Innebelysning Soverom

Soveromslamper for alle situasjoner
– for påkledning og lesing

På soverommet vil vi jo ha det mørkt. I alle fall om natten når vi sover. Noen ønsker imidlertid å ha på nattlys. I ulike situasjoner ønsker du også funksjonell eller stemningsfull belysning på soverommet. Det kan være når du vil lese på senga, i romantiske øyeblikk eller når du skal kle på deg eller stelle deg. Det sier seg selv at det ikke er nok med bare en soveromslampe til så mange ulike sitasjoner. Det er derfor lurt å stille seg følgende spørsmål.

Hvilke lamper trenger jeg på soverommet?

At det ikke er nok med en, er vi enige om. Vi vil gjerne vise deg hvilke lamper du absolutt bør ha på soverommet.

 • Taklampe til soverommet
  Denne er helt nødvendig. Det er det ingen tvil om. Taklampen sørger for allmennbelysning. Denne kan og bør suppleres med stemningsfull områdebelysning og pen aksentbelysning. Du trenger et komplett belysningskonsept på soverommet for alle mulige hverdagssituasjoner. 
 • Vegglampe til soverommet
  Du ser sikkert hvor praktisk det er med en vegglampe på soverommet: Den fungerer ikke bare som allmennbelysning. Monterer du den på skrå over sengen kan den konkurrere med nattbordslampen. Vegglamper med ekstra leselys er utrolig praktiske. 
 • Pendellampe til soverommet
  En pendellampe på soverommet er i alle fall dekorativt. Den kan være både romantisk og leken. Noen taklamper fungerer som blikkfang på soverommet selv når de er av. Når du tenner lyset, får du et stilig lyspunkt i det mest private rommet.
Philips Hue Being taklampe dimmebryter svart
Svart stoffvegglampe Rebekka med LED-leselys
Arabesque - hengelampe med kunstferdig mønster.

Nattbordslampe til soverommet
Denne lampen hører naturligvis med på soverommet: nattbordslampe. Denne trenger du når det eneste du vil er å fordype deg i den spennende romanen før du sovner. Det fins mange modeller å velge i – for mange ulike stiler og ulik smak.

Lysekrone til soverommet
Elsker du luksus og vil sove som en konge, leker du kanskje med tanken om å montere en lysekrone på soverommet. Ærlig talt: Hvorfor ikke? Alle rom kan innredes stilig og storslagent, ikke bare de rommene hvor du har besøk. Hvorfor ikke unne deg litt ekstra luksus i dine private gemakker.

Nattbordlampe Nica med brun stoffskjerm
 lysekrone

Gulvlampe til soverommet
Ønsker du et stemningsfullt lyspunkt, blir denne aldri feil. Dette gjelder naturligvis også om du plasserer den på soverommet. Hvis du har plass nok, kan du gjerne satse på et stort lysobjekt. For eksempel en pen Tripod-gulvlampe med loftssjarm.

Lys til klesskapet
Famler du rundt i halvmørket etter favorittklærne dine og setter sammen farger som kanskje ikke tar seg like godt ut i dagslys? Dette slipper du hvis du monterer møbellamper eller LED-striper i soveromsskapet. Dette er ikke noe must på soverommet, men bidrar til betydelig mer komfort.

Rustfarget trebenet gulvlampe Xirena I
 lampe garderobe

Hvordan skaper du romantisk belysning på soverommet?

Det beste er dimbar og gjerne indirekte belysning, og den bør ikke være for kraftig. Det beste er da at lyset reflekteres fra taket eller veggen. Det vil da stråle mykt og behagelig ut i rommet og sørge for en romantisk, avslappende atmosfære. Alle lamper som ikke sender lyset direkte ut i rommet vil da være aktuelle. Både vegglamper og uplight.

Passer det med indirekte belysning på soverommet?

Ja, absolutt. Du vet: Det bidrar til romantisk stemning. Men du bør ikke bare holde deg til indirekte belysning. Det er mange ganger du også trenger direkte lys på soverommet. For eksempel når du vil lese. Eller når du skal stelle deg og kle på deg.

Moderne LED-vegglampe Flex

Skal jeg satse på LED-lys på soverommet?

Du bør generelt satse på LED-lys. Det er så mange fordeler med moderne LED-teknologi at du rett og slett ikke kan la være å benytte deg av den. Den er fordelaktig både for deg og miljøet. La deg overbevise:

 • Bruk a LED gjør at du både sparer penger og miljø.
 • Sammenlignet med tradisjonelle glødepærer bruker LED-lys 80-90 % mindre energi.
 • LED-lys er svært holdbare – de har 50 ganger lengre levetid enn tradisjonelle glødepærer
 • En LED-pærer lyser i opptil 50 000 timer.
 • Med LED-teknologi har du kontroll på pærens varmeutvikling.

