Solcellelamper med sensor

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Solcellelamper med bevegelsessensor – mye mer praktisk, utrolig bra

  Solcellelamper er jo både praktiske, stilige og fremfor alt miljøvennlige og gjør det enkelt å skape flotte lyspunkter i hagen. Men også hageveiene, innkjørselen og inngangspartiet får sikker belysning. Solcellelampene fungerer naturligvis ikke bare som dekorasjonsbelysning, men kan også benyttes som for eksempel vegg- og veilamper. Solcellelamper kan altså være både dekorative og praktiske.

  Hva om denne praktiske, stilige og miljøvennlige lampen kombineres med en bevegelsessensor? Kombinasjonen er ganske enkelt fantastisk. Fremfor alt på hageveier og lignende. Lyset tennes nemlig kun når det er behov for det. Verken før eller senere. Slik sparer du energi og skåner i tillegg lyskilden.

  solcellelamper med sensor
  solcellelamper med sensor
  solcellelamper med sensor

  Hvor kan du installere solcellelampen med bevegelsesensor?

  Du kan så klart ikke montere en veilampe på veggen eller en vegglampe langs veien. Det sier seg selv. Og ellers: Du kan prinsipielt montere den nye solcellelampen der du har behov for den. Hvis du vet hvor du ønsker å montere lampen er det viktig å forsikre seg om at den utsettes for tilstrekkelig med sollys på dette stedet. Uten sol har ikke solcellelampen noen energi. Og uten energi får du ikke lys. Slik er det. Og uten lys må du famle deg fram for å finne nøkkelhullet i kveldsmørket. Det optimale er å plassere solcellelampen slik at solcellepanelet er vendt mot sør. Da er du sikker på at solcellelampen får nok sol.

  solcellelamper med sensor

  Vårt tips: Stedet hvor du ønsker og hvor du må plassere solcellelampen har ikke nok sol. Hva skal du gjøre med det? Det gjør ingenting. Da er det bare å finne en solcellelampe med separat solcellemodul. Denne vil være koblet til lampen med en ledning. Dermed kan du montere lampen akkurat der du ønsker det, mens du plasserer solcellemodulen der hvor den utsettes for tilstrekkelig med sol.

  Husk: velg solcellelampe med tilstrekkelig kapslingsgrad. Opplysning om lampens kapslingsgrad finner du enkelt ved å ta en titt i produktdetaljene. Uansett hvor i hagen, på gårdsplassen eller på veggen du plasserer solcellelampen, så vil den utsettes for vær og vind. Dette vil variere. I tabellen får du en oversikt over hvilken beskyttelse 

  Hvilken bevegelsessensorer fins, og hvordan stiller jeg dem inn?

  En ting er sikkert: Det fins ulike bevegelsessensorer. En ting har de imidlertid til felles, nemlig at de vil gjøre livet litt enklere ved å tenne og slukke lyset automatisk. Begrepet bevegelsessensor omfatter i grunnen alle de ulike teknologiene. Den vanligste typen bevegelsessensor, som brukes ute i hagen og dermed også på solcellelamper, er utstyrt med infrarød-teknologi (den kalles også PIR-sensor = passiv infrarød sensor). Denne typen bevegelsessensor har en pyrosensor som reagerer på endringer i varmestrålingen i registreringsområdet.

  Registreringsområdet kan variere fra lampe til lampe. Det beste er å ta en titt i produktbeskrivelsen. Her finner du sensorens registreringsvinkel og registreringsområdet og kan dermed vurdere hva som passer best i ditt uterom. For en vei er det for eksempel tilstrekkelig med en registreringsvinkel på 120 grader. Synes du 120 grader er alt for lite? Du ønsker kanskje 360? Det er ikke noe problem. Det fins også. Disse kan som oftest også justeres med linser.

  Er solcellelamper med bevegelsessensor også utstyrt med moderne LED-teknologi?

