Skandinavisk stil

Avslappende design og belysning på nordisk vis

Omgitt av en fantastisk natur, fra fjord og dype furuskoger til rått hav og svaberg, har vi utviklet en helt særegen innredningsstil hvor naturen spiller en av hovedrollene. Vi er opptatt av å skape det hjemmekoselig, helst vil vi ha mye naturlig dagslys inn og aller helst vil vi ha gjennomgående lys. Moderne, minimalistisk og enkelt er stikkord som beskriver den nordiske interiørstilen. Er stilen på plass er det bare å nyte en god bok i avslappende omgivelser.


Inviter naturen inn i stua

Hva betyr det å innrede i nordisk stil?

Naturen som omgir oss tar nesten pusten fra oss og i denne gleden over naturen er det mange som finner roen. Danskene er opptatt av «hygge», svenskene «lagom», mens vi nordmenn er stolte av begrepet «friluftsliv». Både danskene, svenskene og nordmennene har formet den nordiske stilen. I form av belysning betyr dette: enkelt design som kan nytes uten å bli forstyrret av for mange detaljer. En beroligende lampe som kan hjelpe oss til å lade batteriene. Og selvfølgelig må man ikke glemme naturlige materialer som bringer naturen inn i stua.

Lamper i denne stilen

Lyset i Norden

Hvorfor er det så viktig med lys i den nordiske stilen?

Dette spørsmålet har et enkelt svar: den svært mørke vinteren har hjulpet oss til å perfeksjonere belysningen og virkningen den har. Dagslys sørger vi for å få inn i hjemmet og vi vil gjerne ha gjennomgående lys dersom det er mulig. I tillegg er den kunstige belysningen svært viktig og skal først og fremst skape velvære. Ofte er hverdagsrommene malt i lyse farger med belysning som skaper det meste ut av rommene. Interiøret er minimalistisk og ryddig. Lampene er estetisk vakre og sørger for en koselig og avslappende stemning. Vårt tips: Lyskilder med lysfargen varmhvit passer ekstra godt inn i den skandinaviske stilen.

Lamper i denne stilen

Materialer i den nordiske stilen

Materialene som er typiske i Skandinavia

Tre er selvfølgelig et av de viktigste materialene – naturligvis også når det kommer til lampene. Vi er glad i lyst treverk som eik, furu og bjørk. Naturmaterialet tre har en varm og koselig effekt og gir lampene et naturlig preg. Ved bruk av tre til lampekroppen glir lampene rett inn i interiøret og understreker fokus på enkelthet og hygge. Men også andre materialer som ull, lær, sten, kobber og glass finner sin plass i den nordiske stilen. Det er miksen som gjør det!

Lamper i denne stilen

Fargene i den nordiske stilen

Belysning med vennlige fargetoner

De friske fargene fra naturen benytter vi oss gjerne av i den nordiske stilen med vegger, møbler og lamper. I tillegg reflekterer lyse farger lyset på best mulig måte! Hovedfargene i den nordiske stilen er hvitt, blått, grønt, lyst treverk og pastelltoner. Disse vennlige fargene bekjemper selv den kaldeste vinterdagen. Kjedelig trenger det heller ikke å bli i den nordiske stilen når det kommer til farger: Bevisste fargeavbrekk som en aksentvegg livner det hele opp. En lampe kan også være et ideelt innredningsobjekt som kan bryte opp med en annerledes eller mørk farge.

Lamper i denne stilen

Skandinaviske designikoner

Louis Poulsen, Birger Dahl og mer i rampelyset

„Keep it simple!“ – denne hovedregelen har skandinaviske designere fulgt allerede i flere tiår. Det har resultert i tidløse klassikere med et nøkternt utseende og klare linjer. Slike lamper gjør mye ut av seg uten å rope så høyt med mye detaljer. Artisjokken av Poul Henningsen er et eksempel på det. En pendellampe som opprinnelig ble designet for restauranten «Langelinie Pavillonen» i København i 1958. Eller den stilfulle Birdy av Birger Dahl. Eller Carronade av Markus Johansson. En bordlampe som like godt kan monteres på veggen.

Lamper i denne stilen
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.