LED-spotter

Våre anbefalinger fra denne kategorien


  LED-spotter – veggpryd med godt lys

  Med LED-spotter kan du fremheve ulike objekter med målrettet lys. Er du for eksempel bokorm, får du lys ved godstolen. Eller om du elsker kunst, kan du fremheve kunstobjektet. For denne typen målrettet belysning holder det med en spot. Ønsker du mer, trenger du flere spotter – det er logisk. En LED-spot bestående av flere lyskilder har nok energi til å lyse opp et helt rom.

  LED-spottens utseende er ikke noe du legger merke til. Den er der for å fremheve omgivelsene. Den diskre form- og fargegivningen har ikke noen wow-effekt, men det kan selve lyset ha. Med det helt målrettede lyset kan du skape flotte effekter.

  LED spots enkel
  LED spots vegghengt

  Hva bør du tenke på i forhold til LED-spotter?

  Ønsker du fleksibilitet, bør du forsikre deg om at hver spot kan dreies og svinges, og de fleste LED-spotter har den muligheten. Med en dimmer er også spottens lysstyrke fleksibel. Siden ikke alle spotter har det, er det lurt å sjekke dette på forhånd. LED-spotter kan også være fleksible når det gjelder lysfargen – men dette er sjeldnere. Også i dette tilfellet er det best å sjekke. Samtidig bør du også spørre deg selv: Foretrekker jeg å styre spotten med en app på smarttelefonen eller med fjernkontroll?

  Spørsmålet er naturligvis også hvor du ønsker å plassere LED-spotten. Kan det forekomme fukt der, bør du sørge for at kapslingsgraden er tilstrekkelig. På badet er dette helt nødvendig. Aktuell kapslingsgrad avhenger av sted og rom. Jo mer fukt, desto høyere beskyttelse må lampen ha mot fukt – dette angis i det andre sifferet. Det første sifferet står for beskyttelse mot berøring og inntrengning av faste gjenstander eller kroppsdeler.

  Siffer IPX4 Beskyttelse mot partikler
  0 Ingen beskyttelse
  1 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 50 mm
  2 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 12,5 mm
  3 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 2,5 mm
  4 Beskyttet mot faste gjenstander ≥ 1 mm
  5 Beskyttet mot støv
  6 Støvtett
  Siffer IP4X Beskyttelse mot vann
  0 Ingen beskyttelse
  1 Beskyttet mot vertikalt dryppende vann
  2 Beskyttet mot dryppende vann med en vinkel på opptil 15 grader
  3 Beskyttet mot lett vannsprut
  4 Beskyttet mot vannsprut
  5 Beskyttet mot kraftig vannstråler
  6 Beskyttet mot kraftig vannstråler
  7 Ingen skade ved kortvarig nedsenking i vann (opptil 1 m og 30 min)
  8 Ingen skade ved varig nedsenking i vann

  Egner LED-spotter seg på baderom?

  Bruk av spotter på badet gjør at både mennesker og rom lyssettes på en god måte. Plasseres spottene i taket, blir hele rommet lyssatt. Plasseres de over speilet, vil de sørge for målrettet belysning. Da kan du legge på mascara eller barbere deg uten forstyrrende skyggevirkninger. Godt egnet over speilet: LED-spot med flere lyskilder. Velger du kapslingsgrad IP44 er du på den sikre siden – da er både spotten ved speilet og takspotten tilstrekkelig beskyttet mot fukt. Vi anbefaler å bruke fagfolk til installasjonen på badet. De vet nøyaktig hvilken kapslingsgrad som er nødvendig på aktuelt sted – på badet er det nemlig mye å ta hensyn til.

  Klar fordel med LED

  LED-spotter fungerer – som navnet tilsier – med LED-teknologi. Og den er fast innebygget. Det betyr at du praktisk talt slipper å skifte lyskilde. Dessuten har de flere fordeler:

  • høy energibesparelse: 90 % sammenlignet med tradisjonelle glødepærer
  • lang levetid: opptil 50 000 timer
  • lys med en gang: umiddelbart 100 % av maksimal lysfluks

  Hvor mange lumen trenger jeg per m²?

  Det kommer an på hvor lyst du vil ha det. Det er også avhengig av hvilket rom som skal lyssettes med LED-spottene. Når det gjelder lumen, kan du forholde deg til følgende tommelfingerregel:

  • Grunnbelysning stue/gang: 100 lm/m²
  • Grunnbelysning kjøkken/bad: 300 lm/m²

  Under produktdetaljer finner du lysfluksen angitt i lumen – for en enkelt spot. Og hvis det er flere spotter, finner du den totale lysfluksen. Våre fagfolk hjelper deg gjerne ved individuelle spørsmål, utregninger og til å finne passende spot.

  LED spots seks lyskilder
  LED spots fleksible


  Hvordan installeres LED-spotter?

  Det er forskjellig fra modell til modell. Men hver lampe leveres med praktisk monteringsanvisning med tegning. Følg anvisningen steg for steg og alt vil fungere. Hvis du har spørsmål angående montering, er det bare å ta kontakt med våre fagfolk for nyttige tips. Du finner kontaktinformasjonen lenger ned. Tips: Det er bedre å benytte en elektriker ved monteringen enn å leke hobbyelektriker.

  Gir LED-spotter varmhvitt eller kaldt hvitt lys?

  Det kommer an på hvordan du vil ha det. I kategorien “LED-spotter” velger du filteret “Lysfarge” og haker av for hvordan din LED-spot skal lyse:

  • Fargeveksling RGB + hvit
  • Fargeveksling varmhvit/dagslys
  • Multifarget
  • Dagslys
  • Universalhvit
  • Varmhvit

  Hva er formålet med LED-spotten? Skal den monteres i kjelleren for å gi god grunnbelysning? Eller skal den plasseres i stuen og gi det samme lyset når du støvsuger som når du slapper av i sofaen? I dette tilfellet er det smart å satse på en modell som tilbyr fargeveksling.

  LED spots fargevekslende
  LED spots lysfarge rose
  LED spots lysfarge varmhvit

  Ønsker du mer informasjon om LED-spotter? Ring gjerne våre fagfolk på telefon eller ta kontakt via kontaktskjema – vi lover raskt svar.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.