Klemlamper

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Klemmelamper: En nødløsning eller en fleksibel lyskilde for alle?

  Du forbinder kanskje klemmelamper med typiske (belysnings-) problemer på studenthybelen: Det er umulig å montere noen form for møbellampe under kjøkkenskapet. Det er verken plass til eller penger nok til en nattbordslampe. På det provisoriske arbeidsrommet mangler det godt leselys. Når forholdene er slik passer det fint å sette inn en klemmelampe.

  Du er kanskje ferdig med disse problemene, men oppdager den gamle klemmelampen i en eske. Så prøver du den og ser at den slett ikke er så dårlig. Den kan brukes på mange områder. Den kan for eksempel festes på en hylle ved siden at et stellebord (i stor nok avstand til at barnet når den). Den kan også klemmes fast på kjøkkenskapet, på tegnebrettet eller på notestativet. Eller den kan settes i bokhyllen.

  Lampen som var en nødløsning blir nå til en stilig og fleksibel belysningsløsning.

  Hvordan monterer du en klemmelampe?

  Det er to årsaker til at klemmelampen er en enkel belysningsløsning:

  1. Du trenger bare en stikkontakt og slipper unna omfattende installasjon.
  2. Du trenger kun en tynn festeflate og må ikke bore eller bruke skruer.

  Hvis du har en stikkontakt, er det bare å sette støpslet i stikkontakten og finne en passende festeflate hvor du kan feste klemmefoten eller festeskruen. Passende flater kan være:

  • sengegavelen, for fleksibelt leselys
  • ved PC-skjermen for lange netter med dataspill
  • notestativet slik at du kan skille fjerdedelene fra åttendedelene
  • hyller og skap slik at de og innholdet fremheves
  • ved siden av fotoene dine slik at favorittbildene fremheves
  • skrivebordskanten for den perfekte arbeidsbelysningen
  • barnerommet for lek og moro
  klemmelamper
  klemmelamper
  klemmelamper
  klemmelamper

  Et lite tips: Hvis planen er å omplassere klemmelampen ofte (og det er jo vanlig når du har en klemmelampe) bør du satse på en lampe med fleksibel arm, kalt “svanehals”. Det gjør at du alltid kan rette lyset akkurat dit hvor du ønsker det. Lyset kan rettes ned i boken. Lyset kan rettes bort slik at barnet på stellebordet ikke blir blendet.

  klemmelamper

  Hvor kraftig bør en klemmelampe lyse?

  En klemmelampe kan ikke generere like mye lys som en taklampe med 6 lyskilder. Men den kan lyse like kraftig som en god bordlampe (en klemmelampe er da også nesten det samme som en bordlampe). De fleste klemmelamper genererer like mye som en lampe med en tradisjonell glødepære på 25 eller 40 watt. Dette tilsvarer 230 – 430 lumen. Ser du etter en klemmelampe med innebygget LED-lys kan du se på linjen “lysfluks” (i lumen) for å sikre at verdien er på ca. 300 lumen. Hvis klemmelampen har fatning, kan du også se på den samme linjen for å sikre at lampens lysstyrke når denne verdien.

  Hvilken teknologi finner du i klemmelamper?

  Klemmelamper er svært praktiske, og du lukker kanskje øynene med tanke på strømforbruket. Eller kanskje ikke. Det er jo ikke nødvendig. Klemmelamper med LED sparer strøm i likhet med alle andre LED-lamper og har alle fordelene som denne tidsriktige belysningsteknologien kan tilby, blant annet:

  • lang levetid
  • høyt lysutbytte
  • umiddelbart 100 % lysstyrke
  • lang holdbarhet på antall tenn/slukk
  • kompakt design

  Du har kanskje funnet den gamle klemmelampen i en eske på loftet og ser at den har en gammel glødepære? Det beste er å fjerne denne og erstatte den med en passende LED-pære. Dette vil du spare på fra første sekund og dessuten gjør du noe for miljøet.

  klemmelamper

  Hvilke typer klemmelamper fins?

  Da du var student valgte du sikkert den billigste av alle klemmelamper og var sånn passelig fornøyd. Når du nå som voksen skal finne en klemmelampe, er utvalget heldigvis større. Du finner til og med den verdenskjente Tolomeo-lampen fra Artemide som klemmelampe. Hvis du velger denne: Ikke vær redd for å plassere den akkurat der du har lyst. At lampen er attraktiv må ikke være noe hinder.

  I tillegg til designklemmelamper kan det være interessant å se på klemmelamper med batteri. Disse er altså uten ledning, og du slipper å være redd for å dra ledningen med deg og rive lampen ned. Skulle dette skje klarer nemlig ikke klemmefoten å holde lampen fast.

  klemmelamper
  klemmelamper
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 30 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  100 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 750 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Gjelder ikke for unntatte merker og produsenter.