GUIDE

Indirekte belysning

lett forklart

Behagelig, gjenskinnfritt lys samt individuelle lysscenarier: det er det indirekte belysning står for. I kombinasjon med direkte lys skaper det en harmonisk lysstemning og balansert belysning for enhver aktivitet i vår oppholdsrom.

Indirekte lys

Hva er indirekte belysning?

En lyskilde som ikke kan sees direkte, kalles indirekte belysning. Den skinner opp til taket eller veggen og lyset reflekteres fra denne overflaten. Jo lysere taket er, desto sterkere sprer lyset seg ut i rommet.

Lamper med høy lysstyrke kan skape et grunnleggende lysnivå i rommet. Dette kan med fordel suppleres med indirekte belysning fra LED-striper.

Direkte lys

Indirekte kontra direkte belysning

Indirekte belysning er uten gjenskinn og skaper ikke skygger. Direkte belysning er derimot tilpasset rommet og skaper klare kontraster mellom lys og skygge.

Ved en taklampe med flere lyskilder kan direkte lys gi grunnbelysning belysning. Imidlertid brukes den ofte til å gi individuelle områder mer lys.


Hvilke lamper gir indirekte belysning?

Indirekte takbelysning

Med taklamper aom avgir indirekte lys dekkes taket av lys. Lyset sprer seg mykt og blendfritt inn i rommet.

Indirekte lys hengelamper

Indirekte hengelamper sprer lyset mykt inn i rommet. Suspensjonen gjør dem høydepunkter i øyenivå.

Indirekte lys vegglamper

Vegglamper med indirekte belysning skinner oppover, nedover eller til sidene. Det sikrer behagelig lys.

Gulvlamper med indirekte lys

Uplight er et godt eksempel på indirekte lys. Lyset stråler ut til taket og fordeles derfra i rommet.

Indirekte lys bordlamper

Komfortabelt ekstra lys og stilig romtilbehør: bordlamper med indirekte belysning hører hjemme i hver stue.

Speilhode pærer

Med speilhodelamper er lampehodet ugjennomsiktig og speilet. Lyset reflekteres tilbake.

LED strips

LED strips fremhever møbler eller gir undertak eller gulvlister en lys ramme som fullstendig forandrer et rom.

Dekorasjonslamper

Fra den kuglelampen til den lysende drikkekjøleren: dekorative lamper har vanligvis et hyggelig indirekte lys, noe som bare gjør objektet enda mer interessant.

Indirekte utebelysning

For utenfor finns det f.eks. indirekte vegglamper, men det er ingen andre reflekterende overflater enn selve fasaden. Effekten er derfor begrenset til blendefri belysning som gir litt orientering, men som ofte først og fremst er av dekorativ karakter.


Hvor brukes indirekte belysning?

Indirekte belysning er lys som får deg til å føle deg komfortabel. Mens man lett kan bli blendet av direkte lys, oppleves indirekte lys som mye mer behagelig. Det er derfor at denne typen belysning brukes i mange oppholdsrom.

Tips for indirekte lys i stuen

Indirekte takbelysning med LED strips

I tillegg til taklamper med indirekte lys, brukes LED strips for å utstyre rommet med indirekte lys. Disse er festet bak undertak, gulvlister eller møbler og skaper en stemningsfull lysaksent.

Gulvlamper med indirekte lys

Indirekte lysende gulvlamper gir ikke bare koselig lys i stua, men er også populære prestisjegjenstander - verdensberømte designere har laget indirekte gulvlamper. Lyset reflekteres og spres mykt inn i rommet.

Tips for indirekte lys på soverommet

Indirekte orienteringslys med LED-striper

På sengens nedre kant har LED -stripen ikke bare en atmosfærisk effekt, men gir også orientering om natten. Det myke lyset forstyrrer ikke søvnen på noen måte.

Orientering i klesskapet

LED-striper på soverommet brukes også til å belyse garderoben, som ellers ikke får mye lys.

Tips for indirekte lys på kjøkkenet

Moderne kjøkkenstemning med lysstriper

Indirekte lys gjør kjøkkenet til et flott samlingssted. Det fargede lyset fra LED-striper ser moderne og individuelt ut. I tillegg kan den også gi et praktisk lys til kjøkkenarbeid uten å dempes.

Indirekte orienteringslys i spisestuen

For orientering og for en myk lysatmosfære er indirekte vegglamper det perfekte supplement til det sentrale hengende lyset, som fokuserer på spisebordet med direkte lyskegle.

Tips for indirekte lys på baderommet

Grunnbelysning for velvære

Til for eksempel, for å slappe av på badet når du tar et bad, er mykt, blendfritt lys spesielt viktig. Derfor skinner taklampene på badet aldri direkte og er uten blending med en diffusor.

Hyggelig belysning for hele badet

Hvis det ikke er fare for kontakt med vann, kan vegglamper med lavere IP brukes til å gi atmosfærisk lys. Du kan finne ut mer om IP -beskyttelsesgrader i vår guide.

Tips for indirekte lys i trapperom

Trygt opp trappene med LED strips

Fremhevingen av individuelle trinn med LED-lysstriper gir optimal synlighet og orientering. Det er også et skikkelig høydepunkt når det gjelder iscenesettelse!

Blendfri belysning med vegglamper

Indirekte utstrålende vegglamper gir fordelen at det ikke er gjenskinn - et viktig kriterium for trappebelysning.

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.