LED-skrivebordslamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Derfor er LED-skrivebordslamper førstevalget både hjemme og på kontoret

  Når det begynner å svi i øynene og du får hodepine av skrivebordsarbeid, kan det skyldes at du mangler skrivebordslampe. Du kjenner til problemet? Da prøver du kanskje å finne ut hvilken skrivebordslampe du skal satse på. Her er vårt tips: Ta en titt på moderne LED-skrivebordslamper.

  Vet du hvor mange watt en LED-skrivebordslampe har?

  Det kommer an på lampen – og på lysteknologiens kvalitet. Alle LED er jo utstyrt med moderne lysteknologi, men lysutbyttet, altså lumen per watt, er forskjellig fra produkt til produkt. En god LED-skrivebordslampe kan generere samme lysstyrke som en tradisjonell lyspære på 60 watt, men forbruker bare 5-6 watt. Andre lamper genererer samme effekt som en tradisjonell 40-watts lyspære, men har et effektforbruk på 10 watt. En ting har de imidlertid felles: Alle LED-skrivebordslamper sparer strøm.

  Men det viktigste er å se på skrivebordslampens lysstyrke. Denne måles i lumen.

  Hvor mange lumen bør en LED-skrivebordslampe generere?

  200 lumen er nok til å skille mellom godt og dårlig leselys, som innebærer overanstrengte, rennende øyne. Økes lysstyrken med 400-500 lumen er det enda bedre.

  LED-skrivebordslamper som genererer 400 lumen eller mer er som oftest dimbare. Dermed kan du enkelt tilpasse lysstyrken til egne behov. Dette er ikke minst viktig når du blir sittende utover natten med arbeid. Synes du lyset blir for grelt, er det bare å dimme det ned.

  Men husk: En god skrivebordslampe kan uansett ikke erstatte en god natts søvn!

  På Lampegiganten.no finner du angivelse av lumen på produktsiden under linjen "Lysstrøm (lumen)".

  Hvor sterkt lyser egentlig LED-skrivebordslampen?

  Lumen (ikke watt) beskriver lysstyrken til LED-skrivebordslampen. Bruker du enda tradisjonelle glødepærer, kan du regne ut lysstyrken på følgende måte: Multipliser glødelampens wattstyrke med 10, og du vil få omtrentlig lumenverdi. En LED-lampe med 400 lumen har dermed tilsvarende lysstyrke som en tradisjonell glødepære på 40 watt. Det er bra leselys!

  Hvilke andre funksjoner har LED-skrivebordslamper?

  • Flere ledd for optimal retting av lyset
  • Mulig justering av lysfarge for ulike lysopplevelser
  • Berøringsdimmer for justering av lysstyrke ved berøring
  • USB-tilkobling for lading av smarttelefon eller nettbrett.
  • Induktiv ladeflate for lading av Qi-kompatible mobiler

  Se under produktdetaljer om skrivebordslampen har disse funksjonene eller ikke.

  Hvor skal du plassere skrivebordslampen?

  Når du nå har bestemt deg for skrivebordslampe og pakket den ut hjemme, lurer du kanskje på hvor du skal sette den. Enkelt og greit: Hvis du er høyrehendt, setter du den på venstre side, og hvis du er venstrehendt, setter du den på høyre side. Slik forhindrer du at du lager skygge på papirene dine.

  Det aller beste er å supplere skrivebordslampen med god allmennbelysning, f.eks. med taklamper. Da slipper du at det oppstår stor forskjell i lysstyrke mellom skrivebordet og rommet for øvrig. Lar du det være, vil du bli fort sliten. Og selv den beste LED-skrivebordslampen vil være nytteløs.

  Leveres alle LED-skrivebordslamper kun i moderne stil?

  Du ønsker ikke moderne design? Du vil heller ha klassisk eller kreativt design på skrivebordet? Ikke noe problem! Betegnelsen “moderne” hentyder kun til LED-skrivebordslampens kvalitet og de mange fordelene med lysteknologien.

  Når det gjelder selve designet, vil du oppdage at selv designklassikere som Tolomeo, som feiret 30.årsdag i 2017, er utstyrt med LED i dag. Du kan selvfølgelig sette inn en LED-pære i alle Banker-lamper med E27-fatning. Når dette er gjort, har du en moderne lampe!

  led skrivebordslampe solvfarget
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.