Innfelte vegglamper utendørs

Våre anbefalinger fra denne kategorien

  Innfelte vegglamper gir godt lysutbytte og sparer plass

  Hvis du ikke er opptatt av blikkfang, som for eksempel lysekroner med overdådig design, er kanskje innfelte vegglamper noe for deg. Disse er den rake motsetningen, men har mange fordeler. Vegglamper for innfelling: 

  • er plassbesparende og nesten i flukt med veggen
  • sørger for en flott lysatmosfære, for her er det belysningen som kommer i forgrunnen og ikke lampekroppen
  • genererer behagelig lys og passer perfekt inn i den moderne boligen
  • forener et puristisk utseende med funksjonalitet
  • er en populær lampetype både innen- og utendørs. For utendørsbruk er det viktig å være oppmerksom på IP-kapslingsgraden (se nedenfor for detaljer)

  Tips: Innfelte vegglamper passer godt som orienteringslys i en smal gang. Disse tar ikke mye plass, men sørger for behagelig og jevn belysning.

  Hvordan installerer du innfelte vegglamper?

  Liker du at innfelte vegglamper er plassbesparende? Det liker vi også. De opptar knapt noen plass utenfor selve veggen. Men denne lampetypen stiller et bestemt krav: De må felles inn. Det betyr at de opptar noe plass inne i veggen. Den er ikke helt så lett å installere som en vanlig taklampe. Det beste er å overlate monteringen til en elektriker og levere den vedlagte, praktiske monteringsanvisningen til han eller henne.

  Har du likevel lyst til å vite hvordan den innfelte vegglampen skal monteres? Slik gjøres det: Avhengig av lampetype må du benytte en boks for innfelling, en utenpåliggende boks eller en boks for innfelling i hulrom. Har du spørsmål om de ulike installasjonstypene må du gjerne ta kontakt med våre fagfolk ved å benytte kontaktinformasjonen nedenfor.

  Tips: Du finner informasjon om boksenes dimensjoner og plassbehov under produktdetaljer. Her finner du innbyggingsdybde og innbyggingsdiameter.

  innfelte vegglamper
  innfelte vegglamper

  Trenger innfelte vegglamper transformator?

  Hvis veggspotten for innfelling ikke drives med 230 V, er svaret ja. I dette tilfellet må du passe på at det er plass nok til en trafo (transformator)eller en nettdel. Du får også innfelte vegglamper som drives direkte med 230 V. Noen lamper har innebygd LED-driver. Disse trenger ingen trafo.

  Hvordan kan du bruke innfelte vegglamper i en trapp?

  Et jevnt, varmt behagelig lys som skaper en behagelig atmosfære i trappen og sørger for at du kan gå trygt. Er dette noe du kunne tenke deg? Da er trappebelysning noe for deg, men tenk på dette: Når du skal lyssette trapper eller trinn, bør vegglampene for innfelling installeres i lav høyde over trinnene. 20 – 50 cm på veggen over trinneneer optimalt, avhengig av lampe. Dermed blir ingen blendet av lyset.

  Fordelene med innfelte vegglamper i trappen:

  • eventuelle farlige deler gjøres synlige
  • arkitekturen fremheves på en stemningsfull måte
  • slik kan du føle deg trygg hjemme
  innfelte vegglamper
  innfelte vegglamper

  Hva er viktig å tenke på for disse områdene: badet og utendørs

  Det er ingen grunn til å unngå innfelte veggspotter. De passer nemlig like godt i hagen som rundt huset. Men en ting er viktig å passe på: Du må velge en lampe med passende kapslingsgrad. Kapslingsgrad IP44 eller høyere kan du godt bruke utendørs. Da er lampene dine beskyttet mot fremmedlegemer som er større enn en millimeter, og de er også beskyttet mot vannsprut.

  For bad og andre våtrom, som for eksempel velværerom med sauna, gjelder tilsvarende: Vær nøye med å sikre passende kapslingsgrad. Her er det imidlertid litt mer komplisert. På badet må reglene i våtromsnormen (NEK 400-7-701:2006) være oppfylte. Her deles badet opp i sikkerhetsområder og soner med ulike krav til IP-kapslingsgrader. Det er imidlertid ikke nødvendig å kjenne til alle detaljene her. Du bør la en erfaren elektriker installere vegglamper for innfelling. Dette gjelder spesielt der det kan bli fuktig og vått. Det viktigste er naturligvis din sikkerhet.

  innfelte vegglamper
  innfelte vegglamper
  innfelte vegglamper

  Styre innfelte veggspotter med bryter?

  Det fins noen få vegglamper for innfelling som du betjener direkte med en bryter. De fleste veggspotter for innfelling styres imidlertid sentralt. Har du spørsmål til dette? Da er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Kontaktinformasjonen finner du nedenfor. 

  Fins det innfelte veggspotter med bevegelsessensor?

  Du ville kanskje likt at lyset tennes når du er like ved? Kanskje kommer du med et brett med god mat. Eller du bærer på bøker og en PC. Da er det vanskelig å skulle trykke på en lysbryter. Her vil en bevegelsessensor overta jobben. Den gode nyheten er derfor: Det er derfor ikke noe problem å benytte en bevegelsessensor sammen med en innfelt vegglampe. Har du mer detaljerte spørsmål er det bare å kontakte våre fagfolk. Kontaktinformasjon finner du nedenfor. 

  innfelte vegglamper

  Kan innfelte vegglamper benytte LED-teknologi?

  Innfelte vegglamper utstyrt med moderne LED-teknologi er faktisk svært populære. Disse gjør det mulig å skape flotte fargeeffekter, fine stemninger og lysscenarier. I tillegg gjelder følgende: LED er den beste løsningen innen belysning. Her er en oversikt over alle fordelene:

  • Sammenlignet med tradisjonelle glødepærer sparer du 90 % energi, og sammenlignet med halogenpærer sparer du 60 %
  • Du kan glede deg over nesten vedlikeholdsfri teknologi
  • LED-pærer og -lamper har en levetid på opptil 50 000 timer
  • LED-teknologien sørger for svært holdbare lyskilder
  • LED-lys oppnår 100 % lysstyrke umiddelbart når det tennes
  • Kompakt design er et resultat av moderne LED-teknologi

  Er du noe mer du gjerne vil spørre oss om? Da ser vi fram til å høre fra deg. Det er bare å ringe oss på telefon 23 96 04 30 eller kontakte oss via kontaktskjema. Vi legger vekt på å svare deg raskt. 

  • 1 200 000 produkter på lager
  • 50 dagers åpent kjøp
  • Topp kundeservice og eksperthjelp

  Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

  Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

  250 kr rabattkode

  *Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.