Plafond utendørs

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Takplafonder til utendørsbruk

  God belysning for inngangspartiet, terrassen eller carporten

  LED-takplafond ute Birta firkantet morkegraa

  Hvor brukes takplafonder utendørs?

  Utenpåliggende taklamper sørger for omfangsrik og jevn belysning til inngangspartiet, oppkjørselen, terrassen, balkongen eller carporten.

  Diffusere, dvs. satinerte lampeskjermer, sørger for blendfritt lys. Gjennom disse kan lyset skinne enten sterkt eller mykt. I tillegg er plafonder ikke bare rent funksjonelle, men ser også ekstremt innbydende ut takket være den behagelige lysfargen (varmhvitt, 2700 til 3300 kelvin) og sist, men ikke minst, den moderne designen.

  Hvordan blir takplafonder tilkoblet?

  En forutsetning for å kunne installere en utenpåliggende taklampe utendørs er at det finnes et strømuttak under et skjermtak. Utelampen kobles direkte til strømforsyningen og krever, i motsetning til utendørs downlights, ikke noe hulrom.

  Viktig merknad: På grunn av de mange sikkerhetsforskriftene bør installasjonen alltid utføres av en elektriker.

  utendors takplafond med sensor Henni Lucande firkantet
  LEDS-C4 liten utelampe Afrodita morkegraa

  Hva skiller en takplafonder for utendørsbruk fra en plafond for innendørsbruk?

  Utenpåliggende taklamper utsettes hele tiden for værforholdene og krever derfor en spesiell beskyttelse mot fukt og fremmedlegemer. Denne står angitt i IP-kapslingsgraden (Ingress Protection) og er forskjellig fra plafond til plafond. Kapslingsgrad IP44 er minimum for uteområder. Det betyr at lampene er beskyttet mot væskesprut og faste fremmedlegemer som er større enn 1 mm. 

  Flere IP-kapslingsgrader og hvilken beskyttelse disse tilbyr finner du enkelt i denne tabellen:

  Siffer IPX4Beskyttelse mot partikler
  0 Ingen beskyttelse
  1 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 50 mm
  2 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 12,5 mm
  3 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 2,5 mm
  4 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 1 mm
  5 Beskyttet mot støv
  6 Støvtett
  Siffer IP4XBeskyttelse mot vann
  0 Ingen beskyttelse
  1 Beskyttet mot vertikalt dryppende vann
  2 Beskyttet mot dryppende vann med en vinkel på opptil 15 grader
  3 Beskyttet mot lett vannsprut
  4 Beskyttet mot vannsprut
  5 Beskyttet mot vannstråler med lavt trykk
  6 Beskyttet mot vannstråler med sterkt trykk
  7 Ingen skade ved kortvarig nedsenking i vann (opptil 1 m og 30 min)
  8 Ingen skade ved varig nedsenking i vann

  Finnes det taklamper til utendørsbruk med bevegelsessensor?

  Med bevegelsessensorer tennes lyset automatisk når man nærmer seg carporten eller inngangen til huset, og deretter slukkes det igjen i henhold til hvilken belysningstid som er stilt inn. Denne tilleggsfunksjonen er også tilgjengelig for utenpåliggende takplafonder til utendørsbruk. For det meste brukes infrarøde sensorer som måler bevegelige varmekilder og som vanligvis er sammenkoblet med en skumringssensor som standard. Med denne sensoren slås lyset bare på ved skumring og i mørket.

  To ytterligere fordeler med utenpåliggende lys med bevegelsessensorer: redusert energiforbruk og økt sikkerhet mot innbrudd. Fordi lys som tennes spontant, kan avskrekke innbruddstyver eller varsle naboene. For at dette skal fungere perfekt, lønner det seg å få hjelp fra en annen person under montering. Denne sjekker da om registreringsvinkelen er korrekt.

  STEINEL Vario Quattro utendors takplafond
  Konstmide Carrara hvit LED-takplafond ute kvadratisk

  Bør man satse på LED for utelys?

  LED er også et svært godt valg for bruk på uteområder. Moderne LED-belysningsteknologi viser sin fulle styrke ekstra godt i kombinasjon med en bevegelsessensor. Dette fordi LED-lys tennes 100 % umiddelbart og er mer pålitelige enn alle andre lyskilder. Dette betyr også at hyppig tenning og slukking ikke skader lyskildene. I tillegg er LED-lys energibesparende og har lang levetid.

  Det finnes mange utenpåliggende taklamper tilgjengelig for utendørsbruk med innebygd LED-teknologi, som muliggjør flate, moderne designer. Når det gjelder tradisjonelle lamper med fatning, kan lyskildene enkelt byttes ut med egnede LED-pærer.

  Trenger du gode råd om utenpåliggende taklamper til utendørsbruk, installasjon eller de nødvendige IP-kapslingsgradene? Eller har du flere spørsmål om lys og belysning? Våre fagfolk hjelper deg gjerne: til kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.