R7s LED-pærer

Utstyr dine innendørs og utendørs lamper med R7s LED-pærer

R7s LED-pærer har som oppgave å utstyre lamper med R7s fatning med en energisparende lyspære samtidig som den er økonomisk og skåner miljøet. Lamper med R7s fatning, som kan bruke R7s LED-pærer, er primært til utendørs og innendørs lamper, som ved hjelp av høyt strømforbruk og tilsvarende høy lysstrøm gir en effektiv belysning av større områder som belysning av bygninger, prosjektørlys i haller og sikkerhetsbelysning slik som arbeidslamper med maksimal lyseffekt. Hittil har det kun vært halogenbelysning som kunne utfylle disse høye lysstandardene. Lyspærer med 1000 og 2000 watt er noen av de mest lyssterke pærene – men også de dyreste. Med R7s LED-pærer og bedre energieffektivitet er det blitt mulig å spare store kostnader ved denne belysningsformen. R7s LED-pærer er langtidsholdbare og beskytter dermed miljøet med mindre avfall og lavere CO2-utslipp på lang sikt. LED-belysning er den mest energieffektive og lengst holdbare belysningen å få på markedet.

Forskjellige lengder av R7s LED-pærer til ulik bruk 

R7s LED-pærer benyttes ikke kun til utendørs bruk, men også til innendørs bruk i f.eks. vegglamper i stuen eller i gangen. På grunn av de mange bruksområdene – og de forskjellige tilgengelige lysstyrkene (en vegglampe i stuen bruker ikke samme lysstyrke som en prosjektør til belysning av en bygning) – blir R7s pærer produsert i forskjellige lengder og størrelser. Det er her viktig å velge den riktige utførelsen av den nye lyspæren din. Har du allerede en lampe og ønsker å kjøpe en nye R7s LED-pærer, må du kontrollere at den nødvendige watt-verdien passer til pærene som du har hjemme, så du enkelt kan bytte de gamle med nye R7s LED-pærer. Kjøper du en ny lampe med R7s sokkel hos Lampegiganten.no står vi gjerne til rådighet for deg: til alle våre artikler gir vi et passende lyspæreforslag med på veien, så du ikke behøver å gå igjennom den kjedelige prosessen det er å skulle finne en passende lyspære innenfor kategorien R7s LED-pærer.

R7s LED-pærer for innendørs lamper – sparepotensiale for privathusholdning

Lamper med R7s sokkel, som er tiltenkt bruk i hjemmet, er karakterisert ved lavere strømforbruk.  Ved halogenteknikk fungerer det derimot ikke slik. R7s LED-pærer oppnår den samme lysstyrken som halogenpærer, men med lavere energiforbruk. Den høyere prisen for R7s LED-pærer blir raskt tjent inn ved regelmessig bruk, og samtidig har LED-pærer en vesentlig lengere levetid. Nøyaktige data omkring de enkelte R7s LED-pærer kan du se under produktdetaljene til det enkelte produktet i nettbutikken vår. Her kan man se: ”Lysstrøm i lumen” (lysstyrke) og ”gjennomsnittlig levetid”. Med R7s LED-pærer til lamper som bruker denne typen pærer finnes altså et stort sparepotensiale for husholdningen. R7s sokkelen er egentlig slett ikke så sjelden; mange vegglamper med indirekte lys bruker denne typen lyspærer for å reflektere lyset i vegg og tak og sørge for en god grunnbelysning. Er du usikker på om du kan, og hvordan du kan spare med R7s LED-pærer? Vår fagkompetente kundeservice hjelper deg gjerne – kontakt oss i dag!

Lyskvalitet ved halogen og R7s LED-pærer

Hva som spesielt kjennetegner halogenpærer er deres 100 % fargegjengivelse. Dette forsikrer at fargen på belyste objekter ser ut som de ville gjort dagslys. Ved dårlig fargegjengivelse sees det tydelig om det er ved kjøledisken i dagligvarebutikken, ved middagsbordet hjemme, belysning av klesskapet eller i motebransjen: fargene virker kjedelige og grå, maten uappetittlig og klærne glansløse. Det er viktig å kontrollere at fargegjengivelsen ved de nye lyspærene dine har en høy Ra-verdi. Ved høykvalitets R7s LED-pærer kan du regne med svært gode fargeillustrasjoner ved en fargegjengivelse fra gjennomsnittlig Ra 80. Utover fargegjengivelse er lysfargen også veldig relevant å være oppmerksom på. Kvalitets R7s LED-pærer imiterer den varmhvite lysfargen i halogenpærer og fås i fargetemperaturer på omkring 3.000 kelvin. Du kan derfor glede deg over dine nye R7s LED-pærer som gir et behagelig lys til stuen.

R7a LED-pærer som retrofit-løsning

R7s LED-pærer er såkalte retrofit. Det betyr at de er beregnet for en spesiell sokkel (i dette tilfellet R7s) og den tidligere alminnelige lysteknikk (i dette tilfellet halogen) erstattes av en energieffektiv lyskilde (i dette tilfellet LED-pærer). R7s LED-pærer er i dette tilfellet laget slik at et adapter eller liknende ikke er nødvendig. Dine nye LED-lyspærer kan enkelt (ved tilsvarende matchende verdier) settes i den gamle sokkelen og fungere uten ytterligere bruk av tilbehør. Denne fordelen kan du naturligvis ikke bare glede deg over ved R7s LED-pærer, men også generelt ved retrofits. Den tidligere alminnelige lyspæren (E27-glødepæren) er idealet å erstatte med retrofits, som R7s LED-pærer, hvor det er mulig å spare strømkostnader på mellom 80-90 %.  Ytterligere besparelsesfordeler får du f.eks. ved G9 LED-pærer eller E14 LED-pærer.

Leter du etter en lyspære til den gamle sokkelen din, men vet ennå ikke hvor du skal begynne? Spør oss og vi hjelper deg gjerne videre! Interesserer du deg for å spare penger ved din belysning og ønsker å holde deg oppdatert med den nyeste lysteknologien? Abonner da på vårt gratis nyhetsbrev og få den nyeste informasjonen direkte inn i din E-mail-innboks.


  • 425 000 produkter på lager
  • 60 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp
23 96 04 30 Tjeneste

Mandag til fredag
09:00 - 17:00

Finn den rette belysningen til ditt hjem

Eksklusiv nyhetsbrev-påmelding

100 kr rabattkode

*gyldig t.o.m. 31.03.2021, med en bestillingsverdi på minimum 750 kr. Ikke mulig å kombinere med andre rabattkoder.