Spot for bakke/grunn

Utendørs jordspot – Glanslys til gulv

En utendørs jordspot ligger under kategorien utendørsbelysning, og monteres, som navnet indikerer, som oftest i jorden. Enkelte modeller kan også monteres på en vegg eller f.eks. en mur. Utover det finnes også modeller som kan bygges inn i gulvet. For å kunne skjelne bedre mellom disse, betegnes utendørs jordspot som enten nedgravet spotlight eller nedgravet belysning.

Formålet med utendørs jordspot

Alt etter hvilken modell det er snakk om, er det forskjellig hvilke lysstråler utendørs jord-spot produserer. Lysstrålene kan være både smale og brede, symmetriske eller asymmetriske. Utendørs jord-spot med smale lysstråler anvendes spesielt godt til belysning av effekter utendørs. De smale strålene fra bakkespotlyset stiller skarpt på gjenstander, busker eller trær så de kommer i sentrum. Bakkespotlys med bredde lysstråler er mer nyttig i forhold til orientering utenfor samt sikkerhet i hagen. Utstyrt med sensor og strømbesparende LEDs, er utendørs jord spot ikke bare nyttig, men også svært energieffektivt.

Praktisk og populær: utendørs jordspot med solarteknikk

Utendørs jord-spot inngår under typisk utendørsbelysning, og det er da naturlig at de også finnes i solarvarianter. Utendørs jordspot som fungerer med solenergi, er utstyrt med et solpanel og et oppladbart batteri. For at bakkespotlyset kan utnytte solenergien fullt ut, må man passe på at panelet ikke plasseres på et skyggefylt eller mørkt sted i hagen.

Et utendørs jordspot må, som alle andre utendørslamper, være særlig robust og beskyttende mot fukt og skitt. Man betaler altså ikke bare for design og funksjonalitet, men også for materiale og beskyttelse (IP).


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30 Tjeneste

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.