Hvilke tilleggsfunksjoner kan soveromslamper ha?

Å generere vakkert lys er noe alle soveromslamper kan. Men ikke alle lamper kan varte opp med spennende tilleggsfunksjoner. Du bør nok søke målrettet for å finne den rette soveromslampen. Lampers ulike egenskaper finner du her:

 • Dimbar
  Om morgenen trenger du lys til å kle på deg. Om kvelden ønsker du sikkert hyggelig stemningsbelysning. Da ønsker du naturligvis å dempe lysstyrken. Med en dimbar lampe er dette mulig. Det finnes lamper med berøringsdimmer eller med easydim-funksjon. Ved spørsmål om hvilke lamper som er best egnet er det bare å ta kontakt med våre fagfolk.
 • Kan styres med fjernkontroll
  Liker du frokost på sengen? Da bør du slippe å stå opp for å tenne lyset, dimme det eller endre lysfarge. En fjernkontroll er utrolig praktisk. Denne følger ofte med soveromslamper med fargevekslingsfunksjon. Smarte lamper har også som regel fjernkontroll. Om lampen har fjernkontroll eller ikke finner du ut under “leveranseomfang”.
 • Smart
  Et smart hjem har mange fordeler: Sikkerhet, komfort, moro...Hvorfor ikke velge en smart soveromslampe som kan styres med en app eller ved hjelp av talestyring? Den blir da en del av det totale smarthus-systemet. Vil du vite hvordan du skal gå fram for å gjøre hjemmet ditt smart? Kontakt da gjerne våre fagfolk. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor.

Hvilke stilretninger passer inn på soverommet?

Det fins mange stilretninger – det du liker er lov. Dette gjelder naturligvis også om du plasserer den på soverommet. Er du i gang med å skaffe ny innredning, kan du jo endre stil og sørge for noe nytt og friskt i hjemmet ditt. La deg friste av nye trender ved å velge filteret “stil” i nettbutikken. Her kan du velge ulike stiler og bli inspirert.

Praktfull LED-taklampe Sfera i gull
 Retro Design Wallspot List 1flg.
Stålampe Flora skjerm cappucino m. dekor

En oversikt over ulike stiler:

 • Moderne (tidløs enkle modeller med tekniske finesser) 
 • Design (belysningsideer fra berømte designprodusenter – ta også en titt på våre merkevarer)
 • Landlig stil (rustikk sjarm med mye bruk av tre)
 • Marokkansk (lamper med orientalsk preg à la tusen og en natt)
 • Middelhavsstil (for et varmt, sydlandsk preg)
 • Skandinavisk  (enkelt, stilrent og naturlig)
 • Vintage (stilig loppemarkedsjarm med nostalgisk preg)

Hvilke farger kan du få på soveromslampen? 

Noen liker kanskje det enkle i hvitt, sort eller grått, andre er glad i knallfarger mens noen foretrekker pompøst gull. Hos oss vil du finne en soveromslampe i favorittfargen din. Ved å velge filteret “farge” finner du ut i hvilke farger drømmelampen din levers. Hvis du fortsatt har spørsmål, er det bare å kontakte oss. Du finner kontaktinformasjonen nedenfor. 

Innermost Matrioshka
6079068

Hvilke materialer brukes på soveromslamper?

Er du mer den haptiske typen? Da liker du sikkert materialer som er vakre å se på. Ønsker du å velge soveromslampe ut fra materiale, kan du benytte filteret med samme navn for å få en oversikt over hva som fins. Kanskje blir du inspirert og velger noe annet enn favorittmaterialet tre, som for eksempel betong, bambus eller leire. Det er mye å velge mellom – la deg inspirere. 

Har du flere spørsmål om valg av soveromslampe? Da er det bare å ta kontakt med våre fagfolk. Du treffer oss på telefon 23 96 04 30 eller via kontaktskjema.

 • 1 200 000 produkter på lager
 • 50 dagers åpent kjøp
 • Topp kundeservice og eksperthjelp

Dra fordel av eksklusive rabatter kun for abonnenter på nyhetsbrevet!

Registrer deg nå for vårt gratis nyhetsbrev og spar i dag!

250 kr rabattkode

*Rabattkoden er gyldig i 21 dager fra mottakelse og gjelder bestillinger med en minimumsverdi på 1500 kr. Kun en rabattkode per kunde og for én bestilling. Kan ikke kombineres med andre kuponger eller koder og kan ikke senere trekkes fra en regning. Kan ikke løses inn for produkter fra produsentene Homematic IP og Philips Hue.