RÅDGIVER

TRAPPEBELYSNING
7 triks for mer sikkerhet, stil og funksjonalitet

En trapp kan bli til et fantastisk stykke arkitektur ved hjelp av lys – innenfor husets fire vegger så vel som i hagen. Hovedformålet med trappebelysningen er likevel alltid sikkerheten. Det er lampenes oppgave å gjøre det lett å se formen til trappen, og spesielt trinnene. Det reduserer faren for å snuble – og risikoen for skade blir redusert.


#1

Allsidige
taklamper

Taklamper øverst i trappen er et flott alternativ for å lyse opp på en attraktiv og sikker måte. For en jevn og lys allmennbelysning kreves det brede strålevinkler, og LED-paneler tilbyr optimale forhold for en god trappebelysning. Målrettede lys som spotter egner seg derimot ikke for trapper.

Alle taklamper


#2

Grunnlysstyrke med vegglamper

Det er ekstra viktig at vegglamper i trappeoppgangen ikke blender. Lamper som blender for sterkt, vil være til irritasjon når man går i trapper og øke risikoen for ulykker. Derfor lyser de fleste vegglamper indirekte eller har en spreder, f.eks. en skjerm laget av satinert glass.

Alle vegglamper


#3

Trinnbelysning med innfelte vegglamper

Innfelte vegglamper som går parallelt med trappen, gjør det lett å se trappens struktur og lyser den samtidig opp på en svært vakker måte. Innfelte vegglamper passer ideelt ved siden av hvert trinn eller med jevne mellomrom på bare noen av trinnene.


De monteres i ankelhøyde – det er ingen risiko for kollisjon fordi de innfelte lampene går i ett med arkitekturen. Man bør imidlertid tidlig i byggefasen tenke på å installere passende strømuttak.

Alle innfelte lamper


#4

Mer stil med pendellamper

Selv en svært enkel trapp blir til et elegant og tiltalende arkitektonisk element med en pendellampe. Pendellampene, med sin øynefallende design, befinner seg i øyehøyde og kan også støtte belysningen i trappeoppgangen på en god måte.


Det kan imidlertid vise seg at områdene ikke blir fullstendig opplyst. I slike tilfeller bør belysningen utvides med flere lyskilder.

Alle pendellamper


#5

Trappebelysning med bevegelsessensorer

Sensorstyrte trappelys øker sikkerheten og komforten betydelig – fordi lyset slås på automatisk når man nærmer deg trappen. Det er viktig å kun bruke lyskilder som umiddelbart oppnår 100 % lysstyrke. Dette er tilfellet med LED-pærer, men ikke med sparepærer.


For minimum driftstid måler man følgende: Den tregeste beboeren, kanskje et eldre familiemedlem, kan gå opp eller ned trappen komfortabelt og uten stress.

Alle bevegelsessensorer


#6

Trinnbelysning med LED-lister

Limbånd med innebygde LED-lys, såkalte LED-lister, iscenesetter arkitekturen på en helt unik måte! Takket være sin fleksibilitet kan de smale listene monteres nesten hvor som helst, og de fås i forskjellige lengder og kan i noen tilfeller til og med kappes til.


Men LED-lister er ikke bare nyttige for å iscenesette arkitekturen. De sørger også for en perfekt markering av trinnene når de monteres under kanten på hvert trinn. De fungerer for øvrig på samme måte på rekkverket.

Alle LED-lister


#7

Optimal belysning av trapper utendørs

I en mørk hage er det enda vanskeligere å se en trapp. Vegglamper eller innfelte lamper med riktig IP-kapslingsgrad brukes ofte til trapper ved inngangen til huset. Men: Sørg alltid for at lysene ikke blender. De fleste utelamper har av denne grunn en spreder installert, f.eks. en skjerm i satinert akryl.


Viktig: Også på hagestier med enkelttrinn finnes det en fare for å snuble. Lyset fra sokkel- og veilamper indikerer denne faren.


Innbygging av sensorstyrte trappelys


FAQ: Vanlige spørsmål om trappebelysning

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.