Moderne vegglamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Hva er det som er så moderne med

  moderne vegglamper?

  “Moderne” betyr så mye. Den kan like godt betegne en innredningsstil som en belysningsteknologi eller en livsinnstilling. Høres det høytravende ut? Når det gjelder moderne vegglamper gjelder alle disse punktene. For det er ikke bare utseende som gjør at en vegglampe er moderne, men også belysningsteknologien (eller kompabiliteten til moderne belysningsteknologi).

  Og de som velger en slik lampe og er opptatt av holdbare, bærekraftige produkter har også en moderne, miljøvennlig livsinnstilling. Er du en av dem? Da gjør du rett i å se på moderne vegglamper på lampegiganten.no.

  Hvordan bruker jeg moderne vegglamper i ulike rom?

  I stuen, på badet eller i gangen: Moderne vegglamper tar seg alltid godt ut. Men ikke den samme lampen i ulike rom. Designet til den moderne vegglampen må passe inn i rommet. På våtrom, som badet, må du dessuten ta hensyn til nødvendig kapslingsgrad ved valg av lampe.

  Viktig merknad: La en elektriker installere vegglampen på korrekt måte.

  vegglamper moderne

  I stuen

  “Kom å se”, sier du til gjesten din og tar han eller henne med inn i stuen. Det er her du lever ut din moderne livsstil. De nye lampetrendene tas jo som oftest først i bruk i stuen. Dette rommet er vel det som egner seg best når du vil vise at du følger trendene med en moderne vegglampe i tre eller en vegglampe i betong.

  Du monterer jo ikke en moderne vegglampe bare for å vise den fram. Lampen sørger for områdebelysning (spot) eller bidrar til allmennbelysningen (lamper med indirekte belysning). Men moderne vegglamper er også med på å skape en fin atmosfære (for eksempel lamper som sender målrettet lys opp- og nedover).

  vegglamper moderne

  I gangen og trappehuset

  Som oftest er det ikke så god plass i gangen. Den er kanskje ikke så smal at du må smyge deg gjennom den. Det skal likevel ikke være slik at vegglampen tar så mye plass at du må gå i bue rundt den.

  Moderne vegglamper med LED-teknologi og flat profil egner seg derfor godt i en gang. Disse er ofte stilige og har gjerne et futuristisk utseende. Vi er jo mest vant til de klumpete glødepærene. En lampe med nesten “usynlig” belysningsteknologi virker da skikkelig moderne.

  vegglamper moderne

  På badet

  På badet er det noen begrensninger når du skal velge vegglampe. De fleste moderne vegglamper til badet hører inn under kategorien speilbelysning, med lukket skjerm i akryl og kromfarget stamme.

  Hvorfor er utvalget så begrenset? Jo, fordi moderne vegglamper med lyskilder uten beskyttelse er farlige å benytte i våtrom. Fukt og elektrisitet er en livsfarlig kombinasjon. En baderomslampe må ha en spesiell kapslingsgrad for å kunne benyttes i ulike beskyttelsessoner på badet. Dette er noe en elektriker har kunnskap om.

  Ønsker du å snakke om dette med en ekspert? Ta da gjerne kontakt med våre fagfolk. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.

  Hvilken type belysningsteknologi gjør at en vegglampe er moderne?

  Et moderne utseende og bruk av kvalitetsmaterialer. Men hva er det som gjør at en moderne vegglampe er moderne? Belysningsteknologien. Og her er det LED-teknologien som gjelder.

  I LED-lamper skiller vi mellom to varianter av denne teknologien: fast innebygget eller utbyttbar lyskilde.

  Fast innebygde LED-lyskilder i moderne vegglamper

  Fast innebygget LED-teknologi kan ikke byttes ut. Det er da heller ikke nødvendig, for LED-lysene holder i mange år. Det er derfor ikke nødvendig å bytte lyskilde. En annen stor fordel: Innebygget LED-teknologi gjør at lampene kan være svært kompakte. De kan for eksempel være helt flate. Denne belysningsteknologien er nemlig kompakt.

  Utbyttbare LED-lyskilder til den moderne vegglampen

  Utrolig smart. Tenk deg at du har funnet en vegglampe som du virkelig liker, men lampen er uten LED-teknologi. Da kan du oppgradere lampen. Hvordan gjør du det? Det gjør du ganske enkelt ved å bytte lyskilde. Altså på samme måte som du bytter en hvilken som helst annen lyskilde. Ta ut den gamle halogenpæren eller sparepæren og sett inn en LED-pære (med passende sokkel). Dermed kan den moderne favorittvegglampen din benytte moderne LED-teknologi.

  vegglamper moderne

  Hvorfor bør du satse på LED i den moderne vegglampen?

  Jo, fordi med denne teknologien...

  • sparer du opptil 90 % energi og kostnader sammenlignet med tradisjonelle glødepærer
  • har en levetid på opptil 50 000 timer. Dermed blir det mindre avfall og teknologien er vedlikeholdsfri
  • genererer umiddelbart 100 % lysstyrke og trenger dermed ingen oppvarmingstid
  • muliggjør nydelig lys i stuen og på arbeidsrommet
  • (muliggjør ny teknologi som smarthusbelysning)

   

  Kan moderne vegglamper dimmes?

  Dimbar belysning er vel temmelig moderne? Eller synes du det er standard fordi du er vant til å dimme vegglampene dine som er utstyrt med tradisjonelle glødepærer eller halogenpærer? Uansett: Dessverre er ikke LED-teknologien (den mest moderne belysningsteknologien for vegglamper) alltid dimbar. Og hvis den er det, bør du ta kontakt med våre fagfolk for informasjon om type dimmer.

  Med den enkleste dimmeteknologien som fins, easydim-teknologien, slipper du imidlertid å installere noen dimmer. Navnet sier sitt: Her er det enkelt å dimme.

  vegglamper moderne

  Det betyr:

  • Dimmeteknologien er innebygget i lyskilden (som separat pære eller som fast innebygde LED-lys).
  • Du trenger ikke noen ekstern dimmer.
  • Du trenger heller ingen dreiebryter for å starte dimmingen.
  • Det eneste du trenger å gjøre er å tenne, slukke og så tenne lyset raskt igjen med den vanlige veggbryteren.
  • Nå vil den kontinuerlige dimmeprosessen starte automatisk.
  • Ved å trykke to ganger på bryteren velger du den lysstyrken som du liker best.

  Er du ikke fornøyd med det? Da er du klar for neste steg, steget mot smarthusbelysning. Sett en smarthuslyskilde i den moderne vegglampen, åpne appen og koble til pærene og lampene. Dim og endre lysfargen.

  Du vil bli overrasket over virkningen til den moderne vegglampen (og over alle andre lamper).

  Du har kanskje spørsmål om moderne vegglampe. Våre fagfolk står til din disposisjon. Ta kontakt med oss på telefon 23 96 04 30 eller send oss en melding via kontaktskjema.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.