R7s LED-pærer

R7s LED-pærer

Et pære med lang levetid som erstatter rørpærene

Hva er R7s-lyskilder?

De opprinnelige R7s-lampene var halogenrør. De har en sokkel med innvendig kontakt på hver side og brukes både innen- og utendørs.

Halogenrør kan generere flombelysning med en effekt på flere tusen watt og en spredningsvinkel på 360° og kan brukes for lyssetting av bygninger, sportsarenaer og til å drive bygglamper. Innendørs brukes R7s-halogenpærer i tak-, pendel- og vegglamper og spesielt i uplights.

Du får R7s-pærer til ulike formål i lengdene 78 mm, 118 mm og 189 mm. R7s-halogenpærene er unike og kjente for sitt enestående, dimbare lys med høy fargegjengivelse.

Hvor brukes R7s-pærer med LED i stedet for halogenpærer?

R7S led stav
Pendellampe pirce by artemide

R7s-fatningen er ikke like vanlig som for eksempel E27, E14 eller G9 og brukes først og fremst i designerlamper til oppholdsrom. Eksempler på kjente lamper er Pirce av Giuseppe Maurizio Scutellà (Artemide), Lola av Alberto Meda og Paolo Rizzatto (Luceplan) samt Caboche av Patricia Urquiola og Eliana Gerotto (Foscarini). Noen eldre uplights og utelamper har også R7s-fatning.

I alle disse lampene kan du sette inn R7s-pærer med LED.

R7s-lyskilder med LED har imidlertid noen begrensninger sammenlignet med halogenpærene, noen som særlig gjør seg gjeldene på det profesjonelle området, for eksempel i industrien. Det passer ikke mange nok LED-lys på den tynne og korte stavkonstruksjonen. Dermed kan ikke disse pærene generere like stor lysstrøm som halogenrørene. R7s-pærer med LED genererer altså ikke like stor lysstyrke som halogenrørene.

Til sammenligning: En industrilampe med R7s-halogenpære på 1 500 watt kan generere en lysfluks på 30 000 lumen. En R7s-pære LED har ikke like stort kjøleelement og kan derfor ikke generere en like sterk lysfluks. En R7s-pære med LED kan imidlertid generere 2 500 lumen ved ca. 15 – 20 watt, noe som er mer enn nok til lamper for oppholdsrom.

Hva er fordelen ved å gå over fra halogenrør til R7s-pærer med LED?

Ved å bytte ut de tradisjonelle R7s-rørpærene med LED-pærer blir levetiden lengre, du får god til svært god fargegjengivelse, en behagelig lysfarge på < 3 300 kelvin, og du sparer mye energi.

Pass på: Hvis lyskilden skal kunne dimmes, må du velge spesielle dimbare R7s-pærer med LED siden ikke alle LED-pærer er dimbare.

Trenger du råd og veiledning om passende R7s-pærer med LED eller har du andre spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

Uplight Jovina med R7S led pære
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.