Industriell stil - bo som i et fabrikklokale

Fasinasjon fabrikkfølelsen: Den industrielle stilen gjør inntrykk gjennom den rustikke, avslappende og ukonvensjonelle fabrikksjarmen og kreative detaljer. I belysningsverden dukker det alltid opp nye, spennende design i den industrielle stilen. Her ser vi hjørner og kanter og detaljer som rør, ventiler eller nagler som utstråler individualitet og kreativitet, men også mye nostalgi. Det at den industrielle stilen kan gjøre det så hjemmekoselig er den store hemmeligheten til denne interiørstilen. Ingen andre steder ser den uformelle kombinasjonen av metall, ubehandlet treverk, glass, bomull og lin så stilig og hjemmekoselig ut.

Til produktene i industriell stil


Hva er typisk for den industrielle stilen?

Metall, rust og flassende lakk – og det hjemmekoselig!

Den industrielle stilen stammer fra tiden som kunstnere fikk leie gamle fabrikklokaler og gjorde dem til stilige hjem. I dag er det som regel slik for oss alle at vi heller tilfører våre hjem en porsjon fabrikksjarme. Ofte gjennom innredningselementer som foreksempel lampene. Og, fordi vi ønsker å skape et hjemmekoselig hus, som i alle andre moderne interiørstiler, avgir ikke industrilampene et kaldt blålig lys, men et behagelig varmhvitt lys.

Pendellampen Frieda | 1509285

Rustikke statements av metall

Industrilamper er ofte laget av metall og har et massivt og tungt uttrykk, men lyser også av kreativitet og frihet. Man finner ofte detaljer som nagler, flassende maling, rustflekker og ujevnheter. Som i enhver innredningsstil kan man også i den industrielle stilen velge å sette et særpreg med lampene. En lampe i industriell stil over spisebordet eller kommoden i en ellers avdempet innredningsstil gir et flott blikkfang til huset.

Innelamper av metall

Gulvlampen Joshua | 6055456

En trend på tre ben

Lamper som står på tre ben finnes i nesten enhver innredningsstil. Opprinnelig stammer de fra kamerastativer og atelier- eller studiobelysning. Åpne metallskjermer slik man ser i industribelysningen og massive metallben kjennetegner lampene med tre ben i den industrielle stilen. Og, for å sørge for at lyspæren til lampen blir «for moderne» for den industrielle stilen: velg filamentpærer istedenfor matte lyskolber eller sparepærer med spiral!

Gulvlamper i industriell stil

Våre anbefalinger
Gulvlampen Giulie | 9621638

Nytt design til vintage-loftet

Hvordan den industrielle stilen finner seg selv på nytt – om og om igjen

Man kan gjerne oppsøke et loppemarked og finne en autentisk innredningsdetalj i den industrielle stilen. Lamper i industriell stil derimot er som regel ikke „gamle“ eller brukte. Lampene er derimot designet i en gammel look. Det er en stor forskjell. I lampeverden oppstår det alltid nye stilige design som er inspirert av fabrikklivet. For eksempel designet med ventiler, rørelementer – og selvfølgelig med moderne LED-teknologi.

I den industrielle stilen er det ikke lenger på grunn av funksjonaliteten at designet har oppstått. Vintage-looken med alle påførte merker og kanter er viktige stilelementer. Denne stilen forener den moderne livsstilen med rå fabrikk-look.

Til nyhetene

Kjøp nå

Lysende betong-råhet

Trendmaterialet i industrielt interiør

Tenkte man tidligere på betong var vel ikke ordet «dekorasjonselement» til hus og hage noe man umiddelbart tenkte på. I dag derimot er betong et av de mest populære trendmaterialene. I utallige dekorasjonsvarianter tilfører betong særpreg i hjemmet.

Også lamper av betong eller i betongfarger har blitt populære blikkfang. Disse lampene passer godt inn i den industrielle stilen. Betong kan brukes på både vegg og gulv, men å bruke betong som materialet til lampekroppen sørger for lange blikk dens vei. Den behagelige gråfargen, rå overflate og enkle design gjør at slike lamper passer perfekt inn i den industrielle stilen.

Tenker du at dette kan bli lite hjemmekoselig? Da kan man gjerne kombinere betonglampene med andre materialer som treverk eller kobber. Her er det kun fantasien som setter grensene for hva som er mulig.

~ Massivt, rustikt, anvendelig ~

Flere betonglamper

Hängelampe Anouk | 1509039
Kjøp nå
Pendellampene Matteo, Nio und Bikkel (3517132, 4011749, 8509694)

Det blir fargerikt på loftet

Fargeaksenter i den industrielle stilen

Industrilamper i grått og noen ganger skinnende, andre ganger matt metall-look passer perfekt inn i fargepaletten til den industrielle stilen. Populære farger og elementer er mørke skinnsofaer, gamle tregulv og detaljer i beige, olivengrønt, svart eller mørk rød. Egentlig er stilen svært rustikk.

I den industrielle stilen er det typisk at man bryter opp men noen veloverveide fargeaksenter. Også til dette formålet er lamper et flott valg! En fargesterk blå, grønn eller rød lampe – eller hva med en sensasjonell kobbertone eller enkelt og greit en hvit lampe. Dette kan bli til lysende fargeklatter i hjemmet.

Det viktigste man må huske på når man velger disse lampene er: de bør ha særpreg og kan gjerne se brukt ut. Du vil derfor finne lamper med flassende maling eller rustflekker når har filtrert søket eller kategorien på industriell stil.

Rust som stilmiddel – det er ikke mange stilretninger som kan takle dette, men den industrielle stilen kan det!

Kjøp nå

Flere lyskilder, ja takk!

… på industrielt vis

I den nordiske stilen, i den moderne stilen eller også i bohemstilen: Lamper med flere lyskilder eller også flere skjermer på en lampekropp er absolutt trendy.

Slik er det også i den industrielle stilen. Og her kan lampene gjerne være ekstra kreative, iøynefallende og ukonvensjonelle! Lyspærer som er festet på enden av et rør med rustflekker. Lampeskjermer som er stilige kopier av studiobelysning, i betong-look eller i stilig bur-design. Med slike lamper er man garantert fabrikkfølelsen i hjemmet sitt.

~ Spektakulær fabrikkstil ~

Kronleuchter Fulton | 3048720
Kjøp nå

Art. nr. 9624234, 3031862

Checkbox industriell stil

  • Den industrielle stilen: avslappet fabrikkfølelse med mye nostalgi møter komfort
  • Belysningsdesign i den industrielle ånden! Med rør, nagler, ventiler og rustdetaljer
  • Moderne teknologi i vintage-look? Ikke noe problem! Moderne lamper i gammeldags forkledning gjør jobben.
  • Lamper med flere lyskilder – spektakulær design og stilig lyseffekt
  • Gjør det enda mer hjemmekoselig: velg lysfargen varmhvit!
  • Enda mer av fabrikksjarmen? Mørke skinnsofaer, gamle tregulv og mye vintage-dekorasjon
  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.