  Naturligvis er de det. LED er jo ikke bare fremtidens lysteknologi, men også nåtidens. Hva er resultatet når du kombinerer moderne LED-teknologi med miljøvennlig solcelleteknologi og en praktisk bevegelsessensor? En enda bedre kombinasjon. Du finner alt i en og samme lampe som du kan benytte i hagen. Ønsker du en oversikt over fordelene med LED? Det skal du få. Her er de:

  Moderne LED-lys...

  • sparer 90 % strøm sammenlignet med tradisjonelle glødepærer og 60 % sammenlignet med halogenpærene
  • gir umiddelbart 100 % lysstyrke så snart lampen tennes
  • har svært god lyskvalitet med hensyn til fargegjengivelse og lysfarge
  • er svært kompakte og muliggjør dermed slanke design
  solcellelamper med sensor
  solcellelamper med sensor

  Fins det solcellelamper i rustfritt stål som er utstyrt med bevegelsessensor?

  Du får lamper i høyverdig plast, i aluminium og i glass. Og du finner lamper i rustfritt stål. Solcellelamper med bevegelsessensor får du også i ulike materialer. Et mulig alternativ er rustfritt stål. Hvorfor akkurat rustfritt stål? Det er enkelt. Rustfritt stål er ganske enkelt en klassiker i uterommet. Og det er det flere gode grunner til: 

  • Rustfritt stål ser flott ut. Det passer alltid og overalt.
  • Rustfritt stål er utrolig stabilt.
  • Rustfritt stål er dessuten mer motstandsdyktig mot rustdannelse.
  • Rustfritt stål er temperaturbestandig.
  • Rustfritt stål er lettstelt.
  solcellelamper med sensor
  solcellelamper med sensor
  solcellelamper med sensor

  Hvor lenge holder batteriene?

  Det kan vi dessverre ikke gi deg noe generelt svar på. Batterienes holdbarhet avhenger av typen og kan variere mye. Hvor lenge solcellelampen lyser er ikke bare avhengig av typen solcellelampe, men også av kvaliteten. For å være mer nøyaktig: det avhenger av batterienes kvalitet og av lyskilden. I tillegg avhenger det av mengden solenergi som er tatt opp i løpet av dagen. Lysetiden kan dermed variere fra 5 til 20 timer. De fleste solcellelamper lyser imidlertid mellom 8 og 10 timer.

  Fins det solcellelamper med bevegelsessensor og jordspyd?

  Det skulle bety lys akkurat når du trenger det og på ønsket plass. Plasseringsstedet kan variere. Du tenker kanskje at dette ikke er mulig? Men det er det. Det fins nemlig solcellelamper med bevegelsessensor og jordspyd. Det gjør det. Og det er utrolig praktisk. Disse lampene...

  • bruker solenergi til å lyse opp slik at du finner fram i kveldsmørket.
  • Men bare når du trenger det. Ellers ikke. Da er lyset av. Dette gjør at du sparer energi, og i tillegg skåner du lyskilden.
  • Takket være jordspydet kan du enkelt omplassere disse lampene. Du kan sette dem akkurat der du ønsker det. Du trenger ikke å kontrollere fundamentet eller legge ledninger.

  Visste du det? Ønsker du en lampe med bevegelsessensor bør du satse på LED-lys. Årsaken er: LED-pærene lyser umiddelbart med 100 % lysstyrke uten forsinkelse. Dette gjør også halogenlampen og den tradisjonelle glødepæren, men disse er jo ikke lengre noe alternativ. Hva med sparepærene? Nei, disse er heller ikke noe godt valg. Disse trenger en viss starttid. Og de er ingen vits i å ha en bevegelsessensor som lyser når det er for seint.

  Har du flere spørsmål angående solcellelamper med bevegelsessensor? Da kan du sende oss en melding ved å benytte vårt kontaktskjema. Ønsker du å snakke direkte med våre fagfolk er det bare å ta kontakt med oss på telefon 23 96 04 30.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.