, lys og en høyttaler. Slik bygges det med hjelp av et postkasseanlegg en bro mellom grunnstykkets grenser og hoveddøren.

Veien til den stående postkassen

Veien fra døren til postkassen er også noe som skiller en stående postkasse fra veggpostkassen. Siden plasseringen kan velges fritt, beslutter huseieren ofte å velge en plass ved gjerdet eller i innkjørselen, altså på grensen av grunnstykket. På denne måten blir veien til postkassen noe lengre for beboeren, men for postbudet blir den på samme måte kortere.

Enkelte modeller av den stående postkassen har også en plass til pakker, det gir postbudet nok plass til også å levere større pakker, og behøver derfor ikke å vente på at mottakeren tar imot. En annen type elsket postkasse er den amerikanske standerpostkassen, den såkalte US-Mailbox, som finnes i stil med den amerikanske postkassen med det røde lokket foran.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30 Tjeneste

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.