IKONISKE LAMPER

Mesterverk fra alle epoker

Lampen - et designobjekt! Det var den allerede for 100 år siden. Siden den gang har hver generasjon tatt med seg nye ideer og nye teknologiske nyvinninger. I dag pryder disse uforglemmelige designikonene fra hver epoke rommene og omgivelsene til ekte lyskjennere.

Designerlamper

Bauhaus-æraen

Startskuddet for den tidløse designen


Bauhaus-stilen så dagens lys i 1919 - dens innflytelse fortsetter til i dag. I dag er mange av representantene for denne skolen kjent som designikoner. Deres moto: mottoet: "Form follows function"

WG 24 (1924)
Wilhelm Wagenfeld

Wilhelm Wagenfeld, en av de mest innflytelsesrike pionerene innen moderne produktdesign i Tyskland, designet denne bordlampen som en svenn på Bauhaus i Weimar. I dag selges lampen som en original reproduksjon med ekthetsbevis.

Se lampen

HMB 29 (1929)
Marianne Brandt

Denne Bauhaus-pendellampen laget av forniklet metall og en semi-opal, halvmatt glasskule var et vellykket serieprodukt allerede i 1929. Skaperen Marianne Brandt jobbet i det daværende mannsdominerte domenet, i et metallverksted.

Se lampen


Skandinaviske klassikere

Nordiske lampekreasjoner


Danske, svenske og norske lampedesignere har tilhørighet til koselig lys. Designet er redusert og funksjonelt og samtidig veldig harmonisk. I disse designene finner du både Bauhaus-ideen og en sjarm som er helt sin egen.

PH 4/3 (1966)
Poul Henningsen

Denne kjente lampen kommer fra pennen til den danske designeren og arkitekten Poul Henningsen. Som andre varianter av den unike PH, har 4/3 også et reflekterende system med tre skjermer for en myk lysfordeling.

Se lampen

AJ (1957)
Arne Jacobsen

Arne Jacobsen, utdannet ved Det Kongelige Danske Kunstakademi i København, presenterte verden for en funksjonell og likevel delikat designet lampe med et roterende og dreibart lampehode og en bryter på veggbraketten.

Se lampen


Italiensk stil

Lysdesign laget i Italia


Knapt noe annet land står for grasiøs design like mye som Italia. Men i dag har ikonene innen italiensk lampedesign også en funksjonell tilnærming. Kombinasjonen av funksjon og design er helt unik i "Bella Italia!".

Costanza (1986)
Paolo Rizzatto

Paolo Rizzatto, medstifter av Luceplan, utviklet med denne smakfulle bordlampen, en lampe i et tidløst klassisk utseende. Den har en karakteristisk dimmestang som lar brukeren bytte mellom fire lysintensitetsnivåer.

Se lampen

Arco (1962)
Achille & Pier Giacomo Castiglioni

Gatebelysning inspirerte Castiglioni-brødrene til å lage en lampe som projiserer lys på bordet mens den gir nok plass til å gå rundt. Slik ble verdens første lysbuelampe til.

Se lampen


Morgendagens klassikere

Designerlamper for fremtidige generasjoner


Lysteknologi brukes mer og mer klokt, design blir mer og mer poetisk: Samtidsdesignere kombinerer en menneskesentrert og kunstnerisk tilnærming i utviklingen av morgendagens lampeklassikere.

Empatia (2018)
Carlotta De Bevilacqua

Arkitekten, designeren og humanisten Carlotta de Bevilacqua er en av dagens pionerer. Med Empatia-bordlampen utviklet hun en elegant komposisjon av håndblåst, tofarget glass og koselig blendingfritt lys.

Se lampen

Arrangements (2018)
Michael Anastassiades

Designeren Michael Anastassiades, som vokste opp på Kypros, skapte denne minimalistiske, geometriske komposisjonen. Den ikke ville være mulig uten LED-teknologi, og takket være diffusoren sprer den lyset vakkert ut i rommet.

Se lampen

